Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zasmucona prawie łysa

Nizoral

Polecane posty

czy ktoś używał ten szampon? Z jakim skutkiem? Borykam się z wypadającymi włosami , przetłuszczającymi się włosami oraz tłustym łupieżem . Czy on zadziała bo ktoś mi powiedział ze przez ten łupież wypadają mi te włosy:(

Gość olshdklasjfkds
idz do dermatologa, on zaleci odpowiednia kuracje.

Gość ołyeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaa
Kup sobie radical są chyba 3 rodzaje, kosztuje jakies 10 zł za 300ml

Gość łupiezyk
nizoral skuteczny po jednym razie ale idz do dermy on ci da cos ok

hmm nie wiem bylam u dermatologa ale ona nawet nie zerknela na skore glowy tylko wypisala jakies gowno ktorego brac nie moge bo wywoluje skucze dodatkowe serca:(

Gość a mnie czeka sprzatanie
kup sobie kuracje z rzepy z joanny, pij pokrzywe, skrzyp polny, zdrowo sie odzywiaj

unikaj wszelkich srodkow do stylizacji wlosow, przynajmniej je znaczaco ogranicz na czas kuracji. nie wierz w zbdury z przetluszczaniem wlosow i myj je tak czesto jak potrzebujesz, nawet co dzien. nie uzywaj do tego zbyt goracej wody, raczej taka cieplo-letnia

probowalam ale to nic nie daje, ja sie musze pozbyc chyba szamponem z lekiem tego tlustego lupiezu by mi wlosy przestaly leciec...tylko problem w tym z enie wiem ktory jest dobry w walce z najgorszym lupiezem bo ten suchy idzie latwo wyleczyc gorzej z tym tlustym

wlosy nalezy myc dwokrotnie za pierwszym razem zmywasz tylko z wierzchu za drugim razem oczyszczasz skore glowy, delikatnie masujac ja jesli od razy przy pierwszym myciu zaczynasz masowac skore glowy, to wcierasz sobie ten brud z wlosow w skore glowy, przez co mieszki intensywniej pracuja i szybciej sie tluszcza wlosy

prawidlowo wlosy nalezy rozczesywac od koncowek, stopniowo idac do gory, a nie od nasady, bo wtedy sie ich wiecej rwie u mnie nizoral powodowal totalny wysyp, z kolei szampon Catzy byl bardzo skuteczny. nizoral chyba mozna kupic w saszetkach. musisz sobie przetestowac.

Gość pomyśl...
Nizoral jest bardzo dobry na łojotokowe zapalenie skóry, kosztuje ponad 20zł, ale wart jest ceny. Jedynym mankamentem podzcas jego stosowania jest to, że przy farbowanych włosach mocno wypłukuje farbę, ale poza tym jest bardzo dobry. Pamietaj, żeby używać zgodnie z zaleceniem na opakowaniu. Napewno będziesz zadowolona. Mi w każdym bądź razie pomógł. Polecam. Nie kupuj saszetki, tylko od razu buteleczkę, bo jak dobrze pamiętam saszetka kosztuje ponad 4zł i starczy może na dwie aplikacje, natomiast buteleczka starczy na dłużej.

nie sugerowalabym sie tylko tym ze tobie pomogl, poniewaz jedmeu pomoze a drugiemu zaszkodzi. ja tez wierzylam w niego a mi zaszkodzil :( ziola nalezy pic co najmniej miesiac-dwa zeby byly efekty, nie przestawaj wiec pic pokrzywy. dodatkowo mozesz sobie robic plukanki z ziela uczepu oraz z nagietka, poniewaz lagodza stany zapalne skory owlosionej

dodatkowo tak na dobra sprawe powinnas unikac szamponow ktore maja w skladzie sodium lauryl sulfate, sodium laureth sulfate, ammoniut lauryl sulfate oraz ammonium laureth sulfate poniewaz moga nasilac u niektorych takie stany. najmniej wysuszajacy powinien byc sodium laureth sulfate i niestety czesto na jego bazie sa rozne szampony :O

Gość pomyśl...
Własnie, gdyby tylko mi on pomógł, nie zabierałabym głosu. Tylko ten szampon poleciła mi sąsiadka, nie tylko, fryzjerka też zachwalała. Zatem jestem pewna, że łojotokowe zapalenie na bank wyleczy.

nie mowie ze nie pomaga, bo tez znam osoby ktorym pomogl :) ale u mnie nie zadzialal. wolalam Catzy, koszt chyba podobny o ile Catzy nie tanszy, ale Catzy jest juz do stosowania co dzien

Gość pomyśl...
Ok. zatem, autorka tematu ma dwie możliwości, niech je stosuje. :-)

mozliwosci jest wiecej, chocby te plukanki o ktorych wspomnialam dobrze by bylo wyprobowac

dzieki z ataki odzew, wyprobuje ten nizoral najpierw ale wystaraszylam sie wiadomoscia o odbarwieniu. farbuje wlosy henna bo mam siwki ehhh

jakos bedziesz musiala przecierpiec na czas kuracji :( ale wyprobuj tez innych metod, zawsze to wspomoze.

Gość vichy na łupierz dobry
i jeden to taki jakiś wzmacniający włosy chyba jest

Gość pomyśl...
O widzisz, już teraz wiem skąd masz to łojotokowe zapalenie skóry. Pamiętam jak moja mama dość długo farbowała włosy henną, bo tak pięknie lśniły, ale okazało się, że przez nią dostała łojotokowego zapalenia skóry, kiedy odstawiła ją i zaczęła włosy farbować szmponetkami , problem zniknął. Fakt, że najpierw musiała zciąć włosy i odczekać aż odrosną, bo po hennie farby nie trzymaja się włosów. Może i ty jesteś uczulona na henne? Pomyśl.

henna nie nadaje sie w zime, ona dziala tylko w lato bo to wlasnie cieplo "uaktywnia jej wlasciwosci. poza tym to moze cie najzwyczajniej w swiecie uczula

ja wlasnie zaczelam uzywac henny od neidawna jakichs oparu miesiecy , od zawsze farbowalam farbami, szamponetkami.Postanowilam sie przerzucic na henne ze wzgledu na to by tak wlosow nie niszczyla a farbowac musze najmniej niszczacym srodkiem

a lupiez tlustymam od kilku lat

Gość pomyśl...
no to rzeczywiście, ciężka sprawa. Ale jak widzisz, podsunęłyśmy sporo pomysłow, może coś zadziała. Powodzenia. :-)

Gość teria22
Kiedyś tak, ale od jakiegoś czasu wolę evę medikę trikenol. Tańsza i tak samo skuteczna.