Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patiiiiiiiiiiii7777

skrzyżowanie - dlaczego jest taka kolejność przejazdU??KTO MA PRAWKO????????????

Polecane posty

Gość patiiiiiiiiiiii7777

http://zapodaj.net/e6e7e0627de0.jpg.html uczę sie teraz testów na prawo jazdy i nie rozumiem dlaczego pojazd 1 nie ustępuje pojazdowi 4... są zasady: 1. pojazdy szynowe itd mają pierwszeństwo 2. ustępuje się pojazdowi po swojej prawej stronie. czyli co, ta druga zasada jest ważniejsza niż ta pierwsza?

Gość nie jestem do końca
pewien ale chyba chodzi o pojad szynowy opuszczajacy rondo

Gość patiiiiiiiiiiii7777
proszę o wyrozumiałość bo dziś pierwszy raz na oczy zobaczyłam testy, pouczyłam się trochę zasad ruchu drogowego i chce trochę się sprawdzić. http://zapodaj.net/912045be653c.jpg.html i dlaczego w zad 13. rowerzysta nie jedzie pierwszy? pojazd 2 skręca w lewo a rowerzysta jedzie prosto - zasada że njapierw jedzie ten kto jedzie prosto lub skręca w prawo przed skręcającymi w lewo. Czyli co, znowu jednak zasada ustąp osobie z prawej strony jest ważniejsza? no i zad 14 - to jest wg mnie bez sensu ze tramwaj czy jakikolwiek inny szynowy musi się zatrzymywać ze względu na znak ustąp pierwszeństwa...

Gość ja mam prawko
patii rowerzysta nie jest na drodze z pierwszenstwem zauwaz jak przebiega droga z pierwszenstwem znaki wszystko ukazuja.A jesli chodzi o ronda i tramwaje to ja nigdy za bardzo tego nie skumalam, bo na kursie wsrod tramwajow nie musialam sie poruszac, bo w moim miescie ich nie ma, a do Wawy odkad mam prawko nawet nie pojechalam:P

Gość ja mam prawko
jak bez sensu, ze musi sie zatrzymac? obowiazuja go takie same zasady ruchu drogowego jak kazdy inny pojazd. Ma znak ustap pierwszenstwa wiec ustepuje go koniecznie.

Gość patiiiiiiiiiiii7777
jak nie jest na drodze z pierwszenstem skoro jest znak?

Gość ja mam prawko
a pod znakiem jest tabliczka. Czy ty znasz w ogóle znaki?? nie widzisz jak przebiega droga z pierwszeństwem???? to popatrz na ten znak i sobie przeanalizuj dlaczego :o

Gość ghhy5hn5ynh
pojazd 4 i 1 sa na rondzie ale jako ze pojazd 4 to tramwaj wiec jedynka musi go puscic;)

Gość ghhy5hn5ynh
tramwaje maja pierwszenstwo kochana

Gość ilona1884676586
Tramwaj ma pierwszeństwo zawsze więc przepuszczasz, a ten samochód co jedzie w rondzie ma pierwszeństwo przed tym co wjezdza na rondo z bocznej drogi, bo Ci w rondzie mają pierwszeństwo.

Gość ghhy5hn5ynh
chyba kolezanka nie wie ze pojazd szynowy to wlasnie m.in.tramwaj;)

Gość ilona1884676586
Rowerzysta niby jest na głownej ale spójrz, głowna prowadzi w lewo, a on jedzie prosto, więc nie ma pierwszeństwa. Dodatkwo ma samochód wyjeżdzający z głownej z lewej po swojej prawej ręce więc musi mu ustapić. Ten trzeci samochód natomiast ma rowerzystę po swojej prawej i skręca, więc to on jemu ustępuje.

Gość patiiiiiiiiiiii7777
no ale ma pierwszeństwo tylko jeśli skręca w prawo to co jeśli jedzie prosto? musi ustąpić pierwszeństwa czy zachowuje sie tak jakby nie było żadnego znaku bo juz mi sie pomieszało..

na tym 1 rowerzysta ma pierwszeństwo przed 3 bo ten 3 ma znak USTĄP PIERWSZEŃSTWA. 2 przepuszcza trzeci, bo tamten jest na drodze głównej, a 2 wyjeżdża. na drugim obrazku, pojazd 3 ma po prawej stronie rowerzystę więc ustępuje mu pierwszeństwa, również pojazdowi 4 z tego samego powodu. Później pojedzie pociąg czy coś tam bo 2 ma ustąp pierwszeństwa po za tym to szynowy, ale samochód tez by musiał przepuścić i dopiero pojedzie numer 2.

Gość patiiiiiiiiiiii7777
pojazd 4 i 1 sa na rondzie ale jako ze pojazd 4 to tramwaj wiec jedynka musi go puscic to dlaczego nie puścił 2 skoro to tez tramwaj?

Gość patiiiiiiiiiiii7777
dzięki za tłumaczenie mi ale proszę - piszcie czy mówicie o pierwszej, o drugiej lub o trzeciej sytuacji bo jak piszecie tylko rowerzysta albo tramwaj to pogubic sie mozna...

Gość patiiiiiiiiiiii7777
ok, ten drugi przypadek juz czaje, ale nadal mam mętlik z tramwajami...

Gość patiiiiiiiiiiii7777
.qui pro quo. "pojazd 3 ma po prawej stronie rowerzystę więc ustępuje mu pierwszeństwa" to rowerzystom ustępuje sie pierwszeństwa?

na tym rondzie te dwa pojazdy po prawej stronie ustępują mu pierwszeństwa bo wjeżdząją na rondo a samochod juz sie na nim znajduje wiec ma pierwszenstwo po za tym maja znak ustap pierwszenstwa jak to zwykle bywa przy wjedzie na rondo, temu drugiemu po lewej stronie ma ustapic piewszenstwa bo on znajduje sie tez na rondzie juz a szynowy ma pierwszenstwo wtedy.

Gość patiiiiiiiiiiii7777
ahaa ok, dzięki

na tym rondzie te dwa pojazdy po prawej stronie ustępują mu pierwszeństwa bo wjeżdząją na rondo a samochod juz sie na nim znajduje wiec ma pierwszeństwo po za tym maja znak ustap pierwszenstwa jak to zwykle bywa przy wjedzie na rondo, temu drugiemu po lewej stronie ma ustapic piewszenstwa bo on znajduje sie tez na rondzie juz a szynowy ma pierwszenstwo wtedy.