Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamam26

totalny brak libido po tabletkach - kto wie jak zaradzić temu?

Polecane posty

Gość mamamamam26

już 3 razy zmieniałam - novinette, yasmin a teraz biore marvelon - z libido jest masakra - co moge zrobić ?

Gość dfahh
Mam tak samo Odstwilam tabletki po 6 tygodniach wszystko wrocilo do normy

Gość 167
oj współczuję. Miałam to samo. W końcu gin przepisał Milvane - podobno to jedyne, które nie zaburzają libido. Jeśli po nich też byś miała problem tzn że przyczyna leży gdzie indziej. Tak mówił mi gin przynajmniej. Ja lekarzem nie jestem. No i każdy organizm reaguje inaczej

Gość mamamamam26
też myśle odstawić ale mam 9 miesięczniaka i miałam cc - i chciałabym mieć pewność nie zajscia w ciąże przez najbliższy czas - ale z tabletkami długo nie pociągne też bo jak czuje dotyk męża to mnie to mega wkurza.. a próbowałyście z asequrellą itd?

Gość dfahh
Mam 6 miesiecznego synka Temat seksu dla mnie nie istnial! Kochalismy sie 2 razy w miesiacu i jeszcze do tego sie zmuszalam On prosil ja plakalam :-( Wkoncu z nim porozmawialam Powiedzialam, ze to tabletki na mnie tak dzialaja itd. Moj maz zazadal natychmiastowego ;-) odstawienia tabletek Odstawilam Po 6 tygodniach wszystko wrocilo do normy W chwili obecnej uzywamy prezerwatywy ale mysle o spirali...

Gość mamamamam26
no ja spirale totalnie odrzucam - tam z hormonami to też ma hormony a ta bez to jakoś mnie przeraża fakt że dziecko by było tylko niemiało by sie gdzie zagnieździć.. chyba jednak wrócimy do gumek i omijania owulacji...

Gość dfahh
tez racja My narazie stosujemy tak jak pisalam prezerwatywy, czasem stosunek przerywany (choc wiem, ze to nie metoda...) W sumie wybor antykoncepcji jest niby duzy ale wcale tak nie jest... Tabletki - hormony, plastry, spirala, wszywka itd. - hormony, w krazek i czopki jakos nie wierze... (nie mam do nich zadnego przekonania) No to co nam zostaje? Poza tym (totalnej braku ochoty na seks) przytylam. Gdy wychodzilam ze szpitala mialam wage z przed ciazy Przez pierwszy miesiac nie bralam tabletek i wszystko bylo ok (dalszy spadek wagi o 2 kilo) Gdy zaczelam brac tabletki przytylam 10 kilo w 3 (!!!!) miesiace bez zmiany nawykow zywieniowych - jedzac to co zawsze

Gość vvvvvvvv
:-( utrata zainteresowania seksem, tycie, mozliwosc zatoru i systematyczne rozwalanie sobie watroby - wyrzuc to gowno w cholere !!!!

Gość praktyczna mamuśka
mi pomogła zmiana tabletek na słabsze, z mniejszą zawartością hormonów zmień po raz 4 , nie masz nic do stracenia :)