Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anka 30 :)

Czemu mężczyzni nie chcą sie zenic?

Polecane posty

rozmawiamy...temu pytam faceta a nie kobiety...bo kobieta powie-on cie nie szanuje-ja sie tak czuje..temy pytam panów ..moze jest cos co mówi za..moze teoche poczucia wolnosci,namietnosci,nie wiem,temu pytam..

Gość nikt ci nie chce dowalic ale
taka jest prawda ze zaczelas od dupy strony najpierw poznaje sie faceta jego charakter osobowosc i PLANY na ZYCIE PODEJSCIE DO MALZENSTWA RODZINY i potem ewentualnie mozna myslec o czyms powaznym ja ci powiem tak my sie poznlaismy kiedy ja mialam 23 lata on 25 i po pol roku byla rozmowa ze sa uczucia ze charakterologicznie ok i ze chcemy tego sameog czyli rodizny malzenstwa wiec jesli wszyskto bedzie w dobrym kierunku to kiedys wezniemy slub rok po poznaniu oswiadczyl sie wczensiej juz rozmawiajac ze mna czy bylabym gotowa na slub czy kocham go na tyle z eon bedzie tym jedynym na cale zycie po 2.5 roku od poznania byl slub i absolutnie nie zgodzilam sie na wczensiejsze zmaieszkanie zamieszkalismy dopiero 2 mies przed slubem jak juz M kupilismy byl taki warunek ze zadnego mieszkania dopoki sie nie zdeklaruje na cale zycie teraz 2 lata po slubie staramy sie o dziekco a ty co od dupy storny i masz 30 latka z dziekciem a nawet w kwestii slubu sie z facetem nie zgadza szok

Gość jasnnnnnnnnneee jaki bajer
widać że wielkie nic z tych waszych rozmów wynika-skoro pytasz się o to obcych ludzi,którzy mogą sobie pisac co chcą,a nie swojego faceta.Dla mnie dziwny związek,nie dlatego że bez ślubu he he he,ale dlatego że nie potraficie rozmawiać o tak waznych kwestiach.

Powiem tak...odkad skonczyłam 20 lat mieszkam sama,,byłam studentka...poznałam go jak miałam 26 lat,mieszkalismy raze jako wspólokatorzy..po pól roku postanowilismy sie związac i zamieszkac razem,on mówił mi ze chce sie orzenic,miec kiedys dzieci..mineło kilka lat,teraz razem mieszkamy za granica w angli,od roku ,nasza córka ma ponad rok,jesstesmy tu sami,nie may rodziny....ja pytałam facetó czy to normalne ze facet nie chce sie zenic..mamy meszkanie,on jest głowa rodziny...jest normalny...jestem romantyczka..chciałam zrozumiec

i kolejny szok od kiedy to przy tylozgieciu nie mozna miec dziecka ?? co to to za niedouczoneog lekarza masz ??

to byl TWOJ BLAD i co z tego ze mowil ze chce sie ozenic nie bylo zadnej powaznej deklarajci nie bylo oswiadczyn wyznaczenia daty slubu a ty z nim zamieszkalas po co pytam sie ?? zgodzilas sie na mieszkanie bez powazniejszych krokow potem bobo tez bez slubu to po co teraz slub ?? po co on ma sie na cos takiego decydowac?? jemu to nie jest potrzebne i zapewne uwaza ze tobie tez nie skoro zyciecie jak malzenstwo bez slubu a ty tyle czasu nie stawialas warunkow

a ty czasem zabierasz jakiś głos-mówisz co byś chciała itp?czy siedzisz jak mysz i tak jak on powiedział to tak będzie dla świętego spokoju

takiego co to straszy ze z wirusem hpv sie umiera... :) taka smiechawostka dla dziewczyn zeby sie nie przejmowały głupimi wałkoniami...mi lekarz powiedział ze bedzie ciezko bo sex był 6 razy dziennie przez pól roku i na to zwalił ale pewnie po prostu czasem nie wychodzi ot tak...

jak był sex 6 razy dziennie przez pół roku to nic dziwnego że nic z tego nie wychodziło,biedne żołnierzyki były mocno wymęczone:P.

NO dobra czyli kazde facet co kocha to sie oswiadcza?

to jakieś prowo;)dzieciak się nudzi.

dziecko sie nudzi??? to chyba chorym osobą dziecko sie nudzi.. nasza córka jest sliczna,mówi i chodzi choc ma tylko rok

Gość frytka23
ja tez mam faceta, jesteśmy 6 lat razem mamy 1,5 roczną córkę żenić się nie chce no ale ja tez nie chcę ślubu akurat według mnie faceci nie chcą małżeństwa, bo to jest katolicki nałóg, w który się wpędza ludzi, żeby czuli się upodleni i uwiązani moim zdaniem - papier nie jest potrzebny jesli się kochacie jezeli jesteś inteligentna, wyglądasz ładnie, dbasz o siebie i nie tyjesz po urodzeniu dziecka, nie drzesz ryja nieładnie mówiąc, wykonujesz jakieś tam podstawowe rzeczy typu obiad, pranie itd - no bo niestety to nieodzowna część życia i nie chodzi tu o przypisywanie kogoś do poszczególnej roli, tak naturalnie z Ciebie to wychodzi, z własnej troski, no i dbasz o dobry seks, jakiegoś lodzika, fajne rozmowy o jakimś waszym hobby czy o polityce - co tam lubisz, to myślę, że nie ma obaw, że nie będziesz tą jedyną:) bądź zarazem laską i mamą to nie będzie Cie traktował jak kury domowej i bedzie wszystko git a facet to huj Ci wie czy za 20 lat po menopauzie Ci nie odpierdoli i nie bedziesz zrzędą to się nie chce żenić.. no to tyle z mojej strony ja żyję bez ślubu i jest mi zajebiście, czuję się wolna - co nie oznacza, że mam ochotę skakać na boki, no a facet jak czuje wolnosc to raczej tez Cie nie zdradzi jak mu bedziesz nawijać o wierności itp to gwarantuję, że jeszcze w ten sam dzień poleci na dziwkę, byle by odbić sobie to głupie pierdolenie, nawet nie dla przyjemności, pozdro

Gość autorko, rzeczywiście
jesteś doedukowana w ostatnim poście powinno być "osobom" a nie osobą, bo pisałaś o kilki OSOBACH jak bym miał taką kobietę po studiach wyższych, to bym sobie w łeb palnął

Gość jea yhmm
a gdybys miał z kim:)

Gość ludzieczemuwyjeszczeniespicie
Max to nie facet, to laska :)

Gość jea yhmm
po to zeby dobrze sobie pozyc, choc mozna bez tego:)

Gość jea yhmm
chyba laska miedzy nogami:P

Gość ja tak powiem
po co się żenić . hehe dobre , Facetowi to nie potrzebne bo własnie patrzy w przyszłość i wie , że jak coś się nie ułoży możesz żądać alimentów na siebie i dziecko . A ciekawe czy tego dziecka ty chciałaś czy wy obaj a może on tylko dał się na nie namówić na jego zrobienie. Może nie che się żenić bo myśli, że będzie musiał na was pracować a ty będziesz się "zajmować domem" po ślubie.

Gość xyz12
Ja myślę, że jak para ma dziecko i mieszkają razem i nie ma mowy o ślubie to cos jest nie tak i nic dobrego z tego nie będzie. Może ludzie nie mieli wpajanych wartości i nie do końca wiedzą na czym opiera się i co to jest rodzina.

Gość gość
Bo faceci to egoisci i myślą tylko o własnej wygodzie. Dlatego ja jasno postawiłam mojemu warunek: wyjdę za Ciebie jak się przekonam jakim jesteś partnerem i ojcem. Poza tym dla mnie też liczy się wolność.

Gość gość
Teraz jak juz jest dziecko to po ptakach! Nie przeszkadzalo ci mieszkanie i seks bez slubu a teraz masz jakies fanaberie bo dziecko.

Gość gość
21:34 sama krecisz na siebie bat. Jak sie nie sprawdzi jako ojciec to pozbawisz dziecka ojca heh biedne dzieciaki przez takie glupie kobiety nie poznaja jakim szczesciem japest miec tate.

Gość dominika00

Zdecydowanie polecam naprawde fajny artykuł na ten temat http://www.superpani.pl/babskie-sprawy/dlaczego-pragniemy-malzenstwa/
Fajnie jak kazda z nas - kobiet go przeczyta.