Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elwira 19

Nie idź cie do LICEUM, ostrzegam niue róbcie tego błedu co ja

Polecane posty

Gość elwira 19

ja skończyłam liceum, zresztą wcale nie takie łatwe , męczyłam sie z nauką i tak akurat mam że niestety nie mogę iśc na studia nie stać mnie musiałam do pracy dlatego ostrzegam was nie ulegajcie temu pędowi żeby skonczyć jakiekolwiek liceum bo wtedy jest ok jesli macie powołanie, ja np uwielbiam gotować , catering, szykować stoły , znam przepisy, stroić potrawy chciałam,pragnęłam do gastronomicznej ale mama mi wtedy nie pozwalała bo córko koleżanek poszły do liceum jeśli macie możliwości to nie idzie do ogólniaka spapracie sobie tylko życie

Gość bez komentarza!!!....
ja poszlam do LO, potem na studia skonczylam i co? chuja z tego mam :O

Gość a ja skończyłam technikum
gastromiczne i tak samo nic z tego nie mam, tylko stracony dodatkowy rok, a pracuję i tak w innym zawodzie.

Bo nie każdy się nadaje do nauki, skoro już w LO było Ci ciężko, to co tu marzyć o studiach...

Gość takijeen25
maladie co ty pierd.olisz, zazwyczaj w dobrym liceum trzeba sie wiecej uczyc niz na studiach. moj przyklad skonczylem oczywiscie liceum i poszedlem na studia na finanse i rachunkowosc na uniwersytet lodzki, dzienne, poziom zenujacy, zeby zaliczyc uczylem sie mniej niz w liceum. zrezygnowalem z tych studiow po3semestrach

Gość bchgmghk
a ja poszłam do byle jakiego LO, a teraz dostałam się na artystyczne studia i jestem zadowolona :3

ja po technikum ekonomicznym tez nic z tego nie mam w PL nie ma pracy dla wyksztalconych bez doswiadczenia...o ulotkach nawet nie chce slyszec czy o maku... niestety lepiej od nasd maja sie emeryci -nie dosc ze kase co miesiac dostaja to jeszcze dorabiaja

Gość bchgmghk
i nigdy się specjalnie nie uczyłam, a rysowanie jest dla mnie przyjemne

Gość a co powiecie na takie dictum
Jestem na drugim roku polonistyki po ukończeniu ogólniaka. Wśród moich kolegów i koleżanek z roku są jednak i osoby po szkołach dających zawód (i to względnie lepszy niż polonistyka): - liceum ekonomiczne - technikum handlowe - technikum informatyczne (to najdziwniejsze według mnie) - szkoła zawodowa (fryzjerka) z maturą zaocznie.

Gość takijeen25
dostaja kaase co miesiac bo ja zarobili pracujac po 40-45lat

Ja mam wysoki poziom w liceum, ale mam zamiar ukończyć psychologię na UW, więc wątpię, że będzie łatwo.

takijeden25 -ale nie mam pretencji, ze są emerytami -bo im się nalezy, chodzi o to, że dostając tą emeryturę jeszcze zabierają prace młodym, a potem się dziwią że młodzi wyjeżdżają za granicę... wokół mnie jest mase takich przypadków -emerytowani górnicy -co miesiąc średnio 4 tysie i jeszcze im mało. a młodzi z wykształceniem są zwalniani bo mają najkrótszy staż... chore...

Gość gabryjelaarachaniela
ja juz to dawno odkrylam ze technikum to bardzo dorba opcja! po technikum tez jakby co mozna isc na studia a juz po nim ma sie fach w ręku. po samym liceum tymczasem jest sie zerem dla potencjalnego pracodawcy. poza tym czlowiek w technikum chyba jest bardziej ukierunkowywany na realia doroslego zycia zawodowego bo i na praktyki musi chodzic i ma przedmioty w szkole ulatwiajace zalozenie jakiejs tam wlasnej dzialalnosci.. a ludziki w liceum zyją w jakiej bance mydlanej i spadają z hukiem na ziemie jak sie potem okazuje ze nic tak naprawde nie potrafią. ratunkiem sa studia ale tez i nie zawsze jest po nich praca i nie zawsze kazdego na studia stac. dlatego jakbym miala cofnac czas poszlabym do technikum a nie do liceum ktore mi nic nie dalo.

Gość taki jeden z miasta
No Maladie raczej masz marne szanse , za głupia jesteś na psychologie hehehe :D:D:D

Gość elwira 19
ja ostrzegam, serio , życie jest tylko jedno i zmuszać sie żeby iść do ogólniaka bo taka moda albo w mieście dużo ogólniaków i można jakis wybrać dajcie sobie spokój jesli ktoś sie słabo uczy a znam mnóstwo takich znajomych to też poszli do słabszych ogólniaków ,nie zdawali albo egzaminy poprawkowe żenada , kim są po liceum trzeciorzędnym ? nawet na kase do lidla sie nie dostali może w mc donald sie załapią jak ktoś nie lubi sie uczyć to niech idzie do zawodówki i sie nie wstydzi , później pójdzie na uzupełniające technikum z maturą teraz jak jestem starsza to szczerze powiem że wolałabym do zawodówki z technikum po 3 latach niż ogólniak na prawde nie warto

Gość kazdy mysli inaczej
i kazdy ma inne plany na przyszlosc, wiec co Ty mozesz wiedziec nie generalizuj ,.