Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

XliloX

pytanie do mam - co na kolki?

Polecane posty

Gość ewelina8940
Sab simplex nam też pomógł.

Gość Milks
A ja polecam dobrą butelkę. Najprostsza sprawa, a tak wiele może pomóc - nam uratowało życie. I tu mogę z całym sercem polecić butelkę Haberman od Canpol Babies. Nie jest to zwykła butelka antykolkowa, ponieważ ma w środku specjalny mechanizm, który zatrzymuje płyn w smoczku i później już nie pozwala mu wrócić do butelki. Co sprawia, że dziecko nie ma jak łykać powietrza i w konsekwencji dziecko ma mniej kolek. Butelka w ogóle jest megafajna, jest dobrze zrobiona, smoczek się nie zasysa, dziecko ją bardzo lubi, nie zachłystuje się. Mycie mimo mechanizmu nie sprawia większych trudności. Naprawdę spróbujcie, bo warto! :)

Gość gość
ja polecam delicol przed kazdym jedzeniem,drogi w porownaniu do innych kropli ale łagodzi kolki. Do tego na smoczka podawalismy bobotik gdy mały płakał I nosiliśmy go az atak kolki ustapił lub kładliśmy syna na brzuszek i glaskałam po pleckach. Rodzice którzy przeszli to co my wiedza ze to ciezki czas,nie wiemy czy ten koszmar sie skaczyl po kroplach czy po prostu po uplywie 3miesiaca. Teraz nasz skarb ma 3,5 miesiaca kolek wogule. Jedyne co to nauczyl sie nosic i DOSŁOWNIE caly czas na rekach.

Gość gość
Ja polecam ibuvit kolka, 30 małych kapsułek, w których znajduje się żel. Kosztuje w zależności od apteki ok 11 zł. Podajemy je małej wciskając je bezpośrednio do buzi przed każdym posiłkiem. Mała jest o wiele spokojniejsza, bez nerwow, napinania się wchłania pokarm z butelki aż miło popatrzeć, śpi też o wiele spokojniej. Polecam, dajcie znać czy i waszym maluszkom pomaga ibuvit :) Pozdrawiam

Gość gość
a co myślicie o butelkach antykolkowych? Pomagają?

Gość mamarobala
nasz synek potwornie się męczył od drugie tygodnia życia, niestety problemy brzuszkowe przeszły dopiero z czasem, trochę pomagał Infacol (bączuś po nich pierdział z łatwością), jednak bardzo ratowały nas białe szumy - robak natychmiast się przy nich uspokajał i usypiał, uratowało nas to od niejednej nieprzespanej nocy, polecam np suszarkę online.: https://www.youtube.com/watch?v=DZ4YjdPSx7g

Gość gość
Mleko Enfamil zamawiam przez internet w aptece http://www.aptekawsieci.pl i jeśli chodzi o cenę to jest niższa niż w innych aptekach.

Gość gość
Rurki Windi lub po prostu cienki termometr!! Nic doraznie nie działa lepiej. Daje malenstwu kropelki Sab Simplex na zmiane z Kolzym-na polecenie lekarki-jednak w trakcie ataku bo niestety i tak sie zdarzaja, nie ma nic lepszego od takiej bezposredniej pomocy malenstwu. Rurki odprowadzaja powietrze ktore zalega dzidziusiowi, czesto tez dochodzi do wyproznienia.. I moj synek w momencie przestaje płakać. Termometr nie posiada ogranicznika -wsuwamy do pupy tylko koncoweczke-i do tego niestety kupka pod cisnieniem leci w kazda strone, jednak przy odrobinie wprawy przynosi ulge-ja wykonuje nim minimalne delikatne okragle ruchy i najczęściej wtedy uchodzi najwięcej powietrza. Jest to oczywiscie duzo tańszy, lecz "brudny" sposob pomocy. Żałuję ze dopiero po niespełna miesiącu trwania kolek dowiedzialam sie o tej metodzie. Wyjatkowo istotna jest koniecznosc nasmarowania koncowki rurki badz termometru oliwka dla niemowląt.

Gość Czarna mama
Cześć mamy.ja na kolki stosowalam Antifilat kropelki z Niemiec.bardzo nam pomagały.synus w ogóle się nie męczył.nie miał problemów z kupka,ani żadnych koleczek. Jeżeli któraś mama by potrzebowała dla swojego malucha to mam jeszcze trzy buteleczki do odsprzedania.pozdrawiam

Gość mariolka269
U nas się sprawdziły nasze Polskie krople Esputicon. Bardzo dobre, tanie i dostępne w aptekach bez problemu.