Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Dusia92

Plamienie w ciąży

Polecane posty

Mam ogromny problem. :( Sprawa zaczęła się pod koniec maja. Kiedy skończył mi sie okres (tj. 29.05.2011r. ) zaczęłam współżyć z moim partnerem bez tydzien po owulacji (tj. 8.06.2011) zrobiłam test ciążowy domowy, z moczu, wyszedł pozytywny. 16.06.2011 zrobiłam betę, która nie wykazała ciąży. 20.06.2011 poszłam do gin która zrobiła mi usg dopochwowe i stwierdziła, ze widac jakis pecherzyk ale to nie oznacza ciąży, ale nie jest pewna na 100% więc kazała przyjśc za tydzien bo w tamtym momencie ona za mało widzi. Od dwóch tygodni okropnie boli mnie macica, jajniki ogółem całe podbrzusze. Okres powinnam była dostac 21 czerwca a nie dostałam, dzisiaj w nocy jednak pojawiły się plamy na mojej bieliźnie. Zobaczyłam brązowe plamki. Małe. Jednak kiedy rano poszłam siusiu to leciało ze mnie jak z kranu. :( Jak nigdy. To wygląda jak śluz ale kolor ma mocno czerwony. Teraz patrzę na podpaskę i jest kilka małych plamek. Dopiero jak usiądę na kibelku i robię siusiu to leci ten sluz czerwony. Do lekarza miałam iśc w poniedzialek, ale czy jest sens?? Czy to okres czy ciąża i związane z nia powikłania?? NIe wiem... jestem podłamana..:( Jesli ktosbyl w podobnej sytuacji niech mi pomoze, proszę..

Współżyłaś tydzień PO owulacji, to jak chcesz zajść w ciążę? I skąd wiesz, że miałaś tego dnia owu? Monitoring czy NPR?

Gość blabla bbla
jeśli jesteś w ciąży to jst to poronienie. Najlepiej zrób jeszcze raz test to będziesz wiedziała czy ronisz czy poprostu okres.

Powstawiaj przecinki tam, gdzie trzeba, to sens będzie zrozumiały, a nie to, co teraz. Beta powinna wykazać ciążę, a test domowy niekoniecznie.

Gość blabla bbla
Capricornus ty za to przecinków nadużywasz ;)

Taaa? Gdzie? :) Tak napisała zdanie, że można je zrozumieć dwojako. Ja zrozumiałam w ten sposób, że tydzień po owulacji wspołżyła, a później doszłam do wniosku, że pewnie chodziło jej, że tydzień po owulacji zrobiła test.

Gość blabla bbla
no dobra skoro już się czepiam to powinno zdanie wyglądać ekhm w ten sposób: Powstawiaj przecinki tam, gdzie trzeba to sens będzie zrozumiały, a nie to co teraz. :)

Capricornus Rzeczywiście straciłam słówko dlatego tak wyszło jakos źle. Przepraszam. POwinno byc ze zaczelam wspolzyc bez prezerwatywy a tydzien po owulacji zrobilam test. Literówka. A owulację sama wyliczyłam. Zdaję sobie sprawę że mogłam sie pomylic ale czy to cos zmienia?? blabla bblla pytam o lekarza, bo inaczej jak prywatnie nie dostane się do leakarza tak szybko.I szkoda mi kasy jakbym miała dowiedziec się ze to tylko bolący okres. Zrobie więc test.

Gość blabla bbla
życzę zatem wszystkiego dobrego

Gość izeeeeczka
może ja ci opowiem co u mnie było i przy okazji ktoś mi powie czy tak miał, a więc miesiączka mi się spóżniała tydzień zrobiłam test pozytywny;) ale miałam brązowe plamienia najpierw trochę z domieszką krwi a potem już same brązowe pojechałam na drugi dzień do gina to był wg miesiaczki 4,5 tyg ciąża. Niby widziała zarodek ale jeszcze za wcześnie na bicie serca mam przyjść za 2 tyg. Dała luteine podjęzykowo i kazała dużo odpoczywać i nie dzwigać. Plamienia ustały,ale martwi mnie teraz brak śluzu;( a lekarka mi mówiła że takie plamienia mogą występować do 16 tyg ciąży. A na koniec jeszcze mi powiedziała że to wczesna ciąża i jak ma się utrzymać to się utrzyma a jak nie to poronienie. Ale kazała być tylko dobrej myśli więć Ty też bądz i będzie wszystko dobrze, ale lepiej iść do lekarza da tabletki, każe leżeć ale będzie dobrze;) Trzymam kciuki.

izeeeeczka ale mi się spóźnił okres dwa.. trzy dni. Przy moich nierównych cyklach trudno powiedziec. Plamienie dalej trwa, jest dalej krew. Ile czasu u Ciebie trwało to plamienie?? kiedy od poczatku plamienia poszlas do lekarza?? i Czy byłas jednak w ciazy?? Czy to krwawienie nie przeszkadza w wizycie u gin?? nie bedzie krzywo patrzyl?? Ja wg miesiączki kończę 5 tydzień... myślisz, że lepiej isc do lekarza czy zrobic test??

Gość izeeeeczka
ja byłam z plamieniem przynajmniej widział co i jak. No jak 2,3 dni to najpierw zrobić test a potem myśleć co dalej.

więc zrobię test, ale czy w tej sytuacji musi byc to poranny mocz czy moze to byc juz taki zwykły, z południa?? cos wykaze??

Gość hubj
Dusia na moje to jest normalny okres. Czytałaś kiedyś na ulotce testu ciążowego, dlaczego nie powinno sięgo robić przed planowanym terminem miesiączki? Poza tym, jak by ciąża była, to by Ci beta wyszła.

Gość izeeeeczka
a może mi ktoś pomoże czy ktoś miał plamienie takie brązowowe a następnie taki brązowawy śluz i miał sucho to znaczy nie miał płodnego śluzu? Bo ja tak mam i sie martwię że cos jest nie tak a do usg jeszcze trochę czasu, a ginekolog potwierdził ciąże w 99% bo wiadomo to była wczesna ciąża teraz mi sie zaczął 6 tydzień. Proszę napiszcie czy ktos miał tak sucho po plamieniach? Dostałam luteine podjęzykowo i mam nadzieję że będzie oki.

ja od wczoraj wieczór mam czysto. Plamienie ustało, wczoraj jeszcze widziałam brązowe prawie ze czarne plamy, dzisiaj już nic. Czyli plamienie trwało 1 dzień... połtora dnia. A jajniki dalej bolą, jadę zaraz kupic test ciążowy. A jutro do lekarza. A czy test mogę zrobic w południe czy koniecznie rano?? Wiem juz pytalam ale nikt nie odpowiedzial... Jutro zaczynam 6 tydzien ciąży jezeli w niej jestem...