Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niemamczasunawymyślanie

Nie lubię swojego imienia i zmieniłam na nowe, ale...

Polecane posty

Gość Też jestem cholernie ciakwa
Właśnie chyba gorsza jest wymiana masy dokumentów i tłumaczenia się każdemu co i dlaczego...

Gość dziwny problem....
czyli jak?

Imię można zmienić normalnie w Urzedzie Stanu Cywilnego i nie są to żadne duże pieniądze. W tej chwili nie wiem jakie, bo już przestałam się interesować.

Gość dziwny problem....
;)

No właśnie, ja sobie wmawiam że może jednak czasem lepiej się wyróżniać, no i w przypadku rzadkich imion człowiek sam w swoim otoczeniu nadaje znaczenie i to jak to imię jest odbierane, tzn jakby się było fajną laską to ludzie by imię odbierali pozytywnie, nie tak jak my same :-P

to bylo do dziwny problem.... Honorata ani Eleonora nie jest takie zle ;) oryginalne :D

Gość ktos mi wzioł mojego nicka
piekne obydwa niespotykane raczej teraz

Gość mam koleżankę ma na imie
wiesława , ma 23 lata i podoba jej sie :P a ja zawsze chcialam miec na imie teresa i tak tez sie przedstawiam czasami hehehe :P mimo, ze mam inne imie, ktore mi sie nawet podoba:P

Imie Honorata mi sie nie podoba... juz lepsze SANDRA czy Eleonora :)

Różne są gusta i granice tolerancji oryginalności;-)

Gość Paulaaaa12
Co wy narzekacie? Macie piękne imiona, wierzcie mi że rodzice was nie skrzywdzili. Nawet Adelajda w modzie jest teraz, możesz mieć ksywę Adelle:) Znałam kiedyś Afrodytę. Była bardzo gruba i raczej brzydka:/ więc wierzcie mi, nie macie przerąbane. A moja kuzynka urodziła bliżniaki i dziewczynkę nazwała Czesława a chłopca Justin.

Gość ktos mi wzioł mojego nicka
e tam ja znam EDYLTRAUTĘ co wy na to???

Honorata a na jakie byś chciała ewentualnie zmienić, tzn z jakimś jesteś związana na tyle żebyś czuła się sobą po zmianie? I jak wyobrażasz sobie wymianę dokumentów, tłumaczenie się z tego i reakcję rodziny? Ja bym mogła zmienić chyba jakbym się wyprowadziła na drugi koniec Polski i zerwała kontakty z rodziną :-P Dowód, prawko itp normalnie się wymieni, ale świadectwa, dyplomy itp?

czesława i justin.... boshe :D :O

znam ADAMINĘ, ale podoba jej sie to imie , mnie z reszta tez :))

Gość Honorata to ładne imie
nie wiem o co chodzi, adelajda takie se, znam jedna, ale nie robi z tego cyrku. imie jak imie.

Gość Paulaaaa12
No wiadomo, że z dyplomami możesz się pożegnać. A co myślicie o imionach Maria i Róża? Podobają mi się, ale mama mówi, że skrzywdziłabym córki. A kuzynce powiedziałam, że się wygłupiła:P Imię po bieberze, masakra

Gość dziwny problem....
layla to żeś wymyśliła:O myślałam ze jesteś jakaś Jadwiga albo inna Zenobia...Sandra to piękne imię, naprawdę:)bardzo kobiece.

Gość dziwny problem....
Tessa fajnie brzmi:) Róża jeszcze ujdzie (choć naprawdę radziłabym poszukać czegoś innego) ale Maryśka...:O wszystkie które znam używają innych imion, to naprawdę obciachowe imię, daj sobie spokój:O

Ale teraz właśnie ponoć takie są modne, odbiór imienia zależy też od wieku osoby je noszącej, teraz nadaje się imiona dla nas dziwaczne ale jeśli w danym pokoleniu będą się powtarzać to krzywda dziecku sie nie stanie przecież, fakt jakieś granice zdrowego rozsądku należy zachować :-P

Gość nionka
Córka Czesława Niemena to Eleonora - zdrobnienie Nora

Gość Perliczka smutna
Ja tez mam straszne imie..balabym sie je nawet wymowic w urzedzie stanu cywilnego...:(

wiem :-P i jest jeszcze siatkarka Eleonora Dziękiewicz-Lena:-) Oglądając jej mecze nauczyłam się jako tako znosić brzmienie tego imienia :-P

Gość dziwny problem....
Emma...piekne. i występuje w Polsce od baaardzo wielu lat , tylko totalni ignoranci stawiają je na równi z jessicami i innymi nicolami:O

koleżanka ma na imię: Wacława... :/ W szkole mówili na nią: Wacka- i to nauczyciele (!!) Teraz jak ktoś pyta mówi, że ma na imię Karolina.. Przyjęło się - od 5ciu lat tak na nią mówią. Nawet niektórych rodziców da się przestawić.

Gość dziwny problem....
Perliczka-wal śmiało, jakie to imię?

Gość Mr. Crowley
A co sądzicie o moim nietypowym imieniu- Konstancja :D Imienniczki nigdy nie spotkalam. Dziwne troche że mi sie ono baaardzo podoba, a ludziom z mojego otoczenia juz niekoniecznie :o Zazwyczaj jest odwrotnie

Konstancja bardzo ładne imię moim zdaniem i łatwo się wymawia co jest ważne :-P W sumie żadnej nie znam sama ale nie wydaje mi się przesadnie dziwne...