Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zalatana

ślub na świeżym powietrzu

Polecane posty

Gość jak cię
osra ptak to ci się odechce :D

Gość vanillasky..
ja bylam na paru ale za granica, zawsze mozesz byc pierwsza:), tylko musisz znalezc odpowiednie miejsce, bo wiadomo, ze nie wszystkie lokale maja piekne ogrody. i oczywiscie musi to byc cywilny, bo o koscielnym mozesz zapomniec, wiadomo jacy sia ksieza..

Gość olatola1
"wiadomo jacy sia ksieza.." no wiadomo - różni są, tak samo jak różni są urzędnicy. Są ludzie otwarci na takie nowości, wystarczy dobrze poszukać.

Gość vanillasky..
olatola1, ksieza z reguly nie udziela ci slubu koscielnego w plenerze, jak ci odprawi msze bez tych wszstkich oltarzy, obrazow, figur i calej otoczki? wiem,ze u mnie w miescie nie daloby sie, bo przyjaciolka probowala taki slub zorganizowac

Gość pomysł dobry jednak
ja bym mimo wszystko nie ryzykowała wiadomo jaki mamy klimat w PL jednego dnia upał a w drugi ulewa i deszcz. Co do zgody to tak samo z urzędnikami nie każdy na to "idzie"

Gość olatola1
Do odprawienia mszy nie są potrzebne figurki:/ wystarczy kawałek stołu i zestaw naczyń liturgicznych, który mieści się w małej walizeczce - wiem bo widziałam jak księża mają takie turystyczne. Jak gdzieś wyjeżdżają muszą coś takiego mieć, bo ksiądz ma obowiązek codziennie odprawić mszę. Podam może przykład z góry, ale Jan Paweł II odprawiał nawet mszę na odwróconym kajaku, więc się da. Zgodzę się na pewno z tym, że mogą być trudności żeby znaleźć takiego postępowego księdza, ale wiadomo - ludzie są różni i gdzieś na pewno są tacy pozytywni księża.