Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lara 32

Zaparcia w ciąży, jak sobie radzić ?

Polecane posty

Gość Lara 32

Dziewczyny czy też miałyście/macie z tym problem ? Znacie jakieś sposoby na szybszą pracę jelit ? Jestem w siódmym miesiącu i zaczyna mnie to męczyć (od ok 2 tygodni) przed ciążą załatwiałam się 2-3 x dziennie. Teraz raz na 2-3 dni jem dużo owoców,warzyw i brzuch cały czas mam wzdęty :/.

na zaparcia to mi leciutko pomagają jogurty naturalne. a na wzdęcia całą ciąże brałam espumisan, lekko pomagał, przynajmniej brzuch tak mocno nie bolał !

Gość detralexiarka
mnie pomogl DAnone Activia ze sliwką . po 2 kubeczkach problemu juz nie bylo

Gość taka jedna mama...
a mnie kiwi 2-3 swieze owoce po 3 dniach jedzenia kiwi musialam je ograniczyc bo z zaparcia zrobila sie prawie biegunka ale dziala naprawde dobrze no i same witaminki:)

Gość Lara 32
Dziękuję za wypowiedzi :-) ktoś jeszcze coś doda ?

jedz dużo warzyw i owoców. Jabłka ze skórką, suszone śliwki, pij więcej wody.

mialam to samo. i nic nie pomagalo, dopoki nie sprobowalam tej metody: codziennie wieczorem zalac przegtowana woda kilka sliwek suszonych i jedna fige suszona i zostawic. rano na czczo wypic wode i zjesc owoce. po jakims tygodniu zaczelo dzialac i teraz bardzo rzadko mam z tym problemy. powodzenia

Gość Lara 32
Dzięki dziewczyny :-) Dodam tylko,że to moja druga ciąża a w pierwszej nie miałam z tym kłopotów. Titafk@ jem właśnie teraz dużo owoców i warzyw,ale od nich jakoś nie załatwiam się lepiej ;-) za to brzuch mam wzdęty. Najbardziej męczące jest jak nie załatwię się do wieczora to aż brzuch mnie gniecie i spać nie mogę.

Gość verea
Mi niestety nie pomogly aktivie,sliwki,siemie lniane i inne domowe wynalazki ktore wielu pomagaja.Pomogl mi zwiekszona dawka magnezu magnesium verla koncentrat w granulkach.Lekarz mi to polecil i zadzialalo.Zapytaj w aptece o dobr magnez i sprubuj.Powodzenia

Tylko czopki pomagały, od 20tc co 2 dzien inaczej nic z tego,

mi ginekolog przepisała syrop 'Lactulosum', jest na zaparcia, bezpieczny dla kobiet w ciąży. Pomagało :) nie prosilam jej, tyko wraz z przepisanym magnezem i potasem sama mi to przepisała, w ciąży takie sprawy to normalka :)