Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maryska1994

jak przekonać rodziców?

Polecane posty

Gość maryska1994

mam problem z rodzicami, bardzo, ale to baaardzo chcę się wybrać na pewien koncert za trochę ponad tydzień, ale za cholerę nie mogę ich przekonać. mam prawie 18, ale chyba sobie z tego nic nie robią. na koncert muszę przejechać prawie 400km, ale tam będzie już czekał na mnie mój chłopak. ten argument też ich nie przekonuje. i nie że on jest nienormalny czy może ja, bo on akurat jest bardzo, aż za bardzo troskliwy i w życiu by sobie nie wybaczył gdyby cokolwiek miałoby mi się stać. fakt, że z powrotem miałabym problem (muszę czekać do rana),a le przecież on również by był, nic by mi się nie stało... nie wiem już jak mam ich przekonać, żadne argumenty nie przemawiają, oni mają najważniejsze zdanie, podnoszą głos, ja nie krzyczę w ogóle. od kilku godzin już tylko ryczę.

Gość Teściowa synowej
i dobrze tam się na pewno puścisz z tym kawalerem i wtedy panna z dzieckiem będzie

Gość maryska1994
za pół roku mam 18, jestem z początku stycznia. sexu jeszcze nie uprawiałam i nie pali mi się do tego, jestem z nim dopiero od 4 miesięcy

Gość Teściowa synowej
jasne każda tak mówi puszczalskie

Gość maryska1994
Teściowo, jeśli nie masz poważnej odpowiedzi, proszę nie udzielaj się i nie dobijaj mnie. dziękuję.

Gość kamaaaaaaaaas
Twoje zachowanie świadczy o dorosłości. Ale nie pisałaś tu po to, by przeczytać opinie o nim, lecz po to by ktoś podsunał Ci jakiś pomysł. Rodzice znają chłopaka?

Prawda jest taka, że nie jesteś pełnoletnia, jesteś na utrzymaniu rodziców i gówno możesz zrobić. Oczywiście, możesz z nimi pogadać i naobiecywac milion rzeczy, ale zapewne niewiele to da. Osobiście ja w takiej sytuacji wcisnęłabym kit, że jadę do sąsiedniego miasta do koleżanki :P.

Gość kamaaaaaaaaas
widać jakaś sfustrowana teściówka się udziela? jakieś niemiłe doświadczenia>?

Gość maryska1994
od 2 miesięcy się napalam na ten koncert i dobre wiedzą kiedy to jest. rodzice widzieli go raz, ale dobrze wiedzą że jest porządny, w końcu wczoraj spotkaliśmy się w mieście w połowie drogi do nas. gdyby mu nie ufali i sądzili że coś mógłby mi zrobić raczej by mnie nie puścili... już myślałam żeby pojechać do dziadków, a potem zwiać i wrócić... tylko potem raczej miałabym przejebane wakacje, jarocin i woodstock przepadły by mi na 100%

Gość maryska1994
@Wylewerworowany Kaloryfer, jestem ateistką

łe to dobrze bo jo tyz a tak to ci poradze jo jak bylym maly i chciolem co to bylym dobry na hektarach zapierdololym i pomogolym a i matce sie podlizywolem to zowsza dzialalo ale z wami babami to co innego niz chlopy mortwia sie o ciebie nie dziwota sie im to jidz na kompromisa i zapros jednygo z nich

Gość maryska1994
taa, dalej próbuj trafiać na mistrzów...

Gość maryska1994
Manu Chao, Poznań

Gość kamaaaaaaaaas
moze gdyby po Ciebie przyjechał? uwierz ze placz i dasanie sie nic nie dadza.

Gość maryska1994
sam już to oferował, że mnie przywiezie i odwiezie. ale do niego mam prawie 400km, nie mam zamiaru go wykorzystywać

Gość Cycerona Rzymska
Szczel focha, to lepiej pomoże :classic_cool:

Gość maryska1994
nie mam zamiaru się fochać, bo to raczej mało pomoże, krzyczenie i wydzieranie mordy też do mnie nie jest podobne, nie mam po prostu pomysłu jak ich ubłagać...

Gość kamaaaaaaaaas
skoro proponował to naprawdę fajny z niego gość i nie traktuj tego jako ' wykorzystanie ' tylko szanse na wyjście z sytuacji.

Gość maryska1994
jest cudowny, romantyczny i opiekuńczy (na marginesie prawie 9 lat starszy.. ;p)... tylko moi rodzice mają jeden argument "jeszcze za Ciebie odpowiadamy i nie pozwolimy żeby coś Ci się stało" aaaggrrrhhh!

Gość to może niech ten chłopak
po Ciebie po prostu przyjedzie zamiast czekać na dworcu.

Gość maryska1994
już wspominałam ze na to nie pozwolę i nie dam mu przejeżdżać 800km tylko po to, żebym była zadowolona. on Manu i lubi i nie lubi, raczej mało go koncert robi...

Gość kamaaaaaaaaas
to samo własnie zaproponowałam;) wiem, wiem pamiętam tekie teksty, dlatego zwróciłam uwagę na Twoją historie:D

Gość kamaaaaaaaaas
koncert może i mało ale Ty chyba bardziej...

Gość maryska1994
"koncert może i mało ale Ty chyba bardziej..."

Gość mściwa Gośka
maryska1994 - ty oczywiście puścisz swoją córke wszędzie i zawsze:D

Gość maryska1994
córki jeszcze nie mam, ale fakt, dzieci kocham :P tylko kurcze no, swoje lata chyba mam, wiem że nic nie odwalę, przecież często jeżdżę z rodzicami na takie koncerty, nie wiem, Dezerter, Kult itp itd, jarociny i węgorzewa.

Gość mściwa Gośka
młoda jeszcze jesteś , wiem , że myslisz o sobie jak o odpowiedzialnej jednostce , ale nie wszystko da sie przewidzieć . czasem lepiej dla własnego dobra i spokoju rodziców odpuścić pewne przyjemności:)