Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Montes

Małżeństwo i pieniądze.. poradzcie!

Polecane posty

Gość Montes

Po 1.5 roku malżeństwa zauważyłam że coraz bardziej mamy nieporozumień i kłótni o pieniądze. Problem przedstawia sie mniej więcej tak: zasadniczo od dnia ślubu to ja zarabiam więcej a przede wszystkim stale. Mój mąż zarabia mniej a czasami nie pracuje wcale bo ciężko o prace. Nie mówie że jest leniwy: absolutnie nie i stara sie bardzo zarobić każdy grosz. No ale mimo wszystko w sumie to ja mam wiekszy wkład finansowy w codzienne życie. Poroblem mam taki i właśnie była o to kłótnia że ja nie kupuje sobie niczego i nie wydaje pieniedzy na żadne 'pierdoły" on zaś ma mnóstwo kosztownych hobby i co rusz coś kupuje. Coś co jest drogie.. czuje sie pokrzywdzona bo ja oszczędzam żeby było na czarną godzine lub na jakas inwestycje a on sobie pozwala na takie wydatki.. Pomyslalam o takim rozwiazaniu żeby np. każdy miał do wydania na swoje własne pierdoły miesięcznie np 3-5% tego co w miesiacu zarobi.Reszta rachunki, wakacje, wyposażenie domu pozostaja wspólne. Tylko te tzw kieszonkowe na wlasne wydatki by było ono w zależnosci od miesiecznej wyplaty. Jakieś inne pomysły?

Gość Montes
podbijam

Gość .mn.n
a nie uważasz że takie sprawy powinnaś z szanownym małżonkiem omawiać a nie tu na forum z obcymi sobie ludkami?!