Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BlackTrimmiaXdd

jak sie z tego wyspowiadac?

Polecane posty

Gość BlackTrimmiaXdd

Cóż, z racji, że mam być świadkiem na bierzmowaniu koleżanki, to chciałabym iść do komunii, tym samym muszę przystąpić do spowiedzi. Nie chodzi tu nawet o to bierzmowanie ale o samą potrzebę wyspowiadania się: p I tu pojawia się problem, bo przesadziłam trochę z jednym księdzem: p No i nie mam pojęcia jak się z tego wyspowiadać. "Grzeszyłam z księdzem przeciw czystości/6 przykazaniu" mogłoby być? ;xx

Gość tymonn gey
a musisz mówić że z księdzem? nie wystarczy powiedzieć, że puszczałaś się nie będąc w związku małżeńskim, tak swoją drogą nie rozumiem, jak można się spowiadać, po co to komu???

Gość BlackTrimmiaXdd
Fakt, mogłabym tego nie mówić, ale to zdecydowana różnica. Przynajmniej tak twierdził jeden ksiądz jak z nim rozmawiałam :P

Gość podsumujmy to wreszcie
ten, który cię dymał?:)

Gość kafeterianka1234
no skoro z księdzem to po co pójdziesz do następnego ..sama widzisz jacy oni są...nie rozumiem po co spowiadać się drugiemu człowiekowi, który jest taki sam jak my..ma wady itp. po prostu pomódl się do Boga a nie łaź do jakiego chopa

Gość BlackTrimmiaXdd
Dla ścisłości - nie, nie "dymał" mnie... -.- Wiem, wiem jacy księża są:P Ale chce do tej komunii iść xd Jak powiem, że "grzeszyłam przeciw 6 przykazaniu" to znając naszych księży będą zaraz wypytywać co i jak:P Także... Wolę na wstępie powiedziec, może obejdzie się bez komentarza: P

Gość derek benn
raczej będzie ci kazał podac dane tego osobnika i co wtedy, nie dostaniesz rozgrzeszenia

Gość a nie możesz się wyspowiadać
u tego z którym grzeszyłaś? To tak samo ważna spowiedź.

Gość BlackTrimmiaXdd
Chciałam się u tego wyspowiadać, ale pojechał na urlop i wraca 5 lipca. A ja to bierzmowanie mam w czwartek:/

Gość nieładnie
he he he grzeszyć to się jakoś nie bałaś, a teraz obawiasz się komentarzy? normalnie idź i się wyspowiadaj szczerze, ksiądz jest tylko pośrednikiem, to Bóg odpuszcza winy

Gość ex cathedra
Musisz konkretnie wyznać co i jak robiłaś , podać okoliczności oraz częstotliwość. Takie są zasady.

Gość BlackTrimmiaXdd
Wiem... Nie chodzi o to, że się boję spowiadać czy coś, pytam tylko jak najdelikatniej mam to ująć, żeby ksiądz wiedział o co chodzi i nie dobijał mnie pytaniami:P

Gość ex cathedra
Dodam, że to dość poważny grzech i nie wiem, czy uzyskasz rozgrzeszenie. Ale tego pewien nie jestem. Pamiętaj - spowiedź polega na samooskarżeniu i upokorzeniu siebie.. to jest część kary, na którą zasługuje grzesznik.

Gość hgfsdgfkjbakrjh
ja biore komunie bez spowiadania sie....jestem ateistka pierdola mnie te katolickie przykazania a komunie biore bo mi smakuje oplatek i ludzie mnie chwala ze jaka to ja nie jestem doba dziewczynka....pierdole...zyje sie tylko raz....a po smierci i tak jest reinkarnacja

Gość jestem kobieta ale takie
to zadzwon do tego co wyjechal i wyspowiadaj sie przez telefon:)

Gość reinkarnowana ateistka
W gruncie rzeczy nie ma żadnego przymusu spowiadania się w konfesjonale - myślę, że jesli zadzwonisz do swojego księdza i wyspowiadasz mu się telefonicznie to będzie też ok.

hgfsdgfkjbakrjh hahahahahahaha ... ateistka wierząca w reinkarnacje xD :p jaka jest jedną z podstaw hinduizmu, czasem szamanizmu ;D

Gość BlackTrimmiaXdd
Problem w tym, że on jest we Włoszech:P

Gość BlackTrimmiaXdd
Nanaya bez off'a proszę:D Nie dajmy się prowokacjom:P

Gość kafeterianka1234
ja pie*dole ksiądz ją ruchał czy coś a ona ma teraz iść i się wyspowiadać u niego .. sami widzicie że kościół, ksiądz i katolicy to sekta !

Gość ksiadz terz sie z tego spowiad
da

Gość hgfsdgfkjbakrjh
no i huj...co cie to jebie

Gość ex cathedra
Ponadto zastanow sie czy idziesz do spowiedzi z wewnetrznej potrzeby, czy dlatego, ze bedziesz sie czula niekomfortowo, gdy inni zobacza ze nie jestes wyspowiadana? W drugim przypadku grzeszych przeciwko Duchowi Świętemu, a taki grzech - zgodnie z tym co powiedział Jezus - nie podlega przebaczeniu. Ducha Swietego nie oszukasz.

BlackTrimmiaXdd prowokacja prowokacją.... ale i tak mnie to rozbawiło xD a Ty nie możesz iśc do innego kościoła... wyznac wszystko... wiesz co innego spowiadac się komuś kto cie zna a co innego obcym... Ja u spowiedzi już nie byłam tyle lat że strach xD jakoś mi się nie widzi wyznawanie wszystkiego... zresztą by musieli zarezerwowac na moją spowiedz cały dzien ;p

Gość ex cathedra
I jeszcze jedno odnosnie powyzszej prowokacji - warto przypomniec z uwagi na to, iz niedawno mielismy swieto Bożego Ciała: kto spozywa Cialo Chrystusa niegodnie, będzie winien krwi pańskiej . Oznacza to, że na Sądzie będzie traktowany na równi z bezpośrednimi oprawcami krzyżowanego Chrystusa.

Gość BlackTrimmiaXdd
Idę również z własnej potrzeby... Bo chce już skończyć z tą całą sytuacją. No więc... Jak najłatwiej o tym powiedzieć? xd

Gość evvvvka
taa, podobno wasz dobry bog wybacza największym grzesznikom morderstwa i gwałty a za pojscie do spowiedzi "bez wewnetrznej potrzbeby" czeka wieczne potepienie?

Gość fdagfa
No to może zacznijmy od tego co robiłaś z tym księdzem?

Gość BlackTrimmiaXdd
Skończyło się na całowaniu i dotykaniu . ;x