Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 83księżniczka

oryginalne imię dla dziecka

Polecane posty

no nie, tylko nie Berta!! :P Ani na pierwsze, ani drugie ani na dziesiąte się nie nadaje, daj spokój :P mi tez się kojarzy to imie z jakąś grrrubą niemką, masakra :P Berenika- ok, ale twarde. Greta- fajnie :) Inga- ciężko się mówi Kalina- fajnie :) Nina - fajnie :) Pola - ok Rebeka - że co?? :P Żaneta - Kaleta-odpada :P Albert - może być ale bez rewelacji Bernard - będą go przezywać Berni albo Bernardyn Gaweł - że co??? :P Paweł i Gaweł, rymuje z Szaweł- odpada! Seweryn - może być :)

Gość dla dziewczynki Ninka
dla chlopca chyba najbardziej mi się podoba Seweryn (lubie Krajewskiego)

Gość Jeane_1
proponuje dla dziewczyni: Kafeteria, A dla chlopca: Forum Oryginalnie, az miło.

Gość Inga, Kalina
albo Greta. A chłopca proponuę jak mój synek Feliks czyli Feluś

Gość Jeane_1
no nie wiem...Greta kojarzy mi sie z gratami :(

Gość Greta galareta
Rebeka beka :(

Gość Jeane_1
A Bernika, bawi sie w berka i znika :)

Gość cocacolacoca
kalina i pola to też bardzo oklepane imiona, ale też ładne :) u córki w przedszkolu są 3 Pole , Kalina tylko jedna ale w szkole znajdzie się już więcej

a ja mam synka Alberta:) ale podoba mi sie rowniez Oliwier Leon Bernard ale pomysle o tym przy nastepnym hihi a dla dziewczynki Natasza lub Liliana:)

Gość hsdkjdh
NINA absolutnie...kocham to imie...a dla chlopca takie nie ciekawe

dla dziewczynki ladne wybralas, Greta, Kalina,Inga,Nina,Pola sliczne imiona te pozostale to kara dla dziecka, zadna Berta czy Zaneta Moze Anna, Kornelia, niedawno slyszalam Emma Dla chlopca zadne z podanych nie podoba mi sie , widze ze gustujesz w starszych imionach, a moze Ignacy...

Gość Jeane_1
"Gaja"? - dziwne imie. Kojarzy mi sie z gajdą, czyli pyrą czyli z kartoflem.

Gość a mi sie kojarzy
imię Greta z Gretą Garbo :D

GAJA: Pochodzenie imienia jest niejasne. Najprawdopodobniej wywodzi się od greckiego słowa gaia - ziemia. W Polsce występuje rzadko. Zdrobnienia: Gajka, Gajeczka Imię w innych językach: ang. Gaya, ros. Gaja Gaja to osoba blisko związana z ziemią, z naturą. Posiada bardzo dobrą intuicję, bardzo rzadko popełnia błędy w ocenie ludzi i sytuacji. Cierpliwa i uparta przeciwności znosi z godnością. Pomocna dla innych , sama jest bardzo samodzielna. Jest osobą skromną i cichą ale znającą swoją wartość.

Gość doora051
Mój synek ma na imię Szymek, drugiemu w drodze jeśli to chłopiec damy na imię Kornel. Z dziewczynką mielibyśmy większy problem z pomysłem - Marta? Kamila? Alicja? Paulina? sama nie wiem...

Berenika lub Seweryn. znam jedna Berenike. bardzo zdolna i inteligentna dziewczyna. byla najlepsza uczennica w naszej klasie. sympatyczna osoba. nazywalismy ja po prostu Berenika lub Bercia

Gość klocccc
kloc

Gość mi się podoba
Jagoda

Ktos ma jakies "ale" co do imienia Rebeka ;) .... hehhe :D :D :D :D A na powaznie, to dla mnie z proponowanych na czolo wychodza Kalina i Seweryn :)

Gość anula1983
No naprawde oryginalne ale ja bym wybrała nine albo albert , pozostałe moim zdaniem moga troche skrzywdzic dziecko, ale to jest moje zdanie:0

Gość mam inne propozycje
chłopiec: Juliusz, Kryspin, Nauris, Kosma, Dominik dziewczynka: Benita, Ariadna, Aurelia, Klara, Olimpia :)

Gość ozesz w duupe
tylko nie berta,rebeka i greta - kojarza sie bez watpienia z grubymi babami lub co gorsze z babochłopami:D a te wszystkie kaliny,kariny,ingi,igi,idy juz tez sa i bedzie ich coraz wiecej wiec na pewno nie bedzie jedyna:D

Gość a ja mam taka propo.
Huncwot i Ancymona:D

Gość sewerynnnnnnnnnnnn
jest ladne, ale ciezko je zdrobnić: sewek,sewuś,sewcio,seweryś,seweryniu? okropne!:D........

Gość sewerynnnnnnnnnnnn
rebeka,berta,greta- grube babochlopy-to prawda:D zaneta - jak dla jakiejs wiesniary! inga,kalina,pola,nina -jest ich sporo i bedzie coraz wiecej... albert-z zolwiem wielkim mi sie kojarzy, albo z jakims sloniem:D, ciezkie imie;p bernard- z psem of course gaweł - brzydko brzmi, nic w nim fajnego, juz jednak wolalabym pawła-tez jest ich nie za wiele seweryn-ok lucjan- staaaaaaaare, ale ok, znam jednego chlopca, strasznie niedobry brrrrrrrrrr:D