Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 83księżniczka

oryginalne imię dla dziecka

Polecane posty

Gość 83księżniczka

Mam termin na połowę lipca, mam ochotę na oryginalne imię dla dziecka. Prawdopodobnie będzie dziewczynka, ale chcę się przygotować również na inną ewentualność :) Nudzą mnie już te Julki, Amelki, Maje, Leny, Oliwki, Wiktorie, Kubusie, Marcele, itp. Pomóżcie wybrać spośród przeze mnie podanych. Berta, Berenika, Greta, Inga, Kalina, Nina, Pola, Rebeka, Żaneta. A jeśli chłopiec to: Albert, Bernard, Gaweł, Lucjan, Seweryn. Z góry dziękuję!

Gość zielony lisc 80
inga, kalina, pola, seweryn, sergiusz, olaf

Gość blebleblaaa
musi pasować do nazwiska i nie może sie rymować ja bym z tych podanych wybrała greta i seweryn ale i tak znam lepsze, ja dla dziewczynki wolałabym np Bianka

Gość ikyuk
inga, nina, pola, seweryn

Gość 83księżniczka
W sumie do naszego nazwiska pasuje każde imię. Jestem ciekawa jakie podoba się (lub nie) innym. Wiem, że decyzja należy do rodziców, ale to co sądzą inni ludzie też jest dla mnie ważne.

Gość hopsia sia
mam w rodzinie alberta i milene - niezwykle piekne dzieci, niesamowita uroda! Kuzyn Seweryn - przesliczny facet! Imie Pola jest bardzo ladne!

Gość 83księżniczka
Milenka też ładnie :)

Gość wesoła kobitka
dziewczynka: KALINA, POLA i również jak koleżance wyżej strasznie, ale to strasznie podoba mi się BIANKA! :) mam synka Bartka więc fajnie by się zgrywało ;) a dla chłopca z tych co podałaś jakoś żadne nie przypadło mi do gustu, może ewentualnie Seweryn hmmmmm choć ja wolę w razie czego dla drugiego synka Bruna lub Tymona - też oryginalne ;)

Gość koiko
Inga,Greta,Seweryn,Albert

Gość 83księżniczka
A imię Berta jest bardzo brzydkie? Bo szczerze obstawiałam to imię, ale mąż przeciwny :) Bianka lub Blanka nie bardzo mi się podobają.

Gość mów mi Żytomira
oryginalne powiadasz???........ Kunegunda, Hermenygilda, Hiacynta, Scholastyka, Baltazar, Bonifacy, Barnaba :P i na takie imie nie ma huhu we wsi i na prowincji nie będzie ani jednego dziecka o tak wytwornym imieniu :D baaaa nawet w całym kraju ze świecą szukać :D

Gość wesoła kobitka
Berta- w mojej mieścinie zawsze na jakąś grubą dziewczyne słyszałam określenie: ale gruba Berta :( i tak mi się to kojarzy a nie ładniej Bernadetta?

Gość 83księżniczka
Nooo oryginalne ale nie brzydkie. Ładne ma być :)

Gość 83księżniczka
Bernadetta już nie za bardzo :) Chodzi za mną Berta, ale jak nikomu tu się nie podoba to dam tak na drugie, a pierwsze niech obstawia mąż - czyli Kalinka :)

Gość nie no spoko
ale berta i rebeka jakoś źle się kojarzą

Gość beatka@@@de
Ja rodze za kilka dni i nazwe swojego synka Fabian;)

Gość taka jedna mama...
a mnie sie strasznie podoba Barnaba!!! jest fantastyczne tylko zdrobnien fajnych brak tylko to mnie blokuje.

Gość berta i greta
kojarzą mi się z grubymi Niemkami :D i jedna znajoma ma na nazwisko Berta :D Moje "dwa numery jeden" to Nina i Pola - moje dziecko z pewnością będzie nosić któreś z tych imion ;) Co do chłopca to Seweryn mi się podoba. Gaweł nie, bo też mam koleżankę o takim nazwisku. A może Kajetan? Albo Hugo?

Kalina malina w lesie rozkwitała , nie jedna dziewczyna żołnierza kochała.... Kalina to krzak... ;p z średnio ładnymi kwiatami ;D Greta- nie wiem czemu z serem mi się kojarzy xD Jakieś te imiona takie za bardzo "wymyślne" jakby na siłę ciągneły do europy itd. ;p Z męskich podoba mi się Seweryn...;p

Gość 83księżniczka
W sumie dla chłopca to juz raczej przesądzone i postanowione, podobnie jak tutaj: Seweryn. Ale prawdopodobnie ma być dziewczynka. Dobra przekonałyście mnie, mąż zresztą też... Berta będzie na drugie :) Pierwsze może jednak Kalina, Pola, Berenika, Inga. Kurcze wszystkie są śliczne dla mnie :P Nie nie ciągnę na siłę do Europy, poprostu mam dość imion oklepanych, staromodnych czyli Antosie, Stasie, Jasie, a znow bardzo wymyślne są nierzadko poprostu brzydkie. Chciałabym pośrednie, ładne i żeby nikt mi nie powiedział, że skrzywdziłam dziecko :) Zdanie innych też się dla mnie liczy.

Gość koiko
Inga-znam piekna i madra Inge A teraz to szczesliwa i spelniona kobieta po trzydziestce:) Zawsze byla jedyna w szkole

Gość mamamam26
my mamy Aleksandra :)