Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

mi gin powiedzial ze kwas do konca pierwszego trymestru, potem witaminy, biore tez osobno zelazo bo ostatnio mi spadlo

Hmmm a ja w sumie nawet nie zapytałam lekarza. Cały czas biorę femibion natal 2 od środy juz codziennie. Bo 5 tygodni brałam tak jak kilka z Was - co drugi dzień. Do tego dołączyłam femibion vita ferr od środy. Kajaka a jakie masz wyniki czerwonych krwinek i hemoglobiny? W normie czy poniżej?

Cześć dziewczyny Nie będę się rozpisywała, macie teraz inne rzeczy na głowie Mój synek urodził się też na wiosnę i wystawiam na sprzedaż ciuszki po nim w rozmiarze 0-3 m-ce. Mam też do zaproponowania śpiworki. Zapraszam na moje aukcje, może wybierzecie coś dla siebie! http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=4972 94 Życzę dużo zdrówka dla Was i Waszych maluszków!!!!!!!!

Szatynka z ostatnich badas sprzed 2 tygodni mialam hemoglobine 11,3 norma podaje od 12 o jeszcze niski hemokryt HTC 33 jak norma zaczyna sie od 37, gin przepisal mi specjalne zalazo na rececepte. podaje fajna strone jak odczytac wyniki morfilogii http://www.poradnikzdrowie.pl/sprawdz-sie/badania/Jak-odczytac-wynik-morfologii-krwi_35295.html ale UWAGA nie sugerujcie sie normami, ja przy gruntownym badaniu w pierwszym trymestrze mialam wiekszosc poza norma i konsultowalam sie z dwoma ginami i kazdy powiedzial ze mam bardzo dobre wyniki, a normy podaja dla przegladu spoleczenstwa i niekoniecznie dla kobiet w ciazy. A juz sie przestraszylam bo sobie bialaczke w tych wynikach wypatrzylam, takze dziewczyny spokojnie.

Ja też mam morfologie raz w miesiacu przed każdą wizytą. Oprócz foliku nic innego nie biorę i o ile nie będę miała słabych wyników brać nie bedę. Moja gin. twierdzi, że nie ma sensu brać witamin jak jest ok, a dziecko będzie duże. Więc na razie firmom farmaceutycznym nie dam zarobić.

Ja też mam morfologie raz w miesiacu przed każdą wizytą. Oprócz foliku nic innego nie biorę i o ile nie będę miała słabych wyników brać nie bedę. Moja gin. twierdzi, że nie ma sensu brać witamin jak jest ok, a dziecko będzie duże. Więc na razie firmom farmaceutycznym nie dam zarobić.

76gosia, nie odpowiedzialam bo nie mam pojecia. kasiulka, ja sie z Toba zgadzam zupelnie, ja tez biore np zelaza minimalna dawke a witaminy co drugi trzeci dzien. Musze wreszczie ublagac mame aby mi zakisila sok z burakow bo jest super na podniesienie zelaza w krwi. I wogole stawiam na naturalne witaminy.

Kajaka31 mam bardzo podobne wyniki do Twoich Hgb=11,1 (norma od 12 do 17); Hct=32,3 (norma od 35 do 60); RBC=3,54 (norma 4 do 5,4). Morfologię i mocz też mam co miesiąc. 76gosiu też nie znam odpowiedzi na Twoje pytanie.

76gosia na necie znalazłam taką odpowiedz (pytała Pani w 11 tc), lekarz Maja Sidor : "Kłucia w podbrzuszu najprawdopodobniej spowodowane są rozciąganiem się więzadeł macicy oraz powiększaniem samej macicy. Nie jest to nic niepokojącego."

szatynka, to moze tez powinnac miec zelazo na recepte. chyba wogole leki na recepte sa silniejsze. ja biore dulures. mi gin powiedzial ze nie ma pdstaw do niepokoju, ze to wlasciwie zadna anemia tylko dzieciaczek zaczyna juz z mamy ciagnac i trzeba sie wspomoc.

Kajaka31 mi lekarz też powiedział, że maleństwo ciągnie i nie mówił, że to anemia. Powiedział, że wystarczy mi na razie ten femibion vita ferr. Sama się nakręciłam, czytając różne artykuły w internecie...

Byliśmy dzisiaj z moim mężem w sklepie firmowym Tutka w Markach. Obejrzałam wózek z każdej strony, składaliśmy go, wyjmowaliśmy gondole, spacerówkę przekładaliśmy tyłem/przodem do kierunku jazdy wszystko to robi się lekko. Spacerówkę bardzo łatwo rozkłada się do pozycji leżącej, podnóżek też można całkiem poziomo rozłożyć, żeby dziecku nie zwisały nóżki w czasie snu. Wózek jest leciutki 10 kg, ma fajną amortyzację. W cenie 1300 zł jest gondola+spacerówka+torba+moskitiera+folia od deszczu+ochraniacze w gondoli i spacerówce. Rączka obszyta jest eko skórą, więc przyjemna w dotyku. Super mi się podobało, że jak się wyjmie gondola ma funkcje kołyski. Można zamówić większe lub mniejsze koło w tej samej cenie. Do tego modelu pasują ichnie foteliki, maxi cossi i cybex. Minusy pewnie wychodzą w użytkowaniu, na tą chwilę spostrzegłam, że jak spacerówka ustawiona jest tyłem do prowadzącego nie jest już taki komfortowy dostęp do wózka.

* na tą chwilę spostrzegłam, że jak spacerówka ustawiona jest tyłem do prowadzącego nie jest już taki komfortowy dostęp do kosza.

76gosia Te kłucia w pochwie to najprawdopodobniej są przyczyną zozciągających się więzadeł i rosnącej macicy.Do tego także może towarzyszyć pobolewanie podbrzusza-mnie tak tłumaczyła moja gin,ale i powiedziała,że jeżeli coś odczuwam to dobrze by bylo,abym w tym czasie się położyła,troszkę więcej odpoczywała.Nie stresuj się!!! Ja przepłakałam pól nocy z czwartku na piątek i wczoraj nie czulam się dobrze,pobolewal mnie brzuch-nerwy naprawdę wpływają bardzo niekorzystnie. Co do witamin to ja też narazie nic nie biore,ale pije barszcz z kiszonych buraków-fuuuuuuuuuuu. Teraz mam sporo badań do zrobienia,zobaczymy jak wyjdą wyniki

hej dziewczyny, co do ciągnięć w podbrzuszu to zgadazm się zupełnie z Waszymi odpowiedziami bo taką uzyskałam też od swojego ginekologa :) co do witaminek to ja mam brać falvit, kupię w poniedziałek, do tej pory jadłam dużo owoców i warzyw i moje ostatnie wyniki były lepsze niż ostatnio :) najbardziej ucieszył mnie brak białka w moczu bo ostatnio miałam 0,3. Czuję się dobrze ale czasami tak nagle robi mi się słabo i choćby nie wiem co muszę się położyć na chwilkę i po chwili jest już dobrze. Najważniejsze, ze bóle głowy minęły, mam nadzieję, że bezpowrotnie :) Ależ piękny dzień dzisiaj :) za niedługo rocznica ślubu, już nie mogę sie doczekać :) i pomyśleć że to już 3 lata, zleciało jak jeden dzień :) ale za to jaki cudowny dzień :) we wtorek wybieram sie w odwiedziny do przyjaciółki i jej 2 miesięcznej córeczki :) takie maleńskie dzieciaczki są super, już nie mogę się doczekać :) oby tylko pogoda dopisała to może wyskoczymy na jakis mały spacerek z malutką :) eudaiomonia nie kupowałam jeszcze balsamu eveline ale jak zakupię to na pewno opiszę swoje wrażenia :)

dziekuje dziewczyny:-) - tez mam nadzieje że to roziągające się wiązadła...zwłaszcza że jakoś ostatnio brzuch mi wywaliło -wyglądam na 5 mies

Gość banany w kuchni
część dziewczyny:) ostatnio męczą mnie bóle brzucha,te po bokach mnie nie niepokoją ale zaczęły mnie niepokoić te bóle podbrzusza. Wcześniej myślałam że to bóle związane z rozciąganiem się wiązadeł i rozrastaniem się macicy,szczególnie ze teraz(15 tc) zaczął mi wreszcie rosnąć brzuch:) Ale ostatnio nie mogłam pójść do swojego lekarza i poszłam na zastępstwo do innego i on mnie trochę wystraszył bo powiedział że bóle jajników tak ale bóle podbrzusza nie zwiastują niczego dobrego:( no i teraz się boje. A co do witamin dziewczyny to mam głupią przypadłość-nie potrafie połykać dużych tabletek a wszystkie te kompleksy witamin to ogromne tablety:( i się zastanawiam czy one rzeczywiście są tak konieczne, czy (może to głupie)ale kupić sobie jakieś witaminy dla dzieci?coś zawsze tych witamin przybędzie. Jak myślicie?

banany w kuchni, ale masz słabe wyniki? musisz brać jakieś witaminy? bo jak wyniki sa dobre to po co nabijać kieszenie firmom farmaceutycznym?

banany w kuchni ja lykam falivit, chyba nie ma az takich duzych tabletek... a moze zawze mozesz rozkroic przed polknieciem?

kajaka czemu az 250zł??bo to połówkowe się nazywa??ja nie wiem ale płace tyle co zawsze za usg

kurcze no wlasnie nie wiem, dlaczego, dzwonilam wlasnie i mowilam ze chce sie zapisac na polowkowe i ile kosztuje, a babka ze 250zl jak nie na NFZ. a na NFZ to jak masz skonczone 35 lat.... no skad taka roznica w cenach??? Loarra, mialas juz to usg polowkowe?

Loarra, to polokowe, to takie bardzo dokladne usg, z tego co szlyszlaam moze trwac nawet pol godziny, dokladnie ogladaja dziecko sprawdzaja jego serce i ewentualne choroby, ktore juz mozna leczyc w wieku plodowym.

nie mam dopier 15-go ale ja chodze na nfz mam 24lata i lekarz sam powiedział ze mi zrobi na nastepnej wizycie tylko powiedzial ze mam przyjsc prywatnie (wizyta+ usg) 120zł dlatego sie dziwie ze 250 musisz zapłacic

no dokaldnie tyle place za wizyte na ktore chodze prywatnie i mam usg, z tym ze gin na ostatniej wizycie powiedzial ze mimo wszystko mam sobie zrobic polowkowe bo bedzie to na lepszym dokladniejszym sprzecie. sama nie wiem czy to nie jest wyciaganie kasy zwlaszcza ze na ostatnim usg w 14tc, ogladal dzidzie dokladnie i powiedzial ze jezeli chodzi o niego to on niewidzi jakichkolwiek nieprawidlowosci...