Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Nesia

TERMIN MARZEC 2012

Polecane posty

Loarra-wierzę, bo kiedy mam dni kiedy ból pachwin jest nie do wytrzymania a do tego dochodzi ból lędźwi i ciągłe bieganie do wc...to czuję się podobnie :/ Jednakże kiedy tylko pojawia się słonko jakoś mniej odczuwam dolegliwości i ciążowe i grypowe ;) Od wczoraj ciągle się uśmiecham :D

Loarra Radek to mój typ na imię dla synka, a 2 marca rzeczywiscie mamy Radosłąwa i Martynki (też ją braliśmy pod uwagę). I co fajnie z mamą mieć urodzinki? Marcowe szczęście wymienione przez Ciebie imiona też mi się nie podobają, a nawet położna z SR sobie żartowała z takich imion. Wiesz pytały nas jakie imiona i rundka. Pamiętam jedna dziewczyna powiedziałą, ze chce nazwać Alan, a ta do niej: dobrze, że nie alantan i hehe. Dziewczynie trochę przykro się zrobiło i już jej nigdy więcej nie widziałam,a le może chodziła na inne godziny niż ja. Ostatnio najbardziej "oryginalne" imię jakie słyszałam to "Salina" - tak nazwał swoją córkę jeden z miejscowych sportowców. Denis odwiecznie kojarzy mi sie tylko z pewną częścią ciała. Samanta nic specjalnego. Nikola kojarzy mi się tylko z Mikołajem (w wersji francuskiej) lub Nicolasem Sarkozy'm :D Wszelkiej maści Jessici, Daisy, Amiry itp. - to kojarzą mi się tylko z tym, że ich ojcowie są hmmm innej narodowości, chyba z Indii. U nas jest specyficzne określenie na tę grupę, ale zawiałoby rasizmem, gdybym użyła tego słowa :P No ale jest też kilka imion oryginalnych, które mi się bardzo podobają. A podobają mi się, bo są dostojne. Niestety mój mąż nie podziela moich upodobań, a raczej podoba mu się, ale twierdzi, że woli żeby nasze dziecko miało w miarę popularne imię. Moze i jest w tym racji wiele, dlatego zgodziłam się :)

Gość kasia.....
MamaMałejGwiazdki- tak. Teraz jestem w 36tyg,ale usg miałam ostatnio robione w 32tyg i wtedy maleństwo ważyło 2100g. Ciekawa byłam jak to było/jest u was;)

Szatynko-pochwal się imionami jakie Ci się podobają ;) Mój kuzyn nazwał córkę Alanka -masakra!!! ale pewnie mój Staś jest masakrą dla niego ;) Dla mnie dziwne, bo jedgo druga córeczka nazywa się Julia ;) Może raz On raz mama dzieci wybierała imiona ;)

Szatynka fajnie zawsze jest z kim sie napić hehehe:D Żartuje:) Mi sie imie Radek nigdy jakos nie podobało dopóki nie poznałam mojego faceta:)

A moja koleżanka z pracy urodziła 2 miesiace temu synka i dała uwaga...Stefan a nazywa się Kowalski :D śmiałam się z dwa dni i nie mogłam w to uwierzyć:) Stefan Kowalski

Dziewczyny czy butelki dziecięce można myć w zmywarce??

Kasia..... Ja dzisiaj kończę 35tc jutro idę do gin. -dam Ci znać po wizycie ile mój synek waży-tak dla porównania:) Piszecie o imionach,a ja czytam i milcze,bo sama nie wiem jak ochrzcimy naszego synka,mąż chce Kacpra a synek Karolka,a ja wciaż nie wiem.Wiele imion mnie sie podoba z tych co wymieniacie/jestem także bardziej za tymi''starymi''Krzyś,Staś,Jaś,Nicolasy odpadają;),ale mnie się jest ciężko zdecydować.

Generalnie chodzi mi o rzadziej spotykane imiona. Podoba mi się większość imion z różnymi przedrostkami i kończące się na "anna". Im mniej spotykane, tym piękniejsze. Moje ulubione to Rosanna. Kiedyś podobało mi się Anastazja - w sumie nawet mi się nadal podoba, ale ktoś mi zwrócił uwagę, że mu się kojarzy z eutanazją i jakoś tak przestało mi się podobać ;) Podoba mi się także Konstancja. Jest jeszcze wiele takich imion, ale nie będę dalej fantazjować :P

witam i ja się melduje w dwupaku, chociaz miałam obawy że już pojadę bo całą noc bolał mnie brzuch jak na @ i teraz też czasem boli no ale mam nadzieje że to minie co do spirytusu to wystarczy kupić zwykły w sklepie i zrobić w proporcji 2 porcje spirytusu i 1 porcja przegotowanej chłodnej wody, taki miałam przy synku i pępuszek szybko odpadł ( jednak nie przejmować się jak trwa to dłużej bo to zależy od tego jaka gruba była pępowina) Najlepiej często go wąchać czy nic nie śmierdzi bo to pierwszy objaw infekcji. Szatynka moze kojarzysz Marghi z tym zdjęciem z wesela co wrzucała na pocztę na początku.

Szatynko-z tych,które wymieniłaś podoba mi sie Anastazja :) Marghi-jak już kiedyś napisałam mnie osobiście podoba się bardziej Karolek-też rozważaliśmy to imie ;) Loarro- :D :D :D

Agnieszka1979 a być może masz rację z tym zdjęciem. A tak w ogóle to zauważyłam, że ktoś wykasował wszystkie moje e-maile z naszej wspólnej poczty, ale ok nieważne.

A widzisz sama :P ajak sobie wytłumaczyć pewnego dnia (będąc Alanką :P ), że ma sie takie imię a siostra Julka ? Chwilowym zaćmieniem umysłu rodziców? :P

No to teraz jestem spokojna,bo już mi to nie dawało spokoju gdzie moje fotki ktoś rozsiewa.Szatynka jak to ktoś wykasował Twoje maile?poczta jest wspólna ,aczkolwiek nikogo nie upoważnia do selekcjonwania co wypad a co zostaje!-ta decyzna jest każdej z nas indywidualna!

Hej dziewczyny właśnie wróciłam z wizyty u mojej szarlatanki, gabinet ma 10 min drogi od mojego narzyczonego domu wiec poszliśmy spacerkiem jak juz doszłam to dostałam takich boli z boku brzucha ze myślałam ze sie poplacze a najgorsze ze zaczęły promieniowac, przechodzić na krzyże. Szarlatanka stwierdziła ze moze porod sie zaczyna ( dzis mam 38 tydz i 2 dzien ) kazała mi po powrocie wziasc paracetamol, kąpiel i czekać na rozwój sytuacji, całe szczęście nie boli juz tak bardzo troszkę krzyże. Muszę wiec zaraz lecieć na zakupy bo nie mam jeszcze stanikow a tego bez przymiarki moj mi nie kupi :) a midwife wspomniala jeszcze o sexiku ze z przyspieszeniem porodu moj powinien mi pomoc bo jak powiedziała " to co włożylo tam dziecko moze pomoc je stamtad wyciągnąć" :) a tak a propo pytanie do dziewczyn które juz są mamusiami ile po porodzie czekalyscie z "tymi" rzeczami?? Co do imion ja mam dosc orginalne bo Klaudyna raczej rzadko jest spotykane niestety często mylone z Klaudia. Bardzo lubie moje imię i fajnie byc jedna Klaudyna np w szkole :) Jesli zostalabym w Polsce moja malutka nazywalaby sie Kornelia albo Nadia niestety w angielskim nie mam żadnego ulubionego i to moj wybrał Hollie a na drugie Ann, po naszych babciach obydwoje mamy a raczej mieliśmy babcie Anny, myśle ze nie brzmi tak źle Hollie Ann Davis. Jesli byłby chłopczyk byłby Daniel albo Adam bo brzmi tak samo w obydwu językach i bardzo lubie te imiona.

Marcowe szczęście Julką też nie chciałabym być :) No ale Julia chociaż popularne w porównaniu z Alanką.

Klaudyna86 powiem szczerze, że pierwszy raz słyszę o Twoim imieniu - też myślałam że to od Klaudii. A swoją drogą Kornelia, Marta, Agata, Alicja, Joanna i Justyna też mi się bardzo podobają. A jakoś nie jestem zwolennikiem imion Nika i kończących się na "nika", chociaż np. Monika też jest ok.

Gratulacje dla nowych Mam i dzieciątek :):):) Co do laktatorów - ja w pierwszej ciąży zaczynałam od tak reklamowanego Aventu Isis ręcznego i zawiodłam sie strasznie, po kilku dniach, totalnie sfrustrowana, kupiłam Medelę Mini Electric, której używałam przez cały okres karmienia i byłam bardzo zadowolona. To, jak bolą ręce od laktatora ręcznego było dla mnie nie do przejścia! No i w czasie odciągania nie dało się nic innego robić a to czasami trwało po pół godziny, żeby ściągnąć np. 40 ml mleka...a z Medelą można było nawet chodzić, chociaż lepiej działała jednak na kablu niż na bateriach. Ale dla każdego, co kto lubi i jakie ma potrzeby - Avent Isis ma świetne opinie i zielony tulipan też chwali, więc zostawiam pod rozwagę. Jeśli chodzi o smoczki, u nas było tak, że to synek wybrał - kupiliśmy chyba z 6 różnych i tylko Avent trafil w jego gust i używał do roczku, potem już było widać, że nie jest mu potrzebny. Dla nas smoczek był ważny, bo Mati miał skłonność traktować moją pierś jak smoka i najchętniej leżał z nią w ustach, wcale nie pijąc, tylko tak ciumkając sobie. To było złe dla piersi i dla niego też. Jak miał 2 tygodnie wprowadziliśmy smoczek i wtedy wszystko się uregulowało - pory karmienia, spania. Z wymową nie miał żadnych problemów, ani ze zgryzem ani z próchnicą nie ma. Wiele z moich przyjaciółek nie używało wcale smoczków, zresztą wtedy, 6 lat temu, był nacisk, że podanie smoka zagraża karmieniu naturalnemu. Każda Mama musi słuchac przede wszystkim swojego instynktu i rozumu - to najlepsze dla dziecka!

Marghi sorki za zamieszanie, ale pewnie było tak jak Agniesia 1979 napisała z tym zdjęciem. A co do e-maili to nie ma tematu, tylko właśnie zauważyłam, że już nic ode mnie nie ma, a nie ja to skasowałam.

loarra........25......Inowrocław..22.05.11......01.03.2 012 ...dziewczynka Loma..........30.....Warszawa.....25.05.11....02.03.20 12 ...dziewczynka szatynka84.....27.....Białystok......24.05.11....03.03. 2012 ...córeczka Nesia........35........Warszawa.....26.05.11.......04.03. 20 12 ...dziewczynka Madzia0808...22...Ruda Śląska...31.05.2011...07.03.2012....dziewczynka? Happy_mom......27......Wrocław....01.06.2011.....07.03.2 012.... TeczowyElfik......27......Lublin........02.06.22......08. 03.2012..... inez2108........31......Bydgoszcz....01.06.11....08.03.20 12...... scooby84........27.....Poznań ..... 02.06.11.....09.0 3.2012......chłopiec agnieszk@@....25l.....anglia.......02.06.11 ....09.03.2012.....dziewczynka myszka151984..27....anglia...........27.05.11.....09.03.2 012..... carmen37.....27.....Dublin.........04.06.11.......09.0 4.2012.....chłopiec Kasiulka!........28 l.....Wawa.........29.05.11 .....10.03.2012...chłopiec latka29....28...D.Tarnowska.....04.06.2011...11.03.2012.. .dziewczynka Agniesia1979.........01.06.2011...........11.0 3.2012.......dziewczynka monika2712....27.....Szczecin......08.06.11.12.03. 20 12.......chłopiec muffka_27...27....Warszawa....05.06.2011...12.03.2011..dz iewczynka Kasia G......35....Kalisz...........15.05.2011.....20.02-12.0 3......Synek Malamianu......24 ....Warszawa.....14.06.11......13.03.2012.... nati olsztyn....26...Olsztyn....06.06.2011....13.03.2012 chłopiec klaudyna_86.....25.....UK-podkarpacie.....06.06.11.....13 .03 .2012.....dziewczynka eudaiomonia...25....Górny Śląsk.....17.06.11......13.03.2012... rogal86..........25.......Niemcy.........22.05.11.....14. 0 3.2012....dziewczynka kajaka31........31.....Gdynia...........27.05.11......15. 03 . 2012....dziewczynka Marcowe_szczęście..31..G.Śląsk......11.06.2011.....18 .03.2012.....synek Agula0501.....26.... Warszawa...... 18.06.11......18.03.2012..... dziewczynka amr2...........28.....Kraków/Gdańsk..12.06.11....19.03. 2012.... Marzec19......26.....Kraków............13.06.11......19. 03. 2012.... Lilka79........31.... Warszawa........13.06.11......20. 03.2012....dziewczynka Jagoda 20marzec..26..Zielona Góra..13.06.11...20. 03.2012...dziewucha ada111..........23.....zachodz.......14.06.11.. ....21.03.2012........ lasica29.........29.....Londyn.........14.06.11.....21.0 3 .2012.....dziewczynka MamaMalejGwiazdki....34....Katowice....19.06.11....22.03. 12....dziewczynka my_kalimba...29...Gdańsk...........16.06.11..........23. 03.2012.... MalinkaZzz..........Wrocław.........16.06.2011.......23. o3.2o12.........dziewczynka Basiolek........28.....GórnyŚląsk.....19.06.11.....25. 03.2012..............dziewczynka Eulalia.........31.....Białystok........20.06.11....25.0 3.2012..............chłopczyk Ania_33.........33.....GórnyŚląsk....08.06.11......25. 03.2012.....dziewczynka Angelowa......25.....Londyn...........20.06.11..... .26.03.2012.... majakilato....29.....Września........26.06.11.......29.0 3 .2012.... Marghi...........36.......N.Sącz.........29.06.11....... 29.03.2012.......chłopczyk angel5568........22......Siedlce.........22.06.11......29 .03.2012..........chłopczyk Madasiek.................Pasłęk..............29.03. 2012......................chłopiec Miholichol............Warszawa............30.06.11 .......01.04.12............chłopiec LSTA ROZPAKOWANYCH MAM NICK.......... TERMIN....DATA PORODU.....IMIĘ.......WAGA/WZROST......SN/CC gosiaczek29......08.03......27.01......Kinga/Jul ia...1900 /46..2000/48....CC betty29.............04.03...12.02.......Natalia.......25 00/48........SN zielonytulipan. ..04.03.....16.02 ......Jan........... 3300/54.........CC nieszka2000.....05.03.....17.02.......Bartek........31 00/54........SN gocha g ..........07.03.....20.02.......Lena...........?????/????... .....SN nikaaa87.........07.03.....27.02.......Pola............ 2950/53........SN

Nesiu dzięki za Twoją wypowiedź w sprawie laktatorów. Mnie sama myśl o używaniu laktatora frustruje... I co dziwne nie przeraża mnie karmienie piersią dziecka, bo do tego mam bardzo pozytywny stosunek. A te laktatory przerażają mnie. Mąż też mi radzi, żeby kupić jakiś lepszy elektryczny. Wróży mi, że nie bedę miała cierpliwości do ręcznego... A ja już sama nie wiem co robić i znowu jestem w punkcie wyjścia.

Witaj autorko tego topiku:) Ty już też jesteś na wylocie:) Dzieciaczków przybywa i myślę,że do niedzieli to jeszcze przybędzie mam rozpakowanych Ty,Szatynka,Loarra:) Szatynka,jakie zamieszanie? nic się nie dzieje,teraz już wiem gdzie mnie moglaś widzieć,naprawadziła nas na właściwy trop Agniesia i faktycznie przypomniało mi sie,że taką fotke wysyłałam,ta kobieta obok mnie to moja siostra.Nie dokopalam się do tego zdjęcia ponieważ mam starego laptopa,chodzi mi jak czołg,patrzyłam także w galerii,ale nie jestem w stanie sprwdzić,musiałabym czekać do jutra za nim by mi się wszystkie fotki otwarły. Dostałam od męża kilka dni temu nową kom.nokie500,mam nadzieję,że i wnet doczekam się nowego laptopa;) Sprawdz czy Twoich fotek nie ma w galerii,bardzo mnie to zdziwiło co piszesz ,że Twoich maili nie ma. Prześlij jakąś swoją fotkę,miło będzie Cię poznać:)

Marghi może coś źle patrzę faktycznie. Moich zdjęć jako moich tam nie było, bo ja swoich zdjęć w ogóle nie umieszczam w internecie. Nie mam nawet kont ze zdjęciami na żadnych portalach społecznościowych. Przesłałam kiedyś tylko zdjęcia z USG, a reszta to były maile dotyczące ciąży.

Marghi faktycznie moje zdjęcia w galerii są. Także to ja jestem ślepa, bo maili nie widzę, ale zdjęcia są.

Szatynka,cieszę się:)bo naprawdę byłam zdziwiona jak to jest możliwe,że ktoś akurta Ciebie wykasował,to by było straszne!!! Daj namiar na siebie;) miło by Cię było poznać:) Teraz wrócił mój mąż z synekiem/3,5 roku ma/ z zakupów i mnie pyta;mamusiu zadowolona jesteś z zakupów?:) kupili pampersy,podpaski poporodowe,wkładki laktacyjne itp ,coraz to bardziej do mnie dociera,że ja będe mieć drugie dziecko.Jak ja sobie poradzę z dwójką dzieci to nie wiem,trochę mnie to ostatnio przeraza.

Gość goga88
witam dziewczyny!strasznie sie dzisiaj zle czuje od rana jest mi niedobrze do tego boli mnie dziwnie brzuch cis jak na okres noi glowa :(co to moze byc?