Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfdafasdfsd

Fobia Społeczna- Czy jest uleczalna?

Polecane posty

Gość gfdafasdfsd

Mam dziwne objawy. Jakbym nie była sobą, koleżanka się ze mnie śmieje że robię dziwne miny i że jestem jakaś nerwowa. Ogólnie czuję jakieś napięcie mięśni w okolicy oczu nie mogę zapanować nad swoim ciałem, to jest straszne. Ma ktoś podobny problem? prosze o pomoc, nie chce juz tak dalej zyć, chyba się zabije.

Gość gfdafasdfsd
up :(

Gość nie spanie bujanie
ja mam chyba fobie unikam kontaktu z ludzmi wole siedziec w domu niz rozmawiac z nie rodzina jak rozmawiam z obcymi to ze stresu czasem pojawiaja mi sie lzy w oczach

Gość gfdafasdfsd
tak ,mogłam się tego spodziewać ale w końcu od poważnych problemów każdy umie tylko uciekać.... wielkie dzięki. moje zycie jest do d*py

Gość racjazehoho
ZABIJ SIE TAK NA PEWNO WTEDY CI SIE MIESNIE;;ODPREZA;;

Gość gfdafasdfsd
ooo, masz to samo co ja, przynajmniej nie jestem sama.

Gość nie spanie bujanie
fobia jest skutkiem niepełnosprawności musze sie leczyc na moją niepelnosprawnosc to fobia zniknie

Gość gfdafasdfsd
tzn. że jestem niepełnosprawna?!

Gość nie spanie bujanie
nie zabijaj sie jas bym nie mogla sie zabic bo jestem osoba wierzaca a pozatym za bardzo bym sie bala to zrobic ja zyje nadzieja

Gość nie spanie bujanie
hehe fobia to raczej nie niepelnosprawnosc ja choruje na kifoskolioze i pluca

Gość gfdafasdfsd
ale takie zycie nie ma sensu a na leczenie nie mam odwagi isc mam dopiero 16 lat i nie mam pieniedzy moze jakies leki? i tak sie zabije , predzej czy pozniej.

Gość gfdafasdfsd
;(

Gość fobia społeczna..
przechodzi z wiekiem

Gość nie spanie bujanie
radze isc do psychologa t6o przeciez jest chyba za darmo jakas terapia grupowa nic nie masz do stracenia chyba ze chcesz pedagoga szkolnego

Gość nie spanie bujanie
twoje objawy to raczej nie fobia moze masz nadcisnienie albo nerwice idz do lekarza na badania

Gość gfdafasdfsd
może pójdę, ale nie wiem czy to ma jakiś sens ,myślałam że kiedyś sama się odblokuje i znowu będzie tak jak kiedyś ,a tu nic :/

Proponuje udac sie natychmiast do neurologa ! To sa tak zwane natretctwa mimiczne , powodowane czesto silna nerwica lub bardzo wysokim nadcisnieniem ! Wplyw moze miec takze silny stres i niemoznosc go rozladowania ! Dziewczyno ! natychmiast idz do neurologa i opowiedz o wszystkich objawach ! Zycze powodzenia i prosze nie zwlekaj z ta wizyta ! Do uslyszenia ! ;) Nikitusia

Gość gfdafasdfsd
ale jak mam się wybrać do neurologa,tak po prostu bez skierowania mnie przyjmie ? boję się sama tam iść.

Gość gfdafasdfsd
:(

kiedyś tak miałam jak wyszłam gdzieś na miasto, miałam wrażenie,że kazdy sie na mnie gapi..i jak szłam sama to normalnie myślałam,że padne na środku ulicy,tak się stresowałam - przeszło... z trudem,ale się udało.

Gość gfdafasdfsd
ale to nie jest to, po prostu ja nie umiem zapanować nad swoimi ruchami ,wyglądam jak niezdara nic mi się nie chcę.... i do tego ta fobia.

Gość hjhgjhgjj
mam to samo....w towarzystwie czuje sie niezrecznie, jestem bardzo spieta, robie dziwne miny, czuje sie mega nienaturalnie nie moge odpalic wtedy papierosa bo trzesa mi sie rece, drzy mi glos, sztucznie mowie

Gość waios
fobia jest w pewnym stopniu niepełnosprawnoscią , ale nie ma na to renty jak w przypadku schizofrenii.. . Wiec panstwo nie uwaza tego za poważne schorzenie .. Mozna polemizowac czy na fobie spoleczną powinna byc renta czy nie . Czy warto to leczyc ? Nie ma na to lekarstwa i leczenie zwykle daje negatywne rezultaty .

Gość gfdafasdfsd
i czasem gdy z kimś rozmawiam to mam łzy w oczach...

Gość waios
czy fobik moze poprawic swoja sytuacje ? Tak, wszystko leży w jego rekach .

Gość gfdafasdfsd
@hjhgjhgjj dokładnie, mam to samo. Ale ja mam dopiero 16 lat, czy już na prawdę będę musiała z tym żyć? Jestem chora psychicznie? Ech, nie spodziewałabym się tego jeszcze 2,3 lata temu, może mam zbyt niską samoocenę ...

Gość waios
y już na prawdę będę musiała z tym żyć? Jestem chora psychicznie? Ech, nie spodziewałabym się tego jeszcze 2,3 lata temu, może mam zbyt niską samoocenę ... fobia spoleczna nie jest chorobą psychiczną . Raczej jest to zaburzenie psychiczne . Ale moze powaznie zniszczyc zycie osobie ktora na to cierpi .

Gość hjhgjhgjj
masz 16 lat? mi zaczelo sie w iweku 17...teraz mam 26,to samo nie minie,poglebia sie wiem ze cie zmartwilam