Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilcia1408881212

Jak dać na imię dziecku

Polecane posty

Gość apetyciara
Jestem w szoku - tak, mi też się wydaje, że klaudia zupełnie nie należy do rodziny imion typu Dżesika czy Nikola. Owszem, może nie jest typowo polskie, ale w tym właśnie jego urok, a jednocześnie nie test jakieś patologiczne czy oklepane. Tyle że u nas okazało się, że jest syn:-) I Klaudia odeszła sobie w zapomnienie:-) i musieliśmy szukać męskiego imienia.

Gość apetyciara
Teraz mi narobiłaś apetytu na 2 ciążę i żeby córkę Klaudię spłodzić:-)

Gość jestem w szoku:)
ja nie znam żadnej Klaudii z patologii:) Owa 25letnia dziewczyna, która nosi to imię i mieszka w mojej okolicy jest córką nauczycieli, więc nie widzę żadnego powiązania:) Oprócz tego nie słyszałam już tutaj tego imienia, a ze znanych to imię nosi (większość pisane przez "c"): prezenterka: C.Carlos, aktorka: K.Halejcio ,C.Cardinale, C.Rieschel, modelka: C.Schiffer, sportsmenka :C.Heill...była też nawet księżna i królowa Klaudia:) apetyciara, a jak daliście na imię synkowi? może już pisałaś, a ja przeoczyłam:)

no to bierz się do roboty i postaraj się o siostrę dla synka:D

teraz nawet odszukałam ciekawostkę, której wcześniej nie zauważyłam:) przytoczę: "Od tytułu i imienia królowej Klaudii (La Reine Claude) pochodzi nazwa odmiany śliwy domowej - renkloda. Śliwa ta została sprowadzona do Francji w czasach królowej i tak nazwana na jej cześć." więc jak tu mówić o patologii:)

Gość szok termiczny
wiecie co dziewczyny..... moja znajoma ma córkę o imieniu...... FIONA :O tylko że jak ona tak dała córce na imie to jeszcze nikt nie słyszał o filmie Shrek i dzięki filmowi dziewczynka ma teraz wesoło w szkole :D

hehehe nikt tego nie przewidział...no cóż:)

ja mam Aleksandra :) jak jescze byłam w ciąży to myślałam nad Olkiem, Frankiem.gabrysiem i Krystianem.dla dziewczynek miałam dużo imion ale już nie pamiętam ponieważ od samego początlu miaklam dziwne przeczucie na syna ktore się sprawdziło :) i mamy Olusia :)

Gabriel jest też ładnym imieniem:) mały Gabryś, a jako poważny młodzieniec i dorosły facet - Gabriel:) Anioł:p - piękne!

Gość a tak z ciekawosci
zajrzalam do najpopoluarniejszych imion w 2011 (Warszawa) i wiecie jakie pojedyncze wystapily? : Romeo, Lewin, Kaj, Elvis, Nelly, Mrówka, - ja pyerdole, to dopiero kwasy:D

Aleksander akurat obecnie jest dość popularny i to coraz bardziej.. może lepszy byłby Aleksy? Roman nie podoba mi się. Z tych dwóch wybrałabym Aleksandra a najlepiej Aleksego Kasia - strasznie popularne w pokoleniu mam,ogólnie jest ok Ula -ok,faktycznie mało popularne, nie podoba mi się tylko pełna forma imienia

znam jednego romka ,około trzydziestki, nigdy nie wstydził się swojego imienia. Może roman brzmi dziwnie ,ale romek już całkiem spoko 🖐️

Gość ilcia1408881212
Po przeczytaniu waszych odpowiedzi na dzień dzisiejszy skłaniam się najbardziej ku Romkowi i Uli ale okaże się jak się dzidziuś urodzi, wtedy zobaczymy co do niej albo do niego najbardziej pasuje. pozdrawiam Ilona

mi sie podoba Klaudia ( oczywiście jak moja śliczna córeńka ) dla dziewczynki to jeszcze Livia i Wiktoria .... a dla chłopca Patryk , Kornel nie lubie starych imion Zoś, Staś , Antosiow .... nie wiem czemu ... ale jakby wszyscy mieli taki sam gust to byłoby nudno .... co prawda troche dziwne to jak w okolicy jest juz 5 Julka $ Amelka i 6 Maja ale to sprawa rodziców za moich czasów w szkole było pełna Ań, Agnieszek i było ok.

Gość Gabriel. aa
Olek - fajne imię. Kasi lub Ula - dla mnie żadne. Moje typy : Ashley (czytaj. Aszli) - imię znane ale dość żadkię w polsce . Ja bym wybrała Ashley i Olek

Gość mliczek
mi się podoba Vanessa I Alek

Gość .O.l.k.a.
może Oliwia i Sebastian :) moje maluch tak majom :D

Gość o polnocy w nocy
Znam ponad 40letniego romana a i tak wszyscy mowia do niego romek. Fajne imie:) my mamy synka Tymoteusza. Tymus tymulek tymo tymcio...krotkie nazwisko .mam nadzieje ze syn nie bedzie mial nam za zle imienia;) co do klaudii to mam siostr cioteczna klaudie-piekna mloda 18 letnia dziewxzyna i bardzo pasuje jej to imie

Gość nocna ciemka :-)
Klaudia-jak dla mnie bleee... A zdrobnienia jeszcze gorsze... Ale co,kto lubi. A i nie przesadzajcie z tym wysmiewaniem przez rowiesnikow. Moj siostrzeniec przychodzac z przedszkola,opowiada o franku,jasiu,marku,maksie,stasiu,antku,nicoli i z zadnego imienia nigdy sie nie smial! Dla niego to sa poprostu fajni koledzy,imiona maja normalne normalne . Dla niego nie sa smieszne.a wiecie dlaczego? Bo u nas nie ma czegos takiego jak wysmiewanie imion! On nie slyszy w domu,ze franek to smieszne imie,ze dzesika jest imieniem z patologii. Imie,to imie kazdy jakies ma i tyle. A ze mi sie jakies nie podoba to zachowuje to dla siebie. Dzieci powtarzaja to co slysza od doroslych! Nie smiejcie sie z romana,to dziecko tez nie bedzie!

Gość gość
Chciałabym dać na imię dziecku Franek nie Franciszek i pewnie będę mieć problemy żeby zarejestrować małego w USC