Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nela008

chyba zaczęłam rodzić

Polecane posty

Gość nela008

co mam teraz robić ? czuje skurcze i ból bardzo w podbrzuszu i kręgosłupa chociaż nie wiem czemu

Gość apetyciara
do szpitala nie na forum.

Gość wycyckany
ściągnij majtki i połóż się :) reszte zrobi natura włącz sobie fajny film albo muzyczke

Gość nela008
boję się jechać do szpitala, miałam już wszystko zaplanowane ale w ostatniej chwili stchórzyłam. nie mam wskazań do cc. co się stane jak urodzę sama w domu ?

Gość niby dni niepłodne
a co ile masz skurcze? zadzwoń do swojego gina albo położnej, albo do położnej środowiskowej (na pewno macie w przychodni) to ci powie czy już jechać do szpitala

Gość wycyckany
a będziesz nam wszystko opisywać ? fajowsko, zostań w domu i pisz co i jak

Gość nela008
Nie wiem, wczoraj było bardzo delikatnie a dziś już częściej i bardziej boli

Gość niby dni niepłodne
nela: albo to głupie prowo, albo już od bólu ci się pomieszało, zwariowałaś sama w domu chcesz rodzić????????????????????

Gość niby dni niepłodne
a zegarka tez nie masz w domu zeby zmierzyć co ile te skurcze, jak są co 5 minut to szpital

Gość nela008
przecież jak będą komplikacje to mogę zadźwonić po karetkę ? przyjadą szybko. co mi może grozić ? w szpitalu będzie tłum ludzi nade mną i ja rozkraczona na sali pod światłami, nie chce :(

Gość wycyckany
no lampy i pielęgniarki, nie jedź odpręż się i urodzimy razem z forum

Gość nawet podczas porodu
w domu musi być położna. :O

nie żebym uwierzyła w te provo ale dla twej informacji powiem ci co może ci grozić... nie tyle tobie co dziecku... maluch może umrzeć jak nastąpią jakieś komplikacje...w końcu po coś te respiratory są ;)

Gość szok termiczny
ludzie! litości! skąd biorą się tak durne baby? zamiast do lekarza dzwonić, po karetke lub ściągnąć męża by zawiózł do szpitala, to piszą o tym na forum! :O ostatnią rzeczą o jakiej bym w takiej chwili myslała to by pisać o tym na forum:O a co my ci mamy niby zrobić? poród odebrać wirtualnie? czy telepatycznie go zatrzymać?! :O HELP NIE WYTRZYMAM RYCZE ZE SMIECHU BUCHACHA nie myslałam że można i tak :P

Gość niby dni niepłodne
no to życzę powodzenia :o

nie no jak lampy i pielęgniarki, to nie, nie jedź brrr ja sama też bym nie pojechała, ochydztwo, gdziez się tak rozbierać przy wszystkich

Gość wycyckany
bieu ale bredzisz moja babcia rodziła bez położnej w domu i dzieci żyły a ile kobiet w afganistanie dziś rodzi w domu ?

Gość apetyciara
no kobieto ogarnij się i jedź do szpitala, chyba że to prowokacja.

skąd biorą się ludzie którzy łykają każde marne provo z głupiego babskiego forum! no ludzie.. ! :D

Tak, a jak przyjedzie keratka to Ci wcale w krocze nie będą zaglądać. Dziecko urodzisz gardłowo;/

Gość oliViaS
kiedyś to i w polu rodziły :) a potem do roboty

moze ustaw jeszcze kamerkę jak masz dla nas, chętnie zobaczę co i jak, bo nie rodziłąm sn

Gość niby dni niepłodne
a nie słyszałyście o dziewczynach co rodzą w szkolnych szatniach? może autorka jest właśnie tego pokroju, ale mam nadzieję że tylko się ktoś nudzi i wymyśla pierdoły, mi by do głowy nie przyszło pisać na forum że "właśnie rodzę" :D

Wycyckany, przestań pieprzyć :D :D :D. A Ty dziewczyno dzwoń do lekarza, który prowadził Ci ciążę i powiedz mu co się dzieje. Ewentualnie na pogotowie, niech wyślą karetkę, skoro jesteś sama w domu. Jeśli to jest poród to choćbyś nie wiem co zrobiła, nie powstrzymasz postępu. Więc albo urodzisz w domu sama albo w szpitalu pod opieką. Proponuję zabierać torbę i spadać!

Gość nela008
no jak przyjedzie karetka i cos będzie nie tak to nie będzie wyjścia ale jak jest wszystko w porządku to może spróbuje ? dobra, spokojnie na razie jest jeszcze czas

wycyckany bredzisz nie bredzisz, ja życie znam ... kiedy urodziłam się też miałam wiele komplikacji, min zwichnięcie stawu biodrowego i problemy z oddychaniem.. więc ryzyk fizyk... na pewno większy jest odsetek umieralności wśród tych kobiet niż w cywilizowanym świecie ;) gratuluje babci :)

abstrahując od wszystkiego, to owszem kiedyś babcie rodziły i w Afganistanie też rodzą w domu czy na ulicy, tylko nikt nie patrzy na powikłania i umieralnosć z tego powodu