Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość I love Nick Cave

Komu się pokazuje umowę przedwstępną z deweloperem?

Polecane posty

Gość I love Nick Cave

Błagam pomóżcie, bo nie chcę być wykołowana na całe życie :( Mam iść do notariusza? adwokata? czy nigdzie nie iść, a dopiero przy drugiej przyrzeczonej umowie się martwić? Proszę o pomoc! Sprawa jest pilna!

Gość Donata00
idź do adwokata ale sama go wybierz a nie bież takiego co ci deweloper poleci

Gość poziomeczka2585
notariusz ci w niczym nie pomoże, tu ew. prawnik ze specjalnością nieruchomości

Gość I love Nick Cave
ale trzeba pokazywać prawnikowi umowę przedwstępną? zawsze? dodam, że mieszkanie jest gotowe, już tam ludzie mieszkają od roku, to ostatnie mieszkania w tej inwestycji w poznaniu...

Gość I love Nick Cave
up :(

Gość dertyka
możesz pokazać jeśli się boisz i potrzebujesz opinii, nie ma przecież takiego obowiązku:(

Gość I love Nick Cave
a jest możliwe, że podpiszę coś i nie dostanę mieszkania? tyle się słyszy ostatnio :o u nas w poznaniu deweloper posprzedawał mieszkania, po roku zaczął się grunt zapadać i ludzie nie mogą uzyskać odszkodowania, bo umowa tak była skonstruowała :( mam okropne nerwy... w końcu te 320 tysięcy to całe życie do spłaty...

Gość jak płacisz zaliczkę
lub zadatek to możesz spisać umowę przedwstępną w formie aktu notarialnego, jeśli nie masz zaliczki, a wszystko kredytuje bank to możesz sobie podarować taka umowę u notariusza (zapłacisz tylko kasę).

Gość jak płacisz zaliczkę
ja kupiłem też w styczniu chatę, która była już gotowa i ludzie już mieszkali. Nie byłem u notariusza z umową przedwstępną cho wpłaciłem zaliczkę 80tys PLN. Generalnie trzeba poczytać o deweloperze czy zaufany czy kanciarz, duzo tego na necie jest. Zawsze możesz iść popytać ludzi, którzy już tam mieszkają.

Gość I love Nick Cave
to powiedzcie chociaż jakie tam mogę być kruczki? czy mogą mnie wyruchać i oszwabić? :D

Gość pomocy pomocy
pomocy pomocy pomocy pomocy ❤️

Gość mysle ze wroclaw
moga, smigaj do adwokata!

sama kupiłam niedawno mieszkanie...jeśli bierzesz kredyt hipoteczny to z ta umową dopiero możesz się o niego starać...jeśli nie i płacisz z własnej kasy to po prostu czekasz na odbiór mieszkanie i na spisanie własciwej już umowy u notariusza... z tą przedwstępną nie ma po co nigdzie łazić, bo to jest tylko takie zapewnienie dla ciebie że dostaniesz to mieszkanie a dla dewelopera ze dostanie kase...po spisaniu tej wlasciwej u notariusza to ta nie bedzie do niczego potrzebna i nie widze sensu latania z nia do prawnika, wystarczy przeczytac ze zrozumieniem i tyle... warto zwrocic uwage na zapis co sie dzieje jesli w terminie nie dokonasz wplaty, na ile jest gwarancja na mnieszkanie, w jakim czasie od wpłaty deweloper musi ci przekazac mieszkanie i w jakim czasie od tej daty bedzie podpisana umowa...no i moze jeszcze co sie dzieje jesli deweloper nie zdazy w czasie wyrobic sie z budowa...zwroc uwage czy jest jakas data zakonczenia budowy...zeby to tez nie ciagnelo sie latami ;)

dobrze by było gdyby ta umowa była tak skonstruowana, żebyś tez miała w niej jakieś prawa...a nie żeby była skonstruowana tylko pod dewelopera...powiny być w niej zapiski dotyczace np. odszkodowania jeśli deweloper przekroczy termin odddania mieszkania.. i warto tez przejść się po ludziach którzy mieszkają, sama tak robiłam...i podpytać jak się mieszka, czy mieszkanie miało np. proste ściany...jesli się okaże że nie to przy odbiorze możesz posprawdzać i powiedzieć, że w takim stanie go nie przyjmiesz...wtedy deweloper musi to poprawić

Gość pomocy pomocy
dzięki wielkie! nie płacę nic, bo biorę kredyt, ufff uspokoiłyście mnie :) dzięki jeszcze raz 🌼

Gość KINGACI
Pomocny może okazać Ci się serwis -> http://deweloper-24.pl/ jest tam sporo fajnych artykułów między innymi znajdziesz odpowiedzi na zadane przez Ciebie pytanie. pozdro!

Gość gość
Najlepiej zaangażować w sporządzenie umowy deweloperskiej prawnika. Będziesz miała pewność, że nie stanie się nic co nie będzie po Twojej myśli. Zostawiam Ci namiary na dobrego prawnika, który zajmuje się takimi umowami http://siedlce.seroczynski.com.pl/ :)