Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MamciaN

jakie zupy i mięso dla dziecka ze skaza bialkowa?

Polecane posty

drogie mamy dzieci majacych skaze.... jakie mieso oprocz królika moze spozywac takie dziecko. Jak to jest z wprowadzaniem żółtka w takim wypadku? I jeszcze jedno pytanie-jak doprawiacie zupy i dania dla dziecka -masla nie wolno. Oliwa z oliwek moze byc? z gory dzieki za odp.

oliwa z oliwek jak najbardziej - kropelka ;) ja dawalam indyka na poczatek, bo na cielecine okazalo się ze moja jest uczulona :( żołtka nie dawałam do zup, bo jakoś mi to nie grało nigdy... a samego moje dziecie do dzis nie chce jesc, jesli już to bialko gotowane toleruje ;)

Gość wacław77
knorr grochowa jest najlepsza, pychotka :)

indyk jeśli już, żółtko jak najbardziej, ale w 8 miesiącu mój mały miał też niby skaze, jednakże dawałam mu cielęcinę i nic sie nie działo teraz można powiedzieć, ze połowa dzieci ma skaze i rodzice z ostrożności ograniczają produkty, tylko czy słusznie? skazę mój alergolog kazał potwierdzić badaniami ige i dopiero wtedy miał zadecydowac co i jak ja nie zrobiłam tychze badań, czas jakoś zleciał, a mały wyrósł z tejże niby skazy i je wszystko

ja tam sprawdziłam tę cielecine na małej - miała uczulenie jak nic ;)

a testy też nie sa miarodajne, mojej małej nie wyszło uczuluenie na mleko, a ma na bank i nadal jest na mm, po krowim ma megaa biegunki i wysypana cała, a na testach nie wyszło ;) jedynie testy z kakaem sie nie pomylily :)

Gość mamamama26
ja dawałam królika i indyka na początek - jak małemu nic niebyło to wprowadziłam kurczaka i też było ok - z cielęciną wstrzymałam się gdzieś do 7 miesiąca ale też mu nic nie jest - ale podaje ze słoiczków obiadki - z jajko dawałam normalnie jak pisze w schemacie żywienia - dałam mniej niż pół ugotowanego do obiadku i troche nieregularnie przyznam