Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość grenadierka

które znieczulenie lepsze do cc?

Polecane posty

Gość grenadierka

to żeby być przytomnym czy lepiej spac

Gość kałamarnica82
ja byłam przytomna i nie żałuję, chociaż początkowo masakrycznie bałam się cc i wolałam żeby mnie uśpili, niech mnie kroją a niech ja tego nie widzę :) Ale powiem Ci (a miałam prawo wyboru), że w ostatniej chwili zdecydowałam się na blokade w kręgosłup. Niesamowite uczucie. Leżysz sobie na stole, nic nie czujesz, zero bólu i "widzisz" jak wyciągają Ci dzidziusia - przed sobą masz osłonę, także nie widzisz jak Cię kroją :) ale wiesz kiedy jest ten moment, zresztą lekarz informuje, że właśnie będzie wydobycie. Emocje niesamowite, czekasz aż ujrzysz sowje dziecko. Nie zasypiaj, nie przegap tego pięknego momentu :) Poza tym znieczulenie jeszcze działa ok. 2h, a jak Cię uśpią to czujesz ból odrazu jak się przebudzisz. No i możesz źle znosić narkozę. Nie przegapiaj momentu narodzin swojego dziecka! :)

ja byłam nieprzytomna jeżeli miałabym wybierać to wolałabym rodzić SN a jeżeli chodzi o znieczulenie to chciałabym być znieczulona od pasa w dół i kumać co się dzieje .

Gość grenadierka
chcialabym widziec moje nowo narodzone dziecko ale mam obawy ze bede czula ak mnie kroją

Gość kałamarnica82
no co Ty nic nie czujesz bo jesteś znieczulona od pasa w dół. Nie bój się, to piękny moment, szkoda go przegapić :)

dziewczyny mają rację ,piękny moment ,mi nie było dane zobaczyć drugiego syna od razu ,tylko po prawie 2 godz ,a ledwo mówiąc po przebudzeniu spytałam położnej gdzie jest dziecko? a ona spojrzała i powiedziała jak to nie powiedzieli pani ,ułamek sekundy wystarczył że przez myśl przeleciało mi najgorsze ,oczywiście było wszystko dobrze tylko ten jej ton głosu -masakra.

wiesz ja mam porównanie co do narkozy (miałam kiedyś operacje na przepukline pachwinową) no i miałąm cc niecałe 5 miesiecy temu i byłam przytomna(choć nie miałam możliwści wyboru znieczukenia) i powiem ci, że źle zniosłam narkoze,wymiotowałam,miałam zawroty głowy, a przy cc jak dali w kręgosłup to przez jakiś czas zanim cie tną to anastezjolog u mnie np sprawdzała co jak odczuwam w jakiej części ciała,przy mostku jeszze czułamjak mnie kłuła,a jak mnie rozcinali to było tylko czuć takie "szarpanie" ;) po prostu coś czuć,ale to nie boli ;) no i czułąm jak na nogach położyli mi córke :) a w czasie całego zabiegu to anstezjolog sobie ze mną żartowala i zdawała mi "relacje" z przebiegu wyciągania córeczki :) no mi to chyba dali porządną dawke znieczulenia bo dopiero z 3 godziny po cc mogłam troche ruszać palcami u nóg i troche obrócić na bok nogi. później co 3 godziy przez 12 godzin dawali środki przeciwbólowe i pytal sie jak boli i czy chce słabsze czy mocniejsze. tylko niemila była doktor rano na obchodzie co pokazała jakąś głupią karteczkę i tam była jakaś skala no i pytała się jak mnie boli wg tej skali :p

ja rodziłam sn, ale jakby mi przyszło mieć cc przy 2 dziecku to oczywiście wolałabym być przytomna, zresztą 1 dziecko rodziłam z epiduralem...

Gość mamamama26
ja się podpisuje pod wami - też chciałam ze stresu mieć narkoze - a teraz bardzo się ciesze z tego że byłam świadoma - na sali jest luz - lekarze gadają o dupie marynie - zagadują cię - a jak już wyjmą małego to wszystko ci jedno co z tobą robią bo się zajmujesz co tam z nim itd

Gość louisa_bwd
ja miałam połączenie podpajenczynkówkowe plus zzo. Oba działały świetnie. Cewnik zzo był używany do wlewów po operacji. podczas cc nie spałam, czy można powiedzieć że byłam świadoma - nie wiem, na pewno w jakimś stopniu, bo dość mocno mnie "naćpali" lekami wyciszającymi - dostałam 1 tabletkę ale chyba coś w kroplówkach nawadniających też musiało być. Normalnie jak głupek. Cięcia, wyciągania dziecka, szycia - kompletnie nie czułam nic. Czułam się jakbym była po drinku i leżała u pedicurzystki. Dziecko pokazali dopiero umyte, odśluzowane etc. położyli mi na pierś. Generalnie operatorzy ani anestezjolog ze mną nie gadali, robili swoje, za to pociskali głupoty między sobą - jakieś codzienne sprawy. Przez ponad dobę nie miałam kompletnie poczucia czasu. Emocji niemalże zero, ale i tak byłam szczęśliwa i czułam te szczęście ale tak spokojnie, wyluzowanie. Na stole pamiętam że bardzo interesowały mnie okna i padający mocno śnieg, minę musiałam mieć kompletnie durną - może dlatego ze mną nie gadali ;) tylko pamiętam że kręciłam łbem jak szalona (a po tych narkozach nie powinno się za bardzo)... eh miłe wspomnienia :)