Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfgrthgrt

JAK SPRAWIĆ,ŻEBY WŁOSY BYŁY BŁYSZCZĄCE- MAM PRZESUSZONE I MATOWE:(

Polecane posty

Gość dfgrthgrt

pomozcie:( ja nawet nie prostuje ani nie susze:(

Gość dfgrthgrt
rumienake to odpada bo ciemne włosy mam.... :( kurcze chciałabym miec włosy wygladajace ładnie i zdrowo:(

Gość autorko ,oze
ja też mam obsesję na punkcie lśniących włosów. Obecnie na głowie mam kolorek czarny i kocham go, ale tylko wtedy, gdy daje efekt wręcz z reklamy. Używam szamponów i odżywek mocno nawilżających ( dove, biosilk różne, staram się zmieniać, bo wtedy moje włosy bardziej reagują), po spłukaniu odżywka znowu odżywiająco-nawilżająca (i tu podobna zasada), na same końcówki jedwab, po ułożeniu fryzury nabłyszczacz i efekt...mmmm... genialny!:D Minus to częste mycie głowy, gdyż włosy się przetłuszczają, ale są zdrowe, zero rozdwojonych końcówek czy przesuszeń:)

Gość dfgrthgrt
rumienake to odpada bo ciemne włosy mam.... :( kurcze chciałabym miec włosy wygladajace ładnie i zdrowo:(

Gość autorko ,oze
oczywiście ta druga odżywka, którą wymieniłam, to już bez spłukiwania

Gość dfgrthgrt
moje niestety sie pusza

Gość jhfis
a po rumianku stają się włosy ciemniejsze?

Gość wieśmanka
rumianek rozjasnia szałwia przyciemia :P

Gość knmreijgnrejugn
u mnie dziala tylko farba po niej przez 3 mc sa fajne miekkie blyszczace moje wlasne to masakra i pomylka

Gość kabata
Szczotki/grzebienie bez szarpiących końcówek (zaokrąglone, grube) to podstawa. Super genialna maseczka na włosy najlepsza jaką stosowałam, to był miąższ z połowy niewielkiego liścia aloe very(rożlinka musi mieć jednak ok. 6 lat lub więcej, żeby nabrała typowych dla siebie właściwości), do tego łyżka ciepłej(nie gorącej!) wody i łyżeczka miodu. Trzymać ok. 20 minut i spłukać. Po kilku razach są nie sa mo wi te ! Już nie pamiętam czy tam jeszcze jakaś cytryna czy oliwa była, ale chyba nie. Możesz poszukać w necie, bo ja robiłam ją sobie jakieś 2 lata temu, później roślinkę mi brutalnie zamordowano, więc się skończyło. ALe efekty były fenomenalne. Zastanawiam się, czy podobnie działałby aloes, bo jest łatwiej dostępny.

ja jeszcze slyszalam o najzwyklejszym olejku rycynowym z apteki - nie dosc,ze wzmacnia wlosy,to nadaje polysk. Trzeba nalozyc na wlosy,ponosic troche,i zmyc szamponem.

Gość barbarastraiszend
ja polecam olej kokosowy, używam go od kilku miesięcy i włosy mam jak marzenie. Są miękkie, nawilżone, błyszczące.

Gość fdzf\sf
farbuje wlosy henna o kolorze chny czyli samo ziele bez dodatkow barwnikowych. wlosy mam piekne i blyszczace

Gość EXPERT-TYZA
po umyciu wetrzyj we wlosy maseczke:olej z oliwek (wazne) do tego zoltko zmieszaj i podgrzej do letniej temp,wetrzyj we wlosy owin folia i recznikiem podgrzewaj suszarka i nos godzine na glowie,po godzinie zmyj szamponem i .na koniec sok z cytryny zmieszaj z woda nie duzo wodyi i polej wlosy wysusz beda piekne

Gość gość
Jak je naolejkujesz to będą się bardzo ładnie błyszczały :) Ja polecam ten olejek - http://olejek-palmowy.pl Tylko nie przesadźcie z nim, 2 razy w tygodniu to max.