Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zosiaemilka

Jak się ubrać do samolotu?

Polecane posty

Gość zosiaemilka

Niedługo czeka mnie podróż do Nowego Jorku. Lot będzie długi, dlatego mam pytanie - jak to jest z lotami transatlantyckimi, jak się najlepiej ubrać? To nie jest mój pierwszy raz samolotem - latałam już wiele razy ale tylko po Europie, gdzie lot trwa ok. 2 godzin, zwykle ubierałam się w dżinsy i jakaś bluzke, ale teraz wydaje mi się, że na tyle godzin podróży dżinsy to nie jest najlepszy pomysł, bo są zbyt sztywne i obcisłe :O Więc co założyć? Dresy, spodenki?

Gość jnhjk
ja biore bawelniane leginsy i dluzsza tunike lub spodnie dresowe i bluzke

Gość fellin
dresy załóż a jeansy miej w podręcznym na przebranie zebys nie wyglądała jak flej po podróży, weź też jakiś ciepły sweter, koce są w samolocie

Musisz sobie przypomnieć jak bywasz ubrana jadąc pociągiem przez Polskę. Jest przecież bardzo podobnie - siedzisz godzinami. W samolocie jest o tyle lepiej, że jest stała temperatura pokojowa.

Ubranie wygodne, najlepiej spodnie z materiału lub dresy (w dżinsach będzie Ci niewygodnie) do tego t-shirt i bluzę rozpinaną, być mogła ją zdjąć w razie gdyby było Ci za gorąco w samolocie. Nie zakładaj żadnych bluzek koszulowych z kołnierzykiem czy sukienek:) Ah i buty sportowe, w których stopa oddycha:)

Gość zosiaemilka
a mozna palic w takim samolocie?

Albo legginsy (jeśli nosisz) + luźną tunikę, a na to sweterek.

Gość az wstyd pytac xd
w buisness klasie nawet maja grila

Gość zosiaemilka
aha i cy to prawda ze do takiego samolotu najpierw wsiadaja amerykanie a potem reszta? jak sie zachowac przy odprawie? czy moge wziac za darmo jedna z gazet ktore leza przy wejsciu do samolotu?

Gość kjsadd
Zaloz cos wygodnego, ale tez nie ubieraj sie jak fleja. I wez cos cieplego do samolotu, najlepiej jakis sweter. Ja tez zazwyczaj zakladam jakies leginy i dluzsza tunike, ale ja musze sie jeszcze raz w USA przesiadac, wiec podroz jest strasznie dluga i nuzaca. Milego lotu.

Gość az wstyd pytac xd
kurwa tylko nie klaszcz jak wyladuje

Gość zosiaemilka
czy za cheeseburgera lub hot doga w samolocie sie placi? czy jest tam mozliwosc zamowienia czegos z pizza hut? co lepiej powiedziec do obslugi: hello czy good morning?

Haha, klaszczący Polacy to już standard podczas lądowania samolotu :P Chociaż w Lufthansie się nie spotkałam z klaskaniem. Za to w tanich liniach zawsze jest:o

Gość kjsadd
Ja z klaskaniem spotkalam sie tylko w polskich samolotach. Wiec jesli leci Lotem to beda klaskac.

Gość no ja czesto
latam air france do paryza i nie spotkalam sie z klaskaniem, ludzie na poziomie.... rz lecialam wizz airem i bylam zszokowana, ludzie walczyli o miejsca, klaskali, bekali, podczas ladowania chodzili do wc....

Gość zosiaemilka
Wszystkie wpisy oprócz 1-szego to podszywy :O A te koce, ktore dają w to ciepłe są? Na trasach europejskich nie ma czegoś takiego, a w samolocie jest dość chłodno, nie chce zmarznąć przez tyle godzin, bo jestem raczej z tych ciepłolubnych osób :) Tym bardziej, że będzie lipiec, wiec będę raczej lekko ubrana, nie wyskoczę w kurtce.

To jest zabawne:D Zastanawiam się zawsze po jakiego grzyba oni klaszczą?

Gość kabata
Coś, co się nie pogniecie zbyt mocno. Jakieś warstwy, żebyś mogła rozebrać się na krótki rękaw w razie czego ( a najlepiej bluzkę na ramiączka pod rozpinaną bluże, dzięki braku rękawków łatwiej będzie np umyć pachy jakąś chusteczką nawilżaną w wc), do podręcznego koszulkę na zmianę w razie poplamienia się, no i wygodne spodnie. Też miej na uwadze pogodę zapowiadaną w miejscu docelowym, temperaturę, opady itd. Wiesz, ma być wygodnie, przebrać się możesz zawsze gdzieś na lotnisku. No i też taka sprawa śmieszna jak skarpety czy buty. Krążenie w nogach może mieć problemy związane z ciśnieniem, siedzeniem długie godziny, więc ta część musi być bardzo komfortowa. Na pokładzie pamiętaj o rozruchu. Może między fotelami to głupio robić przysiady, ale jak będziesz w toalecie, to pamiętaj, żeby poświęcić chwilę na pobudzenie krążenia w kończynach ;)

Gość a po co to klaskanie?
Pierwszy raz jak lecialam to bylam troche zdezorientowania tymi oklaskami po wyladowaniu... Czemu to ma sluzyc?

Gość zosiaemilka
A jeśli chodzi o klaskanie - latałam LOTem wiele razy i nigdy nikt nie klaskał. Latałam Ryanairem - nigdy nikt nie klaskał. Za to ile razy bym nie leciała AirFrance - zawsze ludzie klaszczą. Teraz lecę LOTem.

Gość no ja czesto
Coś, co się nie pogniecie zbyt mocno. Jakieś warstwy, żebyś mogła rozebrać się na krótki rękaw w razie czego ( a najlepiej bluzkę na ramiączka pod rozpinaną bluże, dzięki braku rękawków łatwiej będzie np umyć pachy jakąś chusteczką nawilżaną w wc), do podręcznego koszulkę na zmianę w razie poplamienia się, no i wygodne spodnie. Też miej na uwadze pogodę zapowiadaną w miejscu docelowym, temperaturę, opady itd. Wiesz, ma być wygodnie, przebrać się możesz zawsze gdzieś na lotnisku. No i też taka sprawa śmieszna jak skarpety czy buty. Krążenie w nogach może mieć problemy związane z ciśnieniem, siedzeniem długie godziny, więc ta część musi być bardzo komfortowa. Na pokładzie pamiętaj o rozruchu. Może między fotelami to głupio robić przysiady, ale jak będziesz w toalecie, to pamiętaj, żeby poświęcić chwilę na pobudzenie krążenia w kończynach jedno pytanie i taka odpowiedz:P uwielbiam jak ktos rozklada odpowiedz na czynniki pierwsze i przynudza:P

Właśnie w Lufie też nie ma oklasków, chociaż latają Polacy często, jak wylot z/do Polski. Lotem nie leciałam nigdy, to nie wiem:D

Gość no ja czesto
no jakos ja latam 5 razy w roku air francem od 10 lat i nie slyszalam klaskania najwikszy obciach to lot i wizz air

Gość nelka-1990
Witaj ! Załóż konto - zbieraj punkty- wymieniaj na nagrody.Wszystko za darmo ! to bardzo proste- otwierasz tylko artykuły i dostajesz punkty które wymieniasz na co chcesz. Wpisując kod promocyjny nelka-1990 dostaniesz 100 punktów za przyjecie zaproszenia.Nagrody można zobaczyć w katalogu nagród. Polecam serdecznie. http://przeczytamwszystkich.pl/przyjmij-zaproszenie?it=8f0780cf3c1e481dba09fa2c985f88a3

Gość tez latam air francem
od 7 lat i ktos tu na forum bredzi

Gość dziaddek
nie ma to jak rujanerem od polowy pasazerow wali gorzala albo sa skacowani oczywiscie kielbasy i salcesony w podrecznym i dzieciory dra jape cos jak pks

Gość kjsadd
A mi sie zawsze trafialo, ze jak lecialam Lotem to klaskali, jeszcze moj maz sie dziwil po co oni klaszcza (lecial ze mna do Polski pierwszy raz).