Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulina29lllaat

chce byc bezpłodna

Polecane posty

Gość paulina29lllaat

mój maż nalega na dzieci, ja natomiast ich nie chce. skończyłam studia, chce sie rozwijać a ten nalega i nalega. dla niego to proste bo to ja będę w domu a on będzie sie realizować w pracy. nie mogę brać tabletek, więc zabezpieczamy sie prezerwatywami ale boje sie że on może ją przebić itp. Chciałabym poddać się pewnemu zabiegowi, ale obawiam się że on się zorientuje ze coś nie tak, jest lekarzem, może nie ginekologiem ale z pewnością orientuje się w tym. Nie wiem co zrobić, a on się nie zgodzi na ten zabieg

Gość taktaktak5
Broń boże przed taka głupia cipą, kto taka urodził,

Gość gufufuyghg
tabletki antykoncepcyjne

Gość trzeba to było ustalac
przed slubem. Grasz nie fair wobec męza.

Gość ten zabieg polega na
zamknięciu światła jajowodu - z perspektywy męża ;) nie da się nic stwierdzić, a przecież mąż nie będzie Cię badał. Poza tym w Polsce tego nie robią.

Gość paulina29lllaat
ale on nalega na dzieci, nie moge brać tabletek...

Gość gufufuyghg
a tak pozatym to nie sluchaj tych debili tu ze niby musisz miec dzieci juz...jestes mloda...zycie i zabawa koncza sie z dzieckiem ...jest ciezko...posluchaj mnie...juz to przeszlam....jesli mozesz to wybaw sie a dzieci bedziesz miala jak bedziesz na nie gotowa...a maz chyba nie moze cie zmusic do ciazy...nawet jak by przebil prezerwatyweto by to bylo nie fair

ale o takich rzeczach - czy się chce dzieci czy nie - to się rozmawia chyba przed ślubem, prawda? ja np. nie związałabym się z facetem, który nie chce mieć dzieci. teraz to są dwa wyjścia: albo któreś ustąpi i będzie nieszczęśliwe albo się rozstaniecie. nie wiem, jak sobie to wyobrażasz - zrobić zabieg w tajemnicy przed nim? to może on sobie jeszcze dziecko zrobi w tajemnicy przed tobą... co to za małżeństwo w takim razie...

Po pierwsze: zachowujesz się jak nastolatka, która boi się powiedzieć swojemu chłopcu połowy rzeczy, żeby się nie pogniewał, a po drugie idź do jakiegoś ginekologa, powiedz mu co i jak i poproś, żeby wybrał dla Ciebie najlepszą formę antykoncepcji.

facet ma prawo zażądać rozwodu.

Gość OneTwo
Ale zjebałaś, powinnaś się z nim rozwieść. Jeśli macie ten przed Bogiem, to też dostaniecie unieważnienie. Właśnie z tego powodu. Musisz znaleźć sobie, jakiegoś podobnego osobnika do siebie, a nie walić w chuja męża. Jebnięta jesteś, albo raczej zjebana.

a nie rozmawiałas o tym przed slubem?...ja tez nie chce dzieci ale mój maz wiedział o tym długo przed slubem i jest ok

Gość paulina29lllaat
kocham go bardzo, ale czy mam rezygnować z planów dla dziecka..?? nie chce mieć dzieci przez najbliższe 5 lat... a on stwierdza że jestem w odpowiednim wieku na dziecko... nie przesadzajcie od razu z rozwodem, w małżeństwach są rożne spory... przed ślubem ustaliliśmy że dzieci nie teraz ale jesteśmy już 4 lata małżeństwem, ja jestem już dawno po studiach i on teraz chce... a ja nie chce, nie przepadam za dziećmi, zwłaszcza małymi, nie chce chodzić z dużym brzuchem i nie chce sie z nikim dzielić moim mężem

I w ogóle nie wiem skąd na kafeterii przekonanie, że dzieci rodzi się na zawołanie i można się w tej kwestii umówić czy coś przewidzieć. Mało Wam tu topików od starczek, które planowały ciążę, a nie moga w nią zajść i takich co nie planowały a zaszły? Nalegać na dziecko można tak, jak nalegać, żeby u kogoś rozwinęła się próchnica prawej trójki od dołu: owszem, mamy pewien wpływ na nasze uzębienie, ale od tego do wytworzenia próchnicy na rozkaz naszemu organizmowi daleko.

I czym Wy ją straszycie? Nie będziesz grzeczna to jaśniepan hrabia i łaskawca obrazi się i rozwiedzie. I - najgorszy ładunek zgrozy - nawet kościelnie! OMG - dorosła kobieta zostanie całkiem sama, bez chłopa który "nalega"na dziecko (jestem bardzo ciekawa jak to naleganie wygląda w praktyce).

Gość OneTwo
No to wal go w chuja dalej. Kurwa, zobaczymy jak daleko zajedziesz. Jak koleś nie jest jakimiś debilem, to nie da Ci się omamić i wypierdoli Cię na zbity pysk.

to nie mozesz mu ''prosto z mostu'' powiedziec ze nie chcesz dzieci i koniec ...a nie,że się obawiasz wpadki,cudujesz z powiedzeniem prawdy

ten zabieg polega na - gadasz, za przeproszeniem, głupoty. nie chodzi o zdolność zajścia w ciąże, ale o chęć lub jej brak, do posiadania potomstwa. mąż autorki nie ma do niej przecież pretensji, że mimo starań nie może zajść w ciążę. to, że ona nie chce dzieci a on tak powinni ustalić jeszcze przed ślubem - i albo się dogadać w tej kwestii, albo rozstać. tak robią dorośli ludzie.

one two--> a skad ty wiesz co zrobi jej mąż? :O...następny wszystkowiedzący :O:O

Gość OneTwo
ten zabieg polega na, ta na pewno kurwa, później nabazgra tutaj, że spierdoliła sobie życie przez to ruchanie w dupę męża bez wazeliny, bo następny okazał się chujem, który ją napierdala, czy jakieś inne diabelstwo np. że wyruchali ją z pracy i nie może się rozwijać.

Gość Jesteś pusta
jak bęben i on cię szybko zostawi.Kiedy urodzisz po 40

Gość OneTwo
poli28 :) piszę takie same bzdury co inni, albo wróżę za darmo :D

Gość paulina29lllaat
Ludzie małżeństwo nie polega na tym że ja mam mu urodzić dziecko- inaczej nie ma rodziny??? Zejdźcie na ziemie wiem że on teraz nalega bo jemu koledze urodziła się córka- tak tak teraz się cieszy, ale co będzie później znam go bardzo dobrze jemu się znudzi uganianie się za dzieckiem nigdy go nie ograniczałam, a jak będzie dziecko, raczej będę musiała to robić, co się mu nie spodoba

co innego, jesli ktos nie moze miec dzieci, a co innego, jesli z zalozenia nie chce a nie ustalil tego przed slubem. To nie sa "rózne spory" w małżeństwie, , bo przedłuzenie gatunku jest jedna z podstawowych,naturalnych potrzeb czlowieka . Nie mozesz robic z męza idioty, krecąc z podwiazywaniem jajników. Powiedz mu jasno, ze dzieci nie chcesz miec NIGDY i czekaj, co on zdecyduje. Bedzie to na pewno dla niego ciezkie, skoro dzieci chce mieć. Uwazam,ze zachowałas sie kompletnie nieodpowiedzialnie nie stawiajac sprawy jasno wobec najblizszego i zainteresowanego tematem człowieka.

A może się dogadali, a ona się rozmyśliła? Dorosłym ludziom nie wolno zmieniać decyzji, szczególnie tak ważnych? A o prawdopodobieństwie zajścia w ciążę na życzenie mówię po to, żeby uświadomić autorce, że mąż robi jej bryndzę z powodu dziecka którego nie ma nigdzie poza jego głową i nawet nie jest specjalnie pewne czy mogłoby być i jak szybko. Kłócicie się o jego fantazmaty a nie o coś realnego. No, ale w końcu to chłop, więc uważaj, bo Cię "wywali", a to największa tragedia jaka może dotknąć kobietę. Już chyba lepiej zrobić to dziecko niż narazić się na taki armagedon, co?

Gość OneTwo
No to kurwa, powiedz mu co chcesz zrobić. Małżeństwo polega na zaufaniu, szczerości i innych pierdołach, które pozwalają sobie bezgranicznie ufać. Napiszę Ci, to to zawsze tutaj kobiety piszą: Jak kocha to Cię zrozumie. Z pewności, gdybyś nie robiła stringi, to nie pierdoliłabyś tutaj, tylko z nim temat rozważała.

moim zdaniem tez potąpiłas nie fair nie mówiąc mu przed slubem ze nie chcesz dzieci...takie rzeczy sie mówi

Gość paulina29lllaat
ten zabieg polega na - zacznij czytać ze zrozumieniem bo pisałam o tym wcześniej albo się nie wypowiadaj

Gość Agnes31
Ja to mówię każdemu nowo poznanemu facetowi. Też nie chcę mieć. Mam 31 lat. Reakcja jest następująca: "Co? Każda kobieta chce mieć dzieci...Nigdy nie znałem nikogo takiego jak Ty" Żałosne dziecioroby żyjące w świecie fantazji. Każda kobieta marzy o bachorach i zrujnowanym życiu wg nich.