Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zash8

Boję się reinkarnacji.. :(

Polecane posty

Gość zash8

Właśnie oglądałam program o kobiecie która pod hipnozą opowiadała o tym jak brała udział w bitwie pear harbour .. Boję się ,że mogę sie urodzić w afryce albo w jakiejś patologicznej rodzinie :( Bo w sumie pomyślcie sobie.. Reinkarnacji brzmi sensownie.. może ta cała nasza dusza to tylko masa energii która wciela się w różne postacie?

Gość zash8
boję się tez ,że się odrodze jako męskie genitalia i będę całe życie wisieć między nogami jakiegoś facta :(

Gość i tera ja :D
ja wierze w reinkarnacjie i tak jest na pewno....a jak sie urodzisz w jakiejs patologicznej rodzinie to strzel se w glowe i urodzisz sie gdzie indziej

Gość jdfjddddeetttii
Nie wierz w reinkarnacje bo ona nie istnieje!! Bądź spokojna, nie będziesz mieć następnego wcielenia. Kościół katolicki zaprzecza reinkarnacji.

Gość zash8
z genitaliami to podszyw :O żeby to jeszcze była karma.. teraz złą osobą chyba nie jestem.. a jak to nie karma tylko na chybił trafił?

Reinkarnacja brzmi sensownie? Kiedyś na świecie były tylko bakterie, potem pojawiły się zwierzęta... pojawił się człowiek... najpierw było iluś tam ludzi, potem 1000000, potem 1000000000... a teraz 6000000000 ludzi jest. Więc skąd się biorą nowe "dusze"? Rozmnażają się przez pączkowanie? To jest bez sensu, bo skoro każdy miałby mieć poprzednie wcieleni to nie przybywało by istnień żywych na świecie.

Gość grfgrgrgrgr
czytam od.... opowiedz o tym, czemu to od nas zalezy?

Możemy tego się dowiedzieć albo i nie. Ja osobiście znam pare osób, które pzeżyły regresing(pod hipnozą opowiadaja swoje wczesniejsze wcielenia). Ja osobicie jestem sceptycznie nastawiona. Grunt to być dobrym człowiekiem i przeżyć swoje życie jak najlepiej, a nie zastanawiać się co będzie dalej. Chociaż moim zdaniem reinkarnacja jest dość możliwa, bo skąd by się wzieło tyle dusz przez tyle lat ???? Tak samo jest dość logiczna, czemu np umierają dopiero co narodzone dzieci, a niektórzy dożywają 100 lat? I tu byłoby dość logiczne wytłumaczenie, że każdy ponosi 'kare' albo 'nagrode' za swoje poprzednie wcielenie, dążąc do absolutu. Ale jak juz wspomniałam, ja podchodze do tego z przymrużeniem oka, bedzie co ma byc :)

Gość do ten ostatni niedziel
A kto mówi że reinkarnacja musi się odbyć na ziemi. Jedna planeta niknie powstaje następna :P, tak też można tłumaczyć.

Gość OneTwo
Ta na na innej planecie. Odrodzisz się dupą jakiegoś kosmity, który sra mordą.

Gość deefty
"z genitaliai to był podszyw" czyli nie boisz się? zuch dziewczyna

Gość hako
po co się czegokolwiek bać, będzie problem, będzie rada. to tak samo można się bać, że jutro się zostanie zgwałconym

Gość zash8
czyli wszystko bez sensu :( teraz mam takie wspaniałe życie,ale po co mi to jak w następnym mogę być brzydka, biedna, cierpieć itp :(

Jak się nie odrodzisz człowiekiem tylko np. źdźbłem trawy (jeżeli wierzyć w reinkarnację to one też mają duszę...) to uroda będzie Twoim najmniejszym problemem :D

Gość też się boję!!
a jak wszyscy mięsożerni odrodzą się jako świnie i krowy ? :(

Gość zash8
o jeny coraz bardziej się boję :( naprawdę to co teraz robię wydaje mi się bez sensu ,bo to wszystko stracę i będę mieć gorzej :( O czym ta książka??

Inna planeta... a wiesz jakie warunki musiały zajść żeby na Ziemi powstało życie? Planeta musi być z odpowiednich materiałów, musi mieć odpowiednią wielkość żeby grawitacja utrzymała atmosferę, musi być odpowiedni skład atmosfery, odpowiednia odległość od gwiazdy, wreszcie odpowiednia budowa całego układy planetarnego bo te duże planety z nami ochraniają nas przed tymi wszystkimi meteorytami i asteroidami, to one są bombardowane tym żebyśmy mogli spać spokojnie bez obaw o to że jakieś gówno z kosmosu spadnie nam w nocy na łeb... niczym nasi dziadkowie bojący się żeby bomba Luftwaffe nie spadła na nich. Myślisz że gdzieś jeszcze takie warunki zaistniały? Może tak, może jeszcze jest gdzieś życie w kosmosie, życie inteligentne jak ja a nie bakterie, bo takich planet z bakteriami to pewnie jest sporo, ale czy jest/było takich planet na tyle by tak jak pisałaś jedna planeta przestaje istnieć rodzi się inna?

Gość ta odbytowa
ten ostatni,bo żyłka ci pęknie :)

Gość yjtkodk67t
ja tam jstem tego pewna ze jest w kosmosie istnieja inni inteligentni jak my. jak nie iwecie to mowie wam.

Gość zash8
wszystko bez sensu :( po co mam się teraz cieszyć jak w następnym życiu mogę płakac :(

Gość oko za oko---------
albo w jakiejś patologicznej rodzinie jeśli jesteś z tych, którzy twierdzą, że rodzice to święte krowy, to sensowne byłoby takie przyszłe wcielenie w twoim wypadku

Gość yjtkodk67t
czyli jeszcze raz, od czego zalezy nasze pozniejsze wcielenie????

Gość zash8
ale nie wystraszy mnie ta książka?