Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jezuś ja nie wiem

Jakie rzeczy do szpitala ??

Polecane posty

Gość jezuś ja nie wiem

Witajcie Jakie rzeczy potrzebne są do szpitala ? Czy majtki poporodowe są konieczne ? i czy specjalne biustonosze do karmienia ? czy mogą być zwykłe ?

biustonosz do karmienia ułatwia zycie na pewno wkładki bo bedziesz miała nawał mleko i poplamisz piżamę

Gość MUSISZ MIEC PRZEDE
WSZYTSKIM =-PODPASKI POPORODOWE 2 OP -MAJTKI POPORODOWE SA MOIM ZDNAIEM KONIECZNE BO POHARATNE KROCZE POTRAFI BOLEC A TE SA TROCHE SZERSZE NIZ ZWYKLE FIGI -MOZESZ MIEC ZWYKL BIUSTONOSZ ALE TAKI DO KARMIENI JEST PRAKTYCZNIEJSZY I WYGODNIEJSZY.

biustonosz Ci w szpitalu raczej nie bedzie potrzebny. bardziej zaopatrz sie w przynajmniej dwie pizamy do karmienia

Gość gość
MAMADokumenty* skierowanie do szpitala * dowód osobisty* książeczka ubezpieczeniowa * karta ubezpieczenia zdrowotnego * karta przebiegu ciąży* wyniki ostatnich badańHerbatka laktacyjna dla kobiet karmiących ( to jesli będą problemy z pokarmem)2 koszule nocneSzlafrokKlapkiRęcznikTalerzyk sztućce szklankaPodpaski bella 3 paczkiPodkłady 5 sztWoda niegazowanaStanik do karmieniaWkładki laktacyjneLaktatorZeszyt i długopis zawsze warto mieć pod rękąSzampon i płyn do mycia (ja np biorę tylko szampon i nim się umyje bo po co targać tyle rzeczy)GąbkaPasta do zębów i szczoteczka kubek GrzebieńPapier toaletowyMajtki jednorazowe i zwykłeSkarpetkiDZIECKOPampersyChusteczki nawilżająceCiuszki na wyjściebody/koszulkaśpioszki, kaftanik, skarpetkiczapeczka grubsza i cieńszasweterek, spodniekombinezon/rożekkocykpieluszki tetrowe 3sztTATACiuchyAparat

Gość a temp mierzysz codziennie
najlepiej zapytaj w szpitalu gdzie będziesz rodzić.

Gość napewno jeszcze
cos do sciagania mleka i masc na brodawki.

w koszuli. w spodenkach byloby Ci nie wygodnie - zreszta i tak sie za duzo nie nachdzisz :)

Gość własnie zapytaj w szpitalu
bo u mnie np ubrania dla matki i dziecka byly szpitalne, trzeba bylo miec tylko ubrania na wyjscie, dawali pampersy, wkladki laktacyjne, mleko (gdy nie bylo pokarmu)

Ja dodam jeszcze: - na porodówkę dwa ręczniki - dla Ciebie i dla dziecka, woda niegazowana! - na salę poporodową - LIŚCIE BIAŁEJ KAPUSTY - idealne na bolące, przepełnione mlekiem piersi. Liście trzeba potraktować tłuczkiem , jak kotlety-ale bez przesady ;) i wsadzić do lodówki. Gdy są chłodne obkładać nimi nabrzmiałe piersi :)