Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość halset...

Ile ubranek zabrać do szpitala ?

Polecane posty

Gość halset...

hej Za miesiąc będę rodzić i mam pytanie ile i jakich ubranek spakować do szpitala ? proszę o dokładną ilość

3body z krótkim rękawem, 3 pajacyki, 2 czapeczki, rękawiczki na rączki bo wiadomo dziecko ma paznokcie może sobie zadrapać buzie..skarpetki trochę pieluch tetrowych,jakieś ubranko na wyjście ze szpitala i kocyk :) nie wiem jak długo trzymają w Polskim szpitalu bo ja rodziłam za granicą i puścili mnie po 2dniach. Ale tyle powinno wystarczyć. Zawsze warto mieć więcej niż mniej. Małe dziecko lubi walić płynne kupki. Łatwo ubrudzić ubranko więc warto mieć coś na zmianę :)

Gość Aneta222
zależy od szpitala. Do większości nie trzeba wcale

Gość hitsezonu
ja nie miałam w ogóle, bo w szpitalu miało szpitalne :) dopiero na wyjście oczywiście przebraliśmy małego w swoje zresztą po co mieć swoje wcześniej, jeszcze pomylą i przebiorą dziecko i nie oddadzą bo uznają że to szpitalne, różnie bywa ale warto spytać czy dają szpitalne ubranka bo nie w każdym pewnie tak jest

Gość kuyi
W szpitalu w ktrym ja raz rodziłam była taka zasada że ubranka dla dzieci dawał szpital i tylko na wyjście było trzeba przywieźć swoje z domu.

Ja rodziłam w Szczecinie i tam trzeba było mieć swoje ubranka. jak ktoś nie miał to dostawał te szpitalne, ale były brzydkie i bardzo znoszone. Generalnie to każda miała swoje. I lepiej zabrać więcej niż mniej, na wypadek gdyby trzeba było zostać w szpitalu dłużej w wyniku jakichś komplikacji czy czegoś podobnego (czego nie życzę).