Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MAMA 20 KRAKÓW

MAMA POZNA MAME:) ZAPRASZAM :)

Polecane posty

ja mam okna na przeciwko Rydygiera hehe ale nie chce tu... Zeromski wybralam ze wzgledu na lekarza, moja kuzynka rodzila u tego samego lekarza i był z nia podczas porodu, ogolnie bardzo sobie chwali... ale miło tez uslyszec opinie innych mamus:) ineez to jestesmy "sasiadkami':)

no tak jesteśmy sąsiadkami :) super:)a czemu nie chcesz w Rydygierze tylko ze względu na swojego lekarza z Żeromskiego, czy może słyszałaś jakieś złe opinie?

niewiem jakos mnie nie przekonuje ten szpital, moze to jest tez spwodowane tym ze mam z nim zle wspomnienia... i jakos nie wyobrazam sobie zeby moje dzieciatko przyszlo tam na swiat... no a druga sprawa to moj lekarz...

no rozumumiem jak masz złe wpomnienia to fakt nie ma co się zmuszać:/ ja czytałam opinię o Rydygierze i były same na + no zobaczymy w każdym razie mam jeszcze mnóstwo czasu.Mój gin jest właśnie z Rydygiera.Zbliżamy się pomału do 16 tc :) a wizyta dopiero 7-go.A Ty jak się czujesz ? jaki masz już brzuszek?dużo przytyłaś?

dobrze jest rodzic tam gdzie pracuje lekarz do ktorego sie chodzi, zawsze mozna liczyc na jakies udogodnienia, tak jak wlasnie miala moja kuzynka, mowila ze jak zobaczyli karte ciazy z jego nazwiskiem to miala wszedzie pierwszenstwo i to bylo fajne:) ja nie tyje duzo, od poczatku w sumie 3kg...z tego to 2kg co mi ubylo na poczatku, takze z wagi poczatkowej z przed ciazy tylko kilogram na plusie ale to chyba dlatego ze ja nie mam wielkiego apetytu jem trzy razy mniej niz przed ciaza... dziwne to takie ale tak mam:/ nie mam zadnych zachcianek ani nic... pierwszy z ubytych kilogramow dopiero w 21tc przyszedł:) ogolnie cuje sie swietnie, nie mam zadnych problemow, badania idealne. siedze na L4 csaly czas bo niestety moj zawod nie pozwala mi na prace... a Ty jak sie czujesz? jakis dodatkowy kilogramek jest?

a brzuszek to juz mam naprawde spory... az czasami mysle czy nie za duzy hehe

oj to mnie pocieszyłaś z tymi kg:) u mnie też kiepsko z jedzeniem ...okropne mdłości i był spadek wagi.Staram się nadrabiać,bo mdłości sa już wiele mniejsze niż na początku.Niestety od 14tc mam anemię,dlatego jakoś tak na nic nie mam ochoty i w ogóle rewelacyjnie się nie czuję.Zażywam żelazo zapisane przez gina i potas 2x1 i staram się dużo leżeć i nie wychodzić na słońce w te upały.Na szczęście mamy ochłodzenie w Krakowie:D

ja za to mam jeszcze malutki brzuszek także nikt się nie domyśla nawet o ciąży

robiłaś usg genetyczne?jak tak to gdzie? spodziewasz się chłopca czy dziewczynki?

nie ma sie co wmuszac jesli chodzi o jedzenie, a jakies witaminiki zarzywasz? ja tez duzo leze, mysle ze jakbym miala bardziej aktywny tryb to bym nawet tych 3kg nie przytyla...jedz tyle ile mozesz i to na co masz ochote! genetyczne czyli polowkowe tak? mialam u mojego lekarza normalnie, wiem ze niektore dziewczyny chodza gdzies indziej, wyglada ono jak normalne badanie usg tylko dluzej trwa... lekarz dokladnie patrzy na wszystkie czesci cialka, ja bylam z moim chłopakiem na nich-fajnie jak mezczyna widzi swoje dziecko:) u nas bedzie synek raczej watpliwosci nie ma i sie tonie zmieni tak dobrze sie nam maluch pokazał :) Ty pewnie jeszcze niewiesz co... mi brzuch zaczal rosnac po 20tyg, nagle mi go do przodu wypchneło i jest teraz taka kula:)

tak tak witaminki zazywam :) no ja mialam juz genetyczne w 13tc i wiem na czym to polega.Byłam z mężem.Niestety nie wiem jeszcze kto tam mieszka u mnie.Gratuluję synka !! mój też wolałby chłopca.Połówkowe mam dopiero końcem lipca więc muszę się uzbroić w cierpliwość.Już się martwiłam,że mi brzuch wolno rośnie ale skoro Tobie okolo 20 tyg urósł to mam jeszcze czas:D imię już macie wybrane?

no ja w 12tyg tez mialam:) to termin na kiedy? u mnie 9 pazdziernik... a czas leci,powolutku kupuje juz rzeczy:) ale to narazie takie drobnostki. u mnie tez tatus pragnał synka, ja caly czas bylam nastawiona na dziewczynke bardzo jej pragnelam ale jak sie okazalo ze to bedzie chlopak to jakos nie zrobilo to na mnie roznicy:) na imie bedzie miał Dawidek:) zawsze mi sie to imie podobało, a u Ciebie juz jakies typy sa? wybrane? mi sie tez wydawalo ze brzuch mi powoli rosnie ale doczekalam sie go hehe teraz juz coraz ciezej sie z boku na bok przewrocic a to dopiero poczatek jego rosniecia...

termin mam na srodek grudnia,a Twoj termin to dzień przed moimi urodzinami:) będzie wagą tak jak ja :) imię piekne także moj typ na chlopca:) rowniez zawsze mi sie podobalo to imię-super wybór:)a masz moze jakies dla dziewczynki,bo z tym jak dla mnie to trudno.Zakupów jeszcze nie robię bo nie znam plci a poza tym jeszcze troszke za wczesnie :)jakby byl chłopiec to moze cos po siostrzencach dostanę:Dpoki co nie mowie nikomu jeszcze nic.Swoją pierwsza ciążę straciłam w 10tc bardzo się boję zapeszać :(

no wlasnie dla dziewczynki to bylo ciezko-ale podoba mi sie Sara, Nicolki,Amelki tez ladne ale jakbym byla na placu zabaw to co druga dziewczynka by sie ogladala hehe dlatego tak bym corce nie dala:) podobalo mi sie tez Karina, Jej strasznie mi przykro utraty ciazy:( to musialo byc straszne no ale jak juz jestes w 16tyg to prawdopodobienstwo utraty jest malutkie... ja bym nie wytzrymala nie mowiac nic... u mnie to juz cala rodzinka w 6tyg wiedziala heeh zaraz po tym jak lekarz ciaze potwierdzil:) ja mysle ze tez cos odziedzicze po kuzynkach ale poki co niewiem co wiec kupuje drobnostki, ale zbieram kasiorke do skarbonki i pozniej wybierzemy sie na wielkie zakupy, juz bym chciala...ale poczekamy do sierpnia

no to było straszne najgorszy dzień w moim życiu...niedługo rocznica zabiegu i tak mi się strasznie smutno robi:'( nigdy nie zapomnę mojego Aniołka,wiem,że to dzięki niemu teraz spodziewam się drugiej dzidzi :) od początku tej ciązy mialam duphaston no a teraz luteine ale mysle ze juz bede odstawiac po kolejnej wizycie.Masz moze nr gg?moze sie wymienimy bo nie wiadomo co z tym tematem bedzie poki co we dwie piszemy.Powiesz coś o sobie jak masz na imie ile lat itp?:)

oki na pewno się odezwę na gg.Za chwilę spadam na moment już mnie wszystko boli od tego siedzenia przed kompem.

Gość Bognaa_
A może są tu mamusie z Lublina ?

ja sobie leze w lozku z laptopem wiec mam wygodnie:) ja duphaston biore caly czas, nie mialam zadnych plamien ani nic tylko mnie brzuch bolal... wiec niewiem czy tak lekarz ci odstawi odrazu ten duphaston chociaz by... bognaa to topic dla mamus z Krakowa:) poszukaj pewnie znajdziesz tez mamusie z Lublina na innym,pozdrawiam:)

Gość maammma z Kraka
Witam I przepraszam że ja tak nie na temat ale w zwiazku z tym że tu duzo mam z Krakowa, może któraś z Was byłaby zainteresowana kupnem wózka takiego jak tu http://www.tako.net.pl/index.php?action=showitem&id=294 i do tego 2 worki super ciuszków dla chłopca od 0 do 9 miesięcy. Jeżeli któraś z Was byłaby zainteresowana to wyślę zdjęcia. Co do ceny możemy się dogadać.

mamma z kraka ja za wozek dziekuje ale ubranka chetnie ogladne, prosze o zdjecia z proponowanymi cenami na maila:) IWONCI89@poczta.fm

Gość maammma z Kraka
wyslę teraz takie zdjęcia co mam na komputerze a to nie wszystko co mam :) resztę prześlę wieczorem bo mój mały potwór teraz nie da mi tego zrobić :)

Gość trzmielina
nunusia, będę rodzic w ujastku. mam termin na 19 października. będzie synuś :) brzuszek już po mnie widać, ale nie przytyłam dużo. w 24 tyg. mam 3 kg na plus.

trzemielina to tak jak ja:) tylko 3kg na plusie wiec to nie jest duzo... jestes juz przekonana do Ujastku?

Hej:) co tam dziś dobrego słychac?ja popijam sok z buraków i myślę tylko żeby go nie zwrócić zaraz :/ co do Ujastka to byłam tam tylko w laboratorim na badaniach a no i u jednego gina ale taki stary byl ze ho ho.Ogólnie to moja uwagę zwrócilo to ze jest tam cos komfortowo ale co do porodów to nie wypowiadam się bo nie wiem.Pozdrawiam

NICK..........WIEK..........MIASTO..........TC..........TP ineezz........25.............KRAKÓW.........16......18.12.2011

Gość trzmielina
NICK..........WIEK..........MIASTO..........TC..........TP ineezz........25.............KRAKÓW.........16......18.1 2.2011 trzmielina....30.............KRAKÓW.........24.....19.10.2011....1 dziecko