Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amimiuy

Trzecia ciąża a ułożenie pośladkowe

Polecane posty

Gość amimiuy

jestem w trzeciej ciąży. w 35 tygodniu. w dwóch poprzednich ciążach dziecko ułożyło się główką w dół przed 30 tyg, teraz nadal jest ułożone pośladkowo. Poprzednie porody były sn bez komplikacji, dzieci ważyły ok. 3900 g. Czy teraz czeka mnie cesarka czy każą mi rodzić sn skoro to trzeci poród?? panicznie boję się sn przy takim ułożeniu dziecka!

Gość mamamam26
zależy od lekarza prowadzącego albo od szpitala - zapytaj lekarza albo zadzwoń do szpitala gdzie będziesz rodzić - jak będziesz miała mieć cc to i tak musisz się umowić na termin wcześniej - moja lekarka pewnie dala by cie na cc - ale czytałam że pierowordókom każą rodzić sn więc różnie to bywa

Gość v czsdfsvd
waśnie pierworódkom nigdy nie każą rodzić pośladkowo to na bank. Ponieważ jest to Twój trzeci poród być może będziesz rodzić naturalnie. Ale chyba raczej cc, zalezy od lekarza. W 35 tyg, może jest jeszcze szansa że sie obróci. Słyszałam, że są jakieś ćwiczenia i pozycje, żeby dziecko wykonało obrót.

a moim zdniem są juz marne szanse na obrócenie się dziecka, powinnaś mieć skierowanie na cesarkę ale też możesz rodzić naruralnie jezeli lekarz prowadzący nie widzi przeciwskazań a tamte porody były lekkie? czy może wywoływane

Gość ja jestem w identycznej
sytuacji jak Ty autorko, tylko ja jestem teraz w drugiej ciazy. Mam termin na 2 sierpnia do szpitala ide za jakies 2 tygodnie zeby lekarz mnie zbadal i zdecydowal czy moge rodzic sn czy cc, chociaz ja bede sie upierac przy cc bo sn przy uł. posladkowym jest bardzo niebezpieczne dla dziecka. Poza tym u mnie jest jeszcze ten problem ze dziecko jest bardzo duze. Pierwszy prod poszedl gladko i nie bylo zadnych komplikacji.