Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość yhw57y

jez nioemiecki jest dla mnie strasznie trudny-czy to się zmieni?

Polecane posty

Gość yhw57y

Naprawde katastrofa,ciężko mi powtórzyć wyrazy ze słuchu. Chcuiałabym sie nauczyć bo myślę o wyjeździe jako opiekun osób starszych. Ale czy skoro same słówka są dla mnie olbrzymią trudnością to jest to w ogóle możliwe?

Gość yhw57y
niemiecki oczywiście;)

Gość ja sie powolutku przelamuje
i ucze niemieckiego.

tez bym chciala jechac do pracy do niemiec ale nie jako opiekunka. ale nie wiem czy sa wogole szanse na prace z podstawami niemieckiego

Gość yhw57y
długo się już uczysz? Chodzisz na jakiś kurs?

Gość bonappetitttte
wątpię, ale to oznacza, że jesteś prawdziwą PATRIOTKĄ. Ty po prostu skutecznie opierasz się germanizacji, brawo!!! :)

Gość ffffleminig
a dla mnie niemiecki jest dużo łatwiejszy niż angielski może spróbuj z angielskim w UK ? może tak po prostu masz...jakiego obcego języka uczyłaś sie jako pierwszwgo?

Gość yhw57y
Rosyjskiego:D potem uczyłam sie angielskiego,który był dla mnie dużo łatwiejszy niż niemiecki ale może miało na to wpływ też to że byłam wtedy młodziutka a teraz mam 35 lat no i nic mi do tej głowy nie wchodzi:/

jestes moja rowiesniczka :-) ucze sie na razie sama z kursu beaty pawlikowskiej blondynka na jezykach :-)

Gość ffffleminig
mam taką teorie że pierwszy obcy nauczony język wejdzie najlepiej , ja miałam w szkole niemiecki od 4 klasy... w gimnazjum nie umiałam slowa po aniglesku powiedzieć, teraz pomimo poziomu b2 nadal nie powiedziałabym nic po ang niemieckiego za to nie ucze sie od wielu lat... jak masz 35 to juz moze byc słabo, moj tata sie uczył w wieku 50 lat ale juz wczesniej miał wstep w liceum...ewentualnie mozesz jak znasz rosyjski dobrze poszukac rosyjskiej rodziny np. w szwajcarii czy niemczech i tam pracowac =)

Gość jacieniekrece
Deutsch ist super