Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tak tylko chcialam powiedziec

hmm a ja właśnie dostałam zaproszenie..

Polecane posty

zostałam potraktowana jak facet mimo, że jestem kobietą! wypisując zaproszenia zwracajcie na to uwagę. Ja dostałam o takiej tresci Mają przyjemność zaprosić Sz. P Dominika ********** z osobą towarzyszącą. Już rozumiem nie odmieniać nazwisk, ale w imieniu powinno być Dominikę a tak to wyszło, że jestem facetem o imieniu Dominik.

Gość kalgon
no tak zaproszenia jak najmniejszym kosztem od pary młodej a oczekiwania wielkie

Gość korespondencja seryjna
wpisali listę gośći w Mianowniku i tak wyszło

no to juz wiemy, ze niedlugo pojawi sie topik z marudzeniem jakei to wesele bylo beznadziejne itp ludzie - opanujcie sie - para mloda nie ma czasu na takie pierdoly

Gość joaśka23
Ja bym nie poszła :P

Pójść to pójdę nie mówię, że to jakaś wielka zbrodnia, ale gdyby chociaż moje imię w mianowniku nie brzmiało jak męskie.. jakbym miała na imię Anna to by inaczej wygladalo mlodzi maja duzo roboty, ale akurat w zaproszeniach mogliby sie postarac, bo zaproszenia to ich wizytowka uwazam. Bo to czy dokoracja bedzie ladna, czy jedzenie bedzie takie jakbym chciala o to sie nie bede nigdy czepiala, bo kazdy ma swoj gust, ale uwazam, ze poprawna odmiana imion w zaproszeniach to jest minimum o ktore mogliby sie mlodzi postarac.

to z pretensjami do rodzicow ze ci takie imie dali,daj spokoj zeby o takie rzeczy sie czepiac.

Gość Małoszka
To ja dostałam zaproszenie od koleżanki na ślub, wypisywane chyba na kolanie. Nie ma mojego męża, a była na naszym ślubie, więc raczej wie:D Poza tym jest napisane "KasięX" zamiast "Kasi X", jak wynikało z formułki przed miejscem na wpisanie danych:D

pretensji do nikogo nie mam o imię, bo imię mi się bardzo podoba. Anna nieszczególnie. Raczej chodziło mi w tym przypadku o to, że przynajmniej po wpisaniu imienia Anna nadal byłoby ono damskie, a tutaj wyszło na męskie. Więc nie wiadomo czy zapraszający wie czy ma kuzynkę Dominikę czy kuzyna Dominika. Możliwe, że nawet nie zdaje sobie sprawy kim jestem i nie wie kogo zaprasza. I to w tym jest przykre. Młodzi powinni zastanowić się zanim wyślą zaproszenia.

Gość lola_
ludzie - opanujcie się - para młoda nie ma czasu na takie pie**oly!! m a dz a ślub to wyścig szczurów? ja tez dostałam takie zaroszenie autorko ale olałam to uśmiałam się i tyle. świadczy to po prostu o parze młodej :)

"m a dz a ślub to wyścig szczurów?" absolutnie nie, ale podczas przygotowan trzeba normalnie zyc i pracowac i nie ma czasu na pierdoly. a obrazanie sie za to, ze nieprawidlowa jest skladnia na zaproszeniach i ze niby zaproszenienie to wizytowka mlodych - to chyba jakies zarty bralyscie juz slub z weselem?? doepiro po tym inaczej sie patrzy na cala ta oprawe

Gość lola_
m a d z no właśnie jestem na etapie rozwożenia zaproszeń i też pracuję i normalnie żyje. ale wiem ze jak się coś robi to porządnie a nie na odwal.nie obrażam się po prostu się uśmiałam :) a pierwszy raz Para Młoda nie miała zaproszenia ślubnego w reku bo już byli na kilku :)

nie rozumiem tłumaczenia, że 'para młoda nie ma czasu na pierdoły'. Ślun i wesele to sprawa dość życiowa, chyba przyznacie, w dodatku mozna by rzecz dla wiekszości 'jednorazowa'. Więc chyba na tę jedną, tak ważną okazję chyba można się kurde troche przyłożyć i nie odwalać badziewia zasłaniając się brakiem czasu czy jakimś innym bzdetnym powodem? Przecież tego nie organizuje się z dnia na dzień, sale zamawia sie minimu ROK wczesniej, z suknią to samo, chodzi sie, szuka, przymierza, potem sie zamawia dużo wczesniej itd. No to nie mozna obie przez ten rok czy pół roku wygospodarować minimum czasu i przyłożyć sie i do zaproszeń?? One są wizytówką Pary Młodej przecież!! Ile czasu zajmuje napisanie zamiast np. DominikA to DominikI ??? To jest kwestia JEDNEJ literki oraz umiejętności odmiany przez przypadki, a chyba wszyscy mieliśmy w podstawowcę gramatykę?? Takie to jest cholera ciężkie czy kurde trudne? Podsumowując uważam, że skoro para młoda tak skrupulatnie szuka wszystkiego, dobiera, wybiera, gmera, szpera zamawia, to już chyba pasuje załatwić wszystko na tip top i postarać się o wszystko, łącznie z poprawnym wypisaniem zaproszeń.

Gość kiciorek-ekk
a co w tym złego? Wiele ludzi wpisuje po prostu imię i nazwisko w MIANOWNIKU. W miejscu kropek- żeby uniknąć błędów w odmianie nazwiska. Przesadzasz i tyle.

Gość ta jedna linijka
glupi jestescie po prostu powiedzcie, ze po polsku nie potraficie pisac, odmieniac prostych slow. Ja wrecz nie potrafilabym blednie napisac, bo by mnie to razilo. Ale tumany nie opanowaly podstaw gramatyki, ale do oltarza sa pierwsi. No tak przeciez to taki wysilek napisac poprawnie czyjes imie.

Gość karamia
Dla mnie to też jest rażący błąd ,ale jak na swój ślub wypisywałam zaproszenia to właśnie odmieniałam i imię i nazwisko i wiecie co?kilka osób powiedziało mi, że TAK SIĘ NIE ROBI !!!Byłam zaskoczona ale mnie w szkole uczyli odmian a innych chyba nie.

Gość jezu trzeba miec na prawde
nudne zycie by zwracac uwage na takie pierdoly jak autorka ;/

Gość po prostu jestescie glupi
trzeba by inteligentnym by zwracac na takie rzeczy uwage jak autorka. Taki motloch jak Ty nie znajacy zasad pisowni pewnie nie zauwazy, ale tylko dlatego,ze nie wie jak poprawnie pisac 🖐️

Problem, to faktycznie jest czasami z odmiana nazwisk... Bo np. moje nazwisko ja bym powiedziała, że się nie odmienia, ale w poprawnej polszczyźnie odmienia sie tak idiotycznie, że masakra :-0 a przeciez połowa mojej rodziny nosi takie nazwisko, więc będę miała problem przy slubie i zaproszeniach... a co do imienia tez mi się wydaje, że pomyłki moga się zdarzać, gdy ktoś raz przysiądzie i hurtowo wypisuje zaproszenia, ale przedtem wypadałoby je posprawdzać... jednak to jest jakas wizytówka PM.

Gość ejoj
czasem odmianę nazwiska mozna odpusic by nie walnac gafy i go nie przekształcić kompletnie w jakies obce.. no, ale imie to imie nie przesadzajmy. Normalne ze mowimy idę z Olą na spacer, mam zaszyt zaprosić Agatę, a nie idę na spacer z Ola, mam zaszczyt zaprosić Agata. Umiemy mówić po Polsku więc wysławiajmy się poprawnie.

Gość Armani Code
nie kochane, to wy przesadzacie. PM nie ma czasu na takie PIERDOŁY? no to jeśli nie ma czasu na takie pierdoły jak wpisanie poprawnie mojego imienia i nazwiska lub odmienienie go tak, jak wymaga tego wybrana przez nich form zaproszenia to hmm, może ja nie będę miała czasu na włożenie pieniędzy do koperty? takie błędy świadczą o PM i ich szacunku do gości - zaproszenia odwalić, rozdać i skoncentrować się żeby sukienka miała odpowiednią liczbę falbanek.

Gość fsdfdsgffd
Ja bym wolała, żebyś Ty Armani nie miała czasu pójść na wesele...

Gość a co mi po gosciu
ktory smiertelnie obraza sie ze zle odmienilam jego nazwisko ;/

Gość lola_
ale ja nie mowie żeby się od razu obrażać. tylko tak jak napisała poprzedniczka zaproszenia wypisać rozdać i nara. ja zamawiając zaproszenia 100 razy sprawdzałam czy dobrze wszystko wypisałam czy nazwiska prawidłowo odmienione imiona itd tak aby żadnej gafy ie strzelić. i czy to jest wizytówka PM? o wydaje mi się ze jak najbardziej tak ;)

Gość a ja lubię i mam ochotę
Wypisywanie zaproszeń to nie jest pierdoła, jak się komuś nie chce zadać sobie odrobiny trudu i pomyśleć nad odmianą nazwiska to mógł wybrać zaproszenia, gdzie w ogóle się nazwisk nie wpisuje - wystarczy wtedy zaadresować kopertę i już. Można też wysłać smsa.

Gość ty sękata
zajmij się lepiej dzieckiem jadowita żmijo jeszcze nie było tu tekstu żebyś komuś nie dowaliła aż tak bardzo masz przykre życie?

Gość zawierucha
Na zaproszeniach nie odmienia się imienia i nazwiska,to wielki nietakt

Gość nooooowaak
M i S Nowak i tak jest najszybciej i przynajmniej nikt sie nie bedzie czepial

Gość Miraculum5
Ja też strasznie źle patrzę na zaproszenia wypisywane bezmyślnie, za szybko, na kolanie, od niechcenia. Zaproszenie to I krok do ślubu i wesela i powinno wyglądać jak należy. Rozumiem, że w Polakach pokutuje, choć nie wiadomo czemu, dominacja Mianownika i rzadko kto odmienia imiona i nazwiska na takich oficjalnych powiedzmy dokumentach,a że potem wychodzą takie hybrydy...