Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niewiemjakiprezencikmojejkuzyn

Mamusie pomocyy !!!

Polecane posty

Witam ! Proszę o pomoc wszsystkie mamy ;)) Chcę kupić prezent dla dziecka mojej kuzynki. Chcę kupić coś naprawdę przydatnego. Teraz myślałm o czymś w tym rodzaju :http://moda.allegro.pl/e-d-wyprawka-niemowleca-6-czesciowa-roz-62-mix-i1674189469.html i http://allegro.pl/piszczek-gryzak-8-rodzajow-babyono-poznan-i1677583013.html lub http://moda.allegro.pl/wyprawka-niemowl-7-elementow-rozm-56cm-promocja-i1691116972.html. Tych zestawów jest multum ja wybrałam kilka najładniejszych ale nie chodzi o ładnoćś tylko przydatność. Myślicie, że jej się to przyda czy lepiej kupić większe ubranka? Takie na pół roczku. Bo teraz mogła sobie dużo kupić takich. Chociaż dla dziecka nigdy za wiele takich zestawów ... no nie wiem . Wiadomo, że zabawek ma dużo . Kosmetykłów nie będę kupować bo nie wiem jakich ma zamiar używać i czy dziecko nie dosatnie uczulenia. Dobry jest taki zestaw? :) Proszę o pomoc - chcę żeby to wykorzystała ...

Gość spodziewajka
wyprawkę ubraniową sobie daruj, bo matka dziecka na pewno już ma tego multum, zreszta ktora by nie miala. zreszta te co pokazalas sa nieciekawe, wiec.. zabawka gryzaczek tez taka sobie... ja bym raczej kupiła jakąs jedną sliczną maleńką sukieneczkę jesli to bedzie dziewczynka czy jakis super komplecik np. w SMYKU oni tam maja cudne stroje dla dzieci, lepiej 1 cos super niz 10 barachlo, i niekoniecznie na dziecko półroczne tylko taki rozmiar np 62/68. z zabawek tez bym wybrala raczej cos fajniejszego, powiedzmy takiego w przedziale 0+/3m+, ccos zeby rozwijalo dziecko, a to co pokazalac to jakies glowy ktore nic nie wnosza

Gość czarna2901
Moja mała ma teraz 3miesiące i od samego początku jak ktoś się pyta co jej kupić jak do nas przychodzi to mówię że pampersy i mleko( karmię butelką) To się zawsze przydaje. Poza tym kosztuje od cholery dużo.

Tak ale ona nie powie jakich używa. Mnie się te komplety podobają i jej też by się spodobały. Chodzi też o to , że ona ma mało tych ubrań bo nie chciała znać płci i nie kupowała za wiele... Ona na prawdę nie powie. U nas w rodzinie nikt tak nie mówi : Kup mi takie mleko czy coś. Nikt nie chce nic przyjać nigdy i to jest problem. A ta głowa jest tylko po to żeby dziecko sobie tzrymało bo to w sumie jest grzechotka. Coś rozwojowego niech rodzice kupią. Tygodniowe dziecko w sumie nic do ręki nie weźmie... Dlatego mam problem ... Nieraz kupowałam jakieś "rozowojowe" zabawki i widziałam, ż enie były używane. Misie srisie odpadają .... Dziękuję za pomoc :))

Jeżeli macie coś fajnego dajcie linki ... :)

Gość spodziewajka
no a ile mozesz kasy wydac to podstawa

A ze smyka mi się nic nie podoba .. wszystko jest takie tandetne.. Te wyprawki też nie są super .. Ale mają jakieś najprostsze kroje i wzorki albo mam też takie bez wzorków. Nienawidzę jarmarcznych ciuchów dla dzieci ... A z kuzynką mamy taki sam gust ... jeju nie wiedziałam , że to takie trudne... zawsze kupiłam coś tam ... ale to było dla znajomych. Ona jest mi bliska i chciałam jakoś się postarać ale nie umiem ...

Gość kwiatuszek290183
Te komplety są fajne i skoro kuzynka ma mało ciuszków to możesz jej coś takiego kupić napewno się przyda. Tyko nie na allegro a w normalnym sklepie. Ja kupiłam podobny na allegro i po praniu poszedł do kosza bo się tak rozlazł że mały wyglądał jak w worku. Szkoda kasy. Z tymi pampersami to nie jest głupi pomysł. Możesz kupić pieluchy Pampersa większość mam je używa i jakiś fajne śpioszki z kaftanikiem. Kuzynka będzie zadowolona

Dzięki wielkie ;)) Wiem, ja tak przykładowo poszukałam te zzestawy. Zawsze kupowałam jakiś kaftanik. śpioszki i gzrechotkę / misia. Ale wszytsko zależalo od mamy jakiej kupowalam ;) Tylko w moim mieście nie dość, że wszystko drogie jak nie powiem co , nie wiem dlaczego bo wiem, że w innych miastach jest taniej , to są same ekskluzywne sklepy ... z dziwnymi ciuszkami. Nie chce żeby dziecko wyglądało jak napchane tiulami , kokardkami i falbankami nie wiem co . Ehh jakoś cięzko mi, chociaż nie raz już prezent kupowałam .

Gość spodziewajka
ja uwazam, ze tandetne to sa dopiero takie komplety z bylejakiego materialu. Mam wiele ubranek np. ze smyka, h&m i uwazam ze sa super, sa slicznie zrobione, cune kolorki, idealne dla dzieci, mieciusienkie materialy....A takie badziewia za kilka zeta po 2 praniach albo sie zbiegna albo wypłowieja albo rozciagna niemilosiernie albo zesztywnieja...wiem bo sama dostalam taka wyprawke od znajomej i to nie byl udany prezent, no chyba że poświecony na zarzyganie i zasranie to jak najbardziej ale wydaje mi sie, że ona juz takie rzeczy "pierwszej potrzeby na codzień" to ma, ja bym wolala dostac jakis fajny "wyjściowy" strój, jak przyjdą goście żeby dziecko ubrać w coś fajnego a nie w piżame. Pampersy to takie srednie prezenty, bo pieluchy sie skoncza i zadna pamiatka, ja bym kupila jakias porzadna zawieszke do wozka bo dziecko jak lezy plackiem to widzi tylko sufit albo daszek wozka a taka zawieszka już cos pomaga

Wiem, wiem ,że są szajskie.... Przecież sama sobie mogę taki komplet zrobić .. ehh masz na myśli coś takiego : http://allegro.pl/zawieszka-zabawka-do-wozka-babyono-hipcio-i1648513665.html http://allegro.pl/urban-baby-zabawka-do-wozka-baby-ono-i1683670193.html to przykłady żeby nie było ;D .... Myślałam o macie interaktywnej ale chciałabym żeby teraz sb coś wykożystała bo ma mało rzeczy a potem stopniowo sobie dokupi ... nie lubie tych plastikowych koloraśnych grzechotek .. ale dzieci je lubią chyba ? ;D

Gość spodziewajka
o jakich Ty tiulach mowisz??? widac, że nie masz dziecka. przeciez kazda mama chce, zeby jej dziecko slicznie wygladalo, te tiule to chyba ogladalas w dziale przebran karnawalowych kup jej jakies fajne body, chociazby takie: http://moda.allegro.pl/hm-body-3-szt-roz-62-i-love-dad-i-mum-i1692308213.html albo komplecik unisex: http://moda.allegro.pl/hm-komplet-body-spodnie-nowy-62cm-i1686780237.html czy cos w tym stylu, żeby nie było nudne bezowo-niebieskie z byleejakim wzorkiem z dziadowskiego materialu to tez zalezy kiedy sie dziecko urodzi,

Uwierz mi widziałam sukieneczki z tuilowymy wstawkami bleeeee . Moja kuzynka nie cierpi czegoś takiego ona wogóle lubi proste klasyczne rzeczy. Wiem, że jest dużo słodziutkich rzeczy. Ale nawet te co widzialam sa w kolorach nudnego róży, niebieskiego, zileonego lub beżowego ... w jakieś smoczki , autka. Chciałabym jakieś fajniutkie .. ale bez przesady ;D może mnie źle zrozumiałaś z tymi tiulami, ale widziałam takie ochydne sukienusie. ble ;p

Gość gfthb4y6
u mnie najlepszy prezent jaki się sprawdzał to: pieluchy jednorazowe, chusteczki nawilżane, herbatka hipp, itp. To się przyda zawsze. Nieciekawe dla mnie były ubranka w rozmiarze na teraz bo zawsze na teraz miałam, a dziecko szybko wyrosło i nawet nie zdążyły pochodzić (poleżeć).

A no fajny :) czapeczka dziwna ale ja się tam nie znam na bobasowych trendach ;) dzięki wielkie :) Są jakieś kryteria materiałowe żeby były dobre i na długo te ciuszki. Ostatnio kkupiłam innej kuzynce (baby -boom w rodzinie) ;D taki zestaw dla chłopaczka koszulkę i gatki w paseczki. Ślicznie dałam za to nie wiem 40 zl czy coś ale materiał był starszny ... zakupy w ostatniej chwili tak wyglądają , że nie zauważyłam tego i chcę teraz kupić coś trwałego ...

No dokładnie kiedyś tam kupowałam też kuzynce dla synka coś na kilka miesięcy chyba takie na pol roku. Ucieszyła się strasznie . Dostała jeszcze kilka takich i mówila ze potyem nie musi az tyle kupic jak urosnie ;]]

Gość czarna2901
Jak kupisz coś trochę większego to nie szkodzi. Ja ten komplet zakladalam malej po urodzeniu i teraz tez jest na nią dobry. Jeśli chodzi o materiał to najważniejsze żeby nie był sztywny i szorstki

Gość spodziewajka
powiem Ci tak, małe dzieci duzo brudzą, niektóre rzeczy ciężko sie spierają. U mnie wszystkie te ubranka, które były z lipnego materiału sa po 1 dziecku do wyrzucenia, plamy zostaja, materiał jak szmatka. Mówie Ci, kup jej jakieś fajne body firmowe albo komplet zielony lub żółty (kolor unwelsalny), np. z H&M, te co Ci pokazalam, sa bardzo wygodne, materiał fajny, na pewno długo jej posłużą a i fajnie wyglądają + taką zawieszke słonika lub coś równie fajnego, z dobrym przypięciem bo to ważne żeby dziecku uczepić to w róznych miejscach a ten słonik ma własnie zaczep idealny, zeby dalo sie pociagnac, zaszepurtać, rączką przypadkowo zahaczyć.

A co z welurem? Jest ok dla dziecka?

Gość spodziewajka
welur jest ok :) tez sie balam zannim urodzilam ale potem sie sprawdzil super :) tylko musi byc dobry materiał, zreszta jak wszystko, zbey bylo trwale, latwo sie spieralo i bylo wygodne :)

Gość spodziewajka
nie chce wychwalac ale sama bylam zaskoczona że H&M ma naprawde DOBRE ubrania dla maluchów, nie rozciągaja sie, nie spierają kolory a plamy tak, welury są bajkowe, generalnie ja bardzo polecam :) body wygodne, fajnie zapinane :) nie jakos mega drogo a oryginalnie

http://moda.allegro.pl/wyprawka-niemowleca-5-cz-piecioczesciowa-wyprzedaz-i1673826012.html http://moda.allegro.pl/wyprawka-niemowleca-7-czesciowa-r-62-100-bawelna-i1688038757.html http://moda.allegro.pl/komplet-wyprawka-4-czesci-r-62-bawelna-spiochy-i1677423447.html http://moda.allegro.pl/koszulka-kaftanik-spioszki-sliniak-czapeczka-roz62-i1669496802.html http://moda.allegro.pl/e-d-wyprawka-niemowleca-6-czesciowa-roz-62-mix-i1674189469.html Dobra to są takie jakieś pierwsze lepsze zestawy .... oceńcie mniej więcej czy to się spirerze szybko? Wiem , że raczej tak bo są szajskie ale wszystkie takie są .Do tego h&m jestem średnio nastawiona , nie wiem czemu... Chyba zrezygnuję z super wieloczęściowej wyprawki bo na początku był entuzjazm ale fakt - są szajskie. Sweojemu dziecku bym tego nie zakupiła pewnie ... ;)

Gość hitsezonu
jak chcesz kupić ubranka to przejdź się do wojcika albo 5-10-15 tam mają fajne rzeczy

Lookne na ten h&m jeszcze ;) jak polecasz ... ;]]

Gość franczeska niebieska
autorko: to co podałaś link z zabawką to nie jest grzechotka, tylko gryza, poczytaj aukcję do końca strony

Gość franczeska niebieska
*gryzak

Chyba nie zdąże pojechać ... mam kawalek do miasta .... a Wojcika nawet chyba nie ma . ;D haha .

No fakt jakieś piszczałko gryzałki ;D przepraszam .. za duzo się naoglądalam.