Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 gggggaaaaaallllll

Menu urodzinowe problemowe

Polecane posty

Go艣膰 gggggaaaaaallllll

M贸j facet ma jutro urodziny, robimy je u jego matki- 150 km od naszego miejsca zamieszkania. Mieli艣my robi膰 grilla ale pogoda si臋 zepsu艂a, wi臋c impreza w domu. U siebie musz臋 wszystko przygotowa膰, potem przewie藕膰, oczywi艣cie mam tam kuchnie do dyspozycji, ale nienawidz臋 rz膮dzi膰 si臋 w czyje艣, wi臋c ewentualnie chcia艂abym co艣 tylko podgrza膰, wi臋c pytanie- co zrobi膰? Byle nie bigos :) Prosz臋 o jakie艣 przepisy lub pomys艂y. My艣la艂am nad skrzyde艂kami, kark贸wk膮, do tego sa艂atka gyros lub tortille. W domu bym zrobi艂a zup臋-krem pieczarkow膮, gyrosa itd. czyli obiado-kolacj臋, ale tam musz臋 zda膰 si臋 na rzeczy mniej obiadowe. Pomocy! "impreza" na 6 os贸b, w tym jego rodzice tradycjonali艣ci pod wzgl臋dem jedzenia.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Kariitkka
Zr贸b zrazy z piersi z kurczaka nadziewane z serem i pieczarkami, tylko wczesniej namocz w solance. B臋d膮 smaczniejsze i polej sosem jakim艣 ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
moje miejsce zamieszkania to dwa p艂aty blachy i 艣piw贸r pod nimi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
zapomnia艂 podszyw napisa膰, 偶e pod mostem. Czy piersi zrobi膰 wcze艣niej i odgrza膰 czy przygotowa膰 a tam upiec?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
postanowi艂am, 偶e najbardziej uszcz臋艣liwi go, gdy wezm臋 z obsranej dupy do ust. Zaprosimy do zabawy mamusi臋 i mo偶e s膮siad贸w?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
ludzie naprawd臋 nie maj膮 co robi膰, a potem si臋 dziwi膰 偶e polska gospodarka upada

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
Upiecz w domu tak z 20 min, a potem podgrzej tak b臋dzie lepiej ;) I do tego mo偶esz jak膮艣 sa艂atk臋 zrobic np. z tortellini. Bradzo dobra jest tortelini z mi臋sem, 1 paczka szynka, 15 dkg kukurydza, puszka czosnek, 2 z膮bki majonez, s贸l, pieprz, og贸rek zielony, 1 szt. Tylko zr贸b podw贸jn膮 porcj臋 bo ta to na 2 czy 3 osoby.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
podpiekam p臋draki :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
Ciekawa ta sa艂atka :) chyba si臋 na ni膮 skusz臋, takiej jeszcze nie jad艂am. a szynka jaka?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 szynka powinna by膰
z d偶d偶ownic

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
Ka偶da oby nie drobiowa. Taka tam ogon贸wka czy inna ;) tortelini w Biedronce jest fajne bo kolorowe, 艂adniej b臋dzie sa艂atka wygl膮dac, tylko nie wiem czy wtedy b臋dzie to mi臋sem nadziewane ale to chyba nie wa偶ne :) Smacznego zycz臋 i powodzenia! ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
Dzi臋ki bardzo :) czy jeszcze jaki艣 pomys艂? W sumie b臋dzie wtedy danie g艂贸wne, czyli piersi, sa艂atka, do tego pewnie jaki艣 talerz ze 艣wie偶ymi warzywami do przegryzienia, nie wiem czy to nie za ma艂o, szczeg贸lnie, 偶e wiadomo, 偶e b臋dzie w贸dka...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
up :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kajka123
Watr贸bk臋 drobiow膮, Suszone 艣liwki( wcze艣niej namoczone) i podsma偶ony boczek nadziej na patyczki i b臋d膮 mini szasz艂yki. P贸zniej wystarczy podgrza膰 w mikrofali albo na zimno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
Ciekawe te偶 s膮 roladki z szynki z fet膮 z czosnkiem i orzechami w艂oskimi i zalene 偶elatyn膮 z kostk膮 roso艂ow膮. Mo偶esz zrobic jeszcze jedna sa艂atk臋. A i do tych piersi zrob mo偶e ziemniaki zapiekane z mas艂em, 偶eby by艂 pe艂ny obiad.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
dzi臋ki za pomys艂, ale w膮tr贸bka odpada. Nie jadam, nie tykam w膮tr贸bki i innych podrob贸w. W dzieci艅stwie by艂am tym karmiona. Wystarczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
sama pewnie bym si臋 skusi艂a na takie roladki z fet膮- lubi臋 nowe smaki, ale opr贸cz mnie nikt tego nie ruszy. Nie lubi臋 ludzi kt贸rzy czego艣 nie jedli a twierdz膮, 偶e nie lubi膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
a przy okazji chce zagra膰 troch臋 "te艣ciowej" na nosie :) ale o to nie trudno, u niej by by艂a kie艂basa na stole, sa艂atka jarzynowa, p贸艂misek w臋dlin, jaki艣 bigos... nudno, ci臋偶ko i bez polotu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
up

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
A taka sa艂atka? przyprawa "Gyros" 1 pier艣 z kurczaka 1 papryka czerwona 1 puszka kukurydzy bez zalewy 1 ma艂a cebula 2 - 3 og贸rki konserwowe 1/2 kapusty peki艅skiej sos: majonez, ketchup (po oko艂o 10 艂y偶ek ka偶dego) A na ciasto masz jaki艣 plan?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
Sa艂atk臋 gyros znam, robi臋, wszystkim pasuje, wi臋c chyba te偶 dojdzie. Ciasta nie robi臋. Nie musz臋. Jem tylko ja. To rodzina bez "ciastowa". Nie wiedz膮 co trac膮.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
tak serio to nazywam si臋 Zygmunt i wal臋 pod ten temat

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
Bez ciast? Dziwne. Torta tez nie b臋dzie? Ej...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
powa偶nie. zero ciast. nawet na 艣wi臋ta nie jedz膮. Dziwne to dla mnie, ale przecie偶 nie b臋d臋 robi膰 blachy ciasta dla siebie i dla mojego faceta, gdzie on zje przy tym kawa艂ek malutki. Kupi臋 malutkiego torta i 艣wieczk臋 do tego, bo mi te偶 nie pasuje. Og贸lnie wola艂abym robi膰 wszystko w domu, ale wysz艂o tak, 偶e u nich i trzeba kombinowa膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
wyjadam z kosz贸w na 艣mieci co bardziej t艂ustsze robaki :classic_cool:

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
No fakt. To powodzenia 偶ycz臋.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gggggaaaaaallllll
Nie dzi臋kuje :) ale za to dzi臋kuje za rady. Fajnie, 偶e jest tu kto艣 sympatyczny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kariitkka
Dzi臋ki za komplement ;P No fakt pe艂no tu 'dziwnych' ludzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 umpa lumpa
mysle, ze to duzo jedzenia, za duzo jak na 6 osob. Podejrzewam, ze kazdy cos przyniesie. Czy tylko ty gotujesz? Ja mialabym jedynie cos na cieplo, czyli moze jakies miesko, golabki, pieczen, udka z piekarnika, oraz cos na zimno, czyli salatke jarzynowa, czy makaronowa, czy owocowa. Ludzie nie beda przeciez w kolko jesc, tylko sie bawic, drinkowac, rozmawiac. Nie wiem, czy oni lubia jesc, ale ja jakichkolwiek imieninach, czy urodzinach bylam, to jedzenie stalo, kazdy tylko zjadl troche tego, troche tamtego, potem sie tanczylo. :)

Udost臋pnij ten post