Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość FIGOFAGO*

Nauczcie mnie robić makijaż - nigdy sie nie malowalam a mam ... 30 lat :-D

Polecane posty

Gość FIGOFAGO*

W niedziele wystapie jako chrzestna, chce elegancko wygladac. Powiedzcie mi, czego potrzebuje... prosze... tusz do rzes, kredka, cien do powiek, podklad matujacy??? taki minimalistyczny makijaz i szybki kurs krok po kroku, prosze!!!! :-)

Jak się nigdy nie malowałaś to kup sobie podkład (idź do drogerii niech Ci pomoże dobrać), puder (najlepiej w kamieniu z lusterkiem żeby na imprezie w wc się "poprawić") i tusz do rzęs. Będzie minimalistycznie a na pewno tego nie popsujesz brakiem umiejętności do make upu :P

Gość Na początek dobierz
odpowiedni podkład. Ja na wyjścia robie taki makijaż : Na początek nawilżam buzie kremem. Potem baza pod podkład, na to podkład.Pod oczy korektor. Na to odrobina pudru. muskam bronzerem, i różem. Oczy wedle uznania, dobry tusz, eyeliner, jakiś cień wedle upodobań.

No ale Ona nigdy się nie malowała, więc wątpie by umiała odpowiednio użyć różu by nie wyglądać jak rumiana dziewka :P

Gość Na początek dobierz
Na YouTube jest mnóstwo filmików jak nakładać podkład, obejrzyj sobie.

Gość FIGOFAGO*
no dokladnie, dla mnie to czarna magia :-O nie malowalam sie, nie mialam takiej potrzeby, jakos swobodniej sie czuje bez... ale teraz pora to zmienic...

Gość Na początek dobierz
no to podkład, na to trochę trochę pudru i powinno być ok.

Gość xxxxxxyyyyyyyyyyxxxxxxx
jak kafeterianki cie pomaluja to na bozy swiat nie wyjdziesz,wpisz na googlu makijaz i masz wszystko

Gość aliskaaaaaaaaaaaa
Ja bym na Twoim miejscu nie bawiła się w podkłady... (bo ich sama nie używam :P ) Radziłabym zainwestować w puder matujący (ja mam puder w Yves Rocher sypki odcień transparentny beżowy, jest super). Bierzesz pędzel, na niego nabierasz odrobinę pudru i omiatasz twarz. Tusz do rzęs, ja używam pogrubiający, kredka do oczu (jeśli chcesz, ja robię delikatną kreskę na dolnej powiece) i jakaś pomadka lub szminka gdy chcesz mocniejszy makijaż lub błyszczyk - co kto lubi.

Gość aliskaaaaaaaaaaaa
i koniecznie zrób próbny makijaż ze 2 razy w sobotę :P

Gość Na początek dobierz
nie radzę kreski na dolnej powiece, na tzw linię wodną bym polecała delikatnie białą lepiej oko wyglada

Gość FIGOFAGO*
dzięki kobity, wiem, ze musze pocwiczyc w sobote :-P jutro jade na zakupy kosmetyczne :-D ciekawa jestem, co mi z tego wyjdzie ;-)

Gość bombelkowa_17
to napisz jak ci poszło :) nie radźcie jej zeby sobie robiła kreski na górnej powiece bo raczej napewno jej nie wyjdzie(autorko to nie tak ,że nie wierze w twoje siły )ja sie maluje nawet czesto i sporo ćwiczę ale zadko kiedy mi wyjdzie ładna

Gość samina86
ja tam na twoim miejscu poszłabym po prostu do kosmetyczki i tyle. Ja za pełny makijaż płacę 30 zł. a kosmetyki też ci sporo wyjdą, a przecież się nie malujesz tak na co dzień więc po co ci one?