Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kobietkaa27

GDY FACET WAS BIJE

Polecane posty

Gość migiaaa
Droga kobietko, To normalne, ze boisz się o przyszłość, a do tego jesteś ofiarą syndromu sztokholmskiego. Bronisz swojego oprawcy. Teraz się boisz i masz chwilę refleksji, która zniknie pod wpływem coedziennosci. Tzn. wtedy kiedy będzie między Wami "dobrze" (Chwile, gdy on jest miły i nie bije). Kochana lepiej się zwróć do jakiegoś centrum kryzysowego. Bitym kobietom, bez pracy i wykształcenia, zapewnia się na początek miejsce w pokoju z innymi paniami i opiekę psychologiczną. Ty masz pracę, jakąś więc będzie Ci łatwiej. Musisz się od niego odciąć, nie kotnaktować się z nim w zaden sposób, bo on wzbudzi w Tobie poczucie winy. Że go zostawiła itp. To będzie trudna przeprawa, ale życzę podjęcia dobrej decyzji i trwania w niej przede wszystkim.

Gość moim zdaniem pisze to 16 latka
albo to prowokacja ... Nie mam ślubu ,mieszkam z facetem ,który podnosi na mnie ręce ... No rece opadają !:O Daj mu w ryj i wyprowadz sie .Na co zakładać taki temat skoro odpowiedz jest jedna i jedyna :O

Gość migiaaa
Obawiam się, ze to nie prowokacja. Zdarzają sie takie sytuacje - przemoc fizyczna, poczucie winy i trwanie w takim bagnie. Jak nie ma bliskich ludzi jest bardzo trudno odejść. Człowiek po prostu boi się, że nie ma gdzie, że bez oprawcy sobie nie poradzi i zginie. A to NIEPRAWDA.Cieszę się, że wiele z Was tego nie przeżyło i nie rozumie przeżyć autorki. Mam nadzieję, ze nigdy nie będziecie w takiej sytuacji.

Gość natuska85
Granicą powinien być pierwszy raz kiedy dojdzie do podobnej sytuacji. Powinnaś spakować walizki i wyjść nie oglądając się za siebie. A jak zostałaś, to obyś tylko nie wylądowała kobieto w szpitalu. Mój facet jak go wkurzę do jego granic tolerancji to wychodzi z mieszkania, po prostu trzaska drzwami i idzie ochłonąć. Ja robię to samo. Oboje jesteśmy strasznymi nerwusami, więc niewiele nam trzeba. Przemoc i to bez znaczenia czy fizyczna czy psychiczna w związku to jest patologia i jak tego nie rozumiesz, to jak dla mnie jesteś po prostu głupia. Dlatego życzę trochę więcej oleju w głowie.

Gość waltornik
zależy ile nas jest czy da radę jak to w seksie

Gość natuska85
migiaaa Ja nie rozumiem jaki to problem mając pracę znaleźć dla siebie jakikolwiek kąt. Dla mnie to straszne co trzeba mieć w głowie jaki za przeproszeniem chlew, żeby żyć przy kimś i drżeć o to, że znowu to się powtórzy. Ja tego nie ogarniam. Też jestem sama, miałam do czynienia z różnymi psycholami, ja się nigdy przez chwilę nie zastanawiałam. A ona myśli czy to nie jej wina. Po prostu ręce opadają.

Gość Powinien się tez
prosze go o pomoc w typowo męskich czynnościach jak np. przywiercenie gwozdzia bo 3 miesiąc nie mam jak powiesić obrazu i "truje" mu by w końcu to zrobił - i jakoś przypadkiem dochodzi do awantury-ostatnio kopnął mnie w krzz i 3 dni nie mogłam się schylać Co to wg ciebie znaczy POMOC?

Gość PamelaAndersooon
śmiesza mnie wypowiedzi osób, które maja oparcie w rodzinie albo swoje mieszkanie i potrafia obrazić osobę w takiej sytuacji

Gość Kobietkaaa27
up

Gość natka002
Po kilku miesiacach mieszkania ze swoim facetem tez mnie uderzyl, najpierw popchnal i szarpala poźniej uderzyl. Wtedy nie odeszlam, z biegiem czasu takie wytuacje sie powtarzaly, bicia bylo coraz czesciej. Za to ze nie mial gdzie zaprarkowac, ze poprosilam zeby mi w czyms pomogl, a nawet "za darmo" poprostu mial zly humor, cos mu sie uroilo i bil, wyzywal. Czasem jest dobrze, jak madobry humor, ale boje sie kazdego dnia wrocic do domu z pracy bo nie wiem czy przypadkiem znowu nie wstal lewa noga. Nie wiem dlaczego z nim jestem, nie zasluguje na mnie. Jestem madra i atrakcyjna dziewczyna, nigdy nikt mnie tak nie skrzywdzil. A w dodatku jestem dla niego dobra. Teraz jestem u rodzicow i chyba niedlugo zabiore swoje rzeczy od niego bo on nigdy si enie zmieni. Kilka dni temu znowu to sie powtorzylo a 4 miesiace bylo dobrze. W dodatku probuje wine zwalic na mnie i twierdzi ze swojej ex nigdy nie uderzyl. Nie wiem za co mnie Bog tak kara :(