Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość laaaalinka

Bulimia ? czy to także mój problem ??

Polecane posty

Gość laaaalinka

Witam wszystkich. Ponownie zjawiłam się na forum, bo potrzeba mi informacji. Mam problemy z odżywianiem. Duże problemy. Właściwie mam obsesję na punkcie swojej wagi. Ważę około 47 kg przy wzroście 160 cm. mówię około ponieważ waga zmienia się jak w kalejdoskopie. Natknęłam się dziś na artykuł o bulimii i dowiedziałam się, że nie zawsze wiąże się ona z wymiotami. Zauważyłam wiele podobieństw do mojej sytuacji. Przede wszystkim waga jest dla mnie wyznacznikiem szczęścia. Wciąż myślę, że jestem za gruba, jestem zakompleksiona, zamknięta w sobie, wstydliwa... Czasem zjem śniadanie a potem nie jem cały dzień nic - żeby nie przytyć. Bywa, że udaje się do następnego dnia. Innym razem miewam napady głodu. Jem jem jem... Potrafię zjeść kanapki, ciasto, lody i właściwie wszystko na raz. Potem wypijam herbatkę przeczyszczającą z kilku saszetek albo zaczynam kolejną dietę. Wciąż porównuję się z innymi i czuję się gorsza chociaż często słyszę, że wyglądam ok. Nie wiem, czy to możliwe, że mam objawy choroby - może po prostu przesadzam ale chcę dowiedzieć się czegoś ponieważ te problemy wpływają bardzo na moje życie osobiste. Czuję się mało atrakcyjna i stałam się zazdrosna względem mojego chłopaka. Dodam jeszcze że dwa lata temu ważyłam 58 kg ale nagle szybko schudłam. Od jakiegoś roku waga waha się w granicach 46 - 50 kg - ale zmienia się wciąż raz w jedną raz w drugą stronę.

Gość kokosal
Całkiem możliwe