Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123456+++

nieleczona cholestaza

Polecane posty

Gość 123456+++

drogie Panie, czy może wiecie jakie mogą być skutki nieloczonej cholestazy dla dziecka. Moja siostra jest w 38 tc i właśnie rozpoznano u niej cholestazę. Objawy swędzenia miała od ok. 2 m-cy, ale nie były jakieś uporczywe i wiązała je z rozciągającą skórą.Dziś będzie miała cc. Strasznie się martwię. stąd moje pytanie o skutki dla dziecka.

Gość mamu$ka :P
nie martw sie , napewno z dzieckiem jest wszystko wporzadku, w czasie cholestazy moze nastapic obumarcie plodu i i jest tez zagrozenie ze mozna przedwczesnie urodzicale twoja siostra bedzie miala cesakre pewnie monitorowali tez plod wiec mysle ze wszystko jest ok :) teraz to sie ciesz ze zostaniesz ciocia ! mialam cholestaze ciazowa wiec wiem o czym mowie, ale nie dziwie sie tez sie balam i wszyscy w mojej rodzinie ale wszystko sie super zakonczylo ( tez cesarka) i teraz mam swietna core :D

Gość 123456+++
bardzo dziękuję za słowa otuchy, tym bardziej, że od osoby, która przez to przeszła, dziękuję

Gość mamu$ka :P
nie dziekuje tylko lepiej napisz po wszystkim jak tam mala dzidzia sie sprawuje :)

Gość jedynymi skutkami moze byc
obumarcie płodu lub wczesniejszy porod, a skoro twoja siostre biora na cesarke, to wszystko jest ok. Potem na dziecku nie ma zadnych sladow cholestazy, a mamie wyniki wracaja do normy w ciagu kilku tygodni. Jednak cholestaza jest bardzo grozna dla dziecka i nie nalezy jej lekcewazyc. U mnie od momentu stwierdzenia cholestazy wyladowalam na miesiac w szpitalu i bylam ciagle pod obserwacja. Kilka razy dziennie pomiary tetna płodu, minimum 2-3 razy dziennie ktg, w 38tyg wywoływanie porodu, ale tez skonczylo sie cesarka bo dziecku zaczelo zanikc tetno. Na przyszlosc twoja siostra niech nie lekcewazy swedzenia, a jest duze prawdopodobienstwo ze w kolejnej ciazy tez bedzie miala cholestaze

Gość 123456+++
bardzo dziękuję za wszystkie wypowiedzi, jestem spokojniejsza. Jak tylko dostanę jakąś wiadomość ze szpitala to dam znać

Gość 123456+++
siostra urodziła zdrowego syna