Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronikaK.

Pytanie do dziewzyn

Polecane posty

Gość weronikaK.

Witam Was wszystkie. Mam na imię Weronika i mam 21 lat. Kocham się z moim chłopakiem regularnie od 3 lat bez zabezpieczenia ponieważ mam problemy z zajściem w ciąże, chociaż nigdy nie zostało to potwierdzone przez lekarza , ponieważ nigdy nie byłam u ginekologa. Pewnego razu po stosunku dla żatru przez ok 10 min lezałam z uniesionymi do góry nogami. Było to dwa miesiące temu i od tej pory nie mam okresu. Inaczej powiem. Miałam miesiąc potem okres ( o ile można to nazwać okresem, ponieważ trwał on dwa ni i był tak delikatny ze nie nosiłam ani podpaski, ani tamponu) następnego misiąca nie miałam już okresu. Robiłam sobie tesk ciążowy ale nie wiem czy go nie powtórzyć ponieważ zrobiłam go porą wieczorną . Czy jest prawdopodobieństwo , że test nie wykazał ciąży , ponieważ zrobiłam go wieczorem ? czy powtórzyć test rano ? Proszę o odpowiedz. Z góry dziękuję.

Gość Madziulek Madziulek
Teraz są takie testy, że pokazują dokładny wynik bez względu na to czy był robiony rano czy wieczorem, ale większe prawdopodobieństwo ma on gdy jest robiony z rana z 1 moczu

skad wiesz, ze mas zproblemy z zajsciem w ciaze, skoro nigdy nie bylas u ginekologa?

Gość weronikaK.
Także obawiam się , że test z wieczora mógł nie pokazać ciży , dlatego dziś kupię drugi i zrobię z rana. Najgorsze jest uczucie , dy już mam test w ręku i muszę czekać do rana na jego zrobienie...

powtórz test z porannego moczu, albo zrob badanie z krwi, ale pierwsze co bym zrobila na twoim miejscu to udala sie do ginekologa. bo moga to byc jakies zaburzenia hormonalne

Gość weronikaK.
litlle. Ponieważ czesto kochamy się do końca . Z moim poprzednim partnerem było podonie. Kochaliśmy się do końca i nigdy nia zaszłam w ciąże. Z obecny jest tak samo... Proszę nie gardzcie mną za to co robię. Szukam pomocy, rady . Wiem , że sama sobie jestem winna...

Gość Madziulek Madziulek
Myślę, że test się nie pomylił i nie jesteś w ciąży, ale do czasu zrobienia testu się nie stresuj, po prostu podejdź do tego na luzie, dziecko to największy skarb i jeśli będzie to powinnaś się tylko z tego cieszyć a reszta się ułoży :)

Gość weronikaK.
Co do zaburzeń hormonalnych to jest duże prawdopodobieństwo. Mam sporą nadwagę i leczę się na tarczycę od jakiegoś czasu (ale nie przyjmuję hormonów)

Gość weronikaK.
masz rację. Gdybym była w ciązy także cieszyłabym się. Nie chodzi mi tutaj o obawy przed ciąża. Wiedząc iż nie mogę zajśc w ciąże było by to dla mnie jak cud ... jak widzę kobiety w ciąży , albo rodzinę na spacerze z nowym członkiem rodziny to aż mi łzy do oczy podpływają...

Gość Madziulek Madziulek
Może właśnie tak bardzo chcesz być w ciąży że przez to masz blokadę psychiczną, przestań myśleć, że musisz zajść i dziecko samo przyjdzie zobaczysz :), moja znajoma bardzo się starała i się nastawiała na dziecko i nic nie było, a jak przestała się starać to zaszła w ciążę :), więcej luzu i trzymam kciuki by była w Tobie mała fasolka :*

to ja odrazu poszlabym do ginekologa bedac na twoim miejscu, tymbardziej ze jakies problemy zdrowotne masz. lepiej za wczasu zaczac leczneie, zeby pozniej w przyszlosci nie bylo jakichs problemow.

Gość Madziulek Madziulek
A jeśli chodzi o branie leków na tarczycę to zasięgnij porady lekarza, powiedz że starasz się o dziecko od jakiegoś czasu i nic z tego nie wynika, porobi badania i na pewno pomoże :)

Gość weronikaK.
Madzia może masz rację :) Także słyszałam o takich przypadkach jak blokada psychiczna. Jestem jeszcze młoda, ale czuję , że jestem na tyle dorosla emocjonalnie by stać się mama. Wiem, że będę miała wspracie najbliższych, chłopaka także. Dziękuję Wam wszystkim za wypowiedzi :)

ja zaczelam starania i powiem ci ze blokada psychiczna nieswiadoma dziala chyba jak antykoncepcja :) staram sie nie myslec o dziecku kocham sie z mezem z checi bycia z nim blisko nie traktuje go jak maszynki do zapladniania, a mimo to puki co nic nie wychodzi :) a dzisiaj jadac do pracy nad moim autkiem przelecial piekny dorodny bocian :)

Gość weronikaK.
uuu :) Toż może znak ? Szczerzę życzę Ci zeby udało Wam się i żebyś cieszyła się macierzyństwem :)

Gość agusia12345
21 lat i nie byłaś u ginekologa? ???? masakra

Gość taka kanapaka
idz do lekarza anie meczysz nam oczy!!