Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temperatura9m-cy

co robisc gdy temperatura 39 nie spada po kapieli w

Polecane posty

Gość temperatura9m-cy

letniej wodzie i podanych lekach czy wasze dzieci tez tak reaguja na temperature

Gość mmamaaaa26
daj czopek -u m nie takie w płynie tez nie zbijaly - dopiero czopek

Gość mama 3 letniej dziewczynki .
podaj czopek . najlepiej nurofen lub ibufen

Gość kasztyk 33
zdejmij dziecku skarperki i zrób mu okład na kostki, to samo na czoło.

na czoło nie radzę, ale wiem od pediatry, że o dziwo na wątrobę robi się zimne okłady

Gość franczeska niebieska
helo dziewczyny wyżej, autorka już dała leki, ale skor nie działają, to zrób te okłady. Ale przy tak wysokiej gorączce, która nie daje sie zbić poszłabym do lekarza

gdy temperatura nie spada to mozliwe, że trafiła Was trzydniówka, ale lekarza zaliczyć można

Gość temperatura9m-cy
do lekarza dzwonilam ale paniusie w recepcji powiedzialy ze pani doktor juz nie przyjmuje a innej nie ma dzis a zreszta od tego to sa ostre dyzury a nie pediatra...zaczynam sie powaznie zastanawiac nad zmiana przychodni a oklady juz polozylam czekam na efekty

Gość Mamuśka Marcinka
Idź do lekarza.

Gość temperatura9m-cy
i jeszcze jadno pytanie ktory termometr lepszy elektroniczny czy zwykly rteciowy? bo jest roznica w pomiarach...

mi kiedyś pielęgniarka powiedziała, żeby nie lekceważyć gorączki która sie nie daje zbijać, więc lepiej znajdź jakiegoś lekarza

a dobre masz baterie w elektronicznym? no i podstawa czy mierzysz temperturę tymi termometrami w tym samym miejscu?

Gość paola ola
ogarnij sie kobieto i idz z dzieckiem do lekarza,najlepiej prywatnie dzisiaj jest piatek, jak ci sie dziecko rozlozy bardziej to co zrobisz przez weekend? bedziesz je ciągac po SOR-ach?

Gość temperatura9m-cy
baterie sa dobre ale mam wrazenie ze elaktroniczny zawyza wartosc mierze w tym samym miejscu

jeśli już to lepszy jest rteciowy, ale jest teraz nieosiąglany jeśli go posiadasz to mierz właśnie nim

mi się też wydaje lepszy rtęciowy, a sobie zmierz tymi termometrami, jak ci tym elektronicznym wyjdzie wyższa to pewnie rzeczywiście zawyża, bo ty chyba nie masz gorączki

mój elektroniczny mierzy tak jak rtęciowy, ale tylko jak mierze dziecku w pupie, bo pod pachą zaniża

ja mam taki do czoła no i czasem wszyscy mamy 35 coś tam, eh zbiłam rtęciowy i lipa

Gość W LABOLATORium
idz prywatnie do lekarza!!! zostawisz maluszka na weekend z taka temperatura? jak dzwoniłas o 11ej to sie nie dziwie ze lekarka nie przyjmue - rano sie dziecko rejestruje

Gość temperatura9m-cy
dzwonilam o 10 ale wlasnie wtedy moje dziecko takiej temperatury dostalo rano jak wstala bylo ok jasnowidzem nie jestem

no właśnie już sie przymierzam do zakupu, tylko czy one są ok? zawsze kupowałam w aptece, a teraz unia rządzi i jest jak jest

asiamt: nie są drogie, można zaryzykować ;) autorko: poszukaj prywatnie pediatry, a z przychodni nie jeździ lekarz na domowe wizyty. u nas też przyjmuje do 11tej a potem jeździ po domach

cena nie ważna, ważna jakość, kupię to sie przekonam, dzięki za rady autorko, może pójdź z małym do przychodni, tam jak powiesz, ze dziecko ma taką gorączke muszą Cię przyjąć, a jak nie to od razu do Dyrekotra przychodni co to sie porobiło, żeby z dzieckiem do lekarza w nagłym wypadku nie mozna było pójść działaj, działaj

Najlepiej żeby osłuchał lekarz, czy nic dziecku nie dolega. Jeżeli sama gorączka, a gardełko i osłuchowo bez zmian to może trzydniówka albo zęby... Ja swojej starszej córce zbijałam przy anginie naprzemiennie podając ibuprofen i paracetamol/co2,5 - 3 godzinki/. Dopiero taka kuracja pokonała gorączkę. Co do kąpieli różne są opinie, ostatnio słyszłałam, że u malucha lepiej nie kąpać a okłady chłodne robić. A co do termometru to najlepiej rtęciowym lub elektronicznym pod paszką lub na czole/skroni dotykowym jak masz. Nie ważne, że zaniży np., mniej więcej będziesz wiedziała mierząc jednym termometrem co godzinę np. w tym samym miejscu czy jest temperatura i czy rośnie/spada... JA mierzę córce elektronicznym pod paszką, mam termometr do czoła i uszka, ale tylko w nerwy mnie wpędził, bo w uchu pomiary są bardzo różne... a rtęciowym jednak długo to trwa.

Gość mmamaaaa26
u mnie w mieście jest opieka całodobowa - od 18 do 6 rano, w wekendy i świeta - jest pediatra i internista - poprostu idziesz i czekasz w kolejce jak są ludzie a jak niema to odrazu wchodzisz - i czesem iść lepiej tak niż prosić się o wizyte u pediatry gdzie z łaską cie wezmą

Gość zroznicowana
a czy oprocz tej goraczki dziecko ma jakies inne objawy? Bo ja wlasnie wrocilam od lekarza,moj maly tez wysoko goraczkuje,wstal z goraczka i katarem,lekarz go zbadal i stwierdzil infekcje wirusowa i przy wysokiej goraczce kazal na zmiane podawac paracetamol i nurofen,ale na mojego malego tez to slabo dziala,juz nie raz takie infekcje przechodzilismy,po 4-5 dniach mija.

Gość temperatura9m-cy
temperatura spadla do 37.9