Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość temperatura9m-cy

co robisc gdy temperatura 39 nie spada po kapieli w

Polecane posty

Gość temperatura9m-cy
mala ma tylko i wylacznie temp

Gość W LABOLATORium
idz do lekarza- temp wzrasta po południu i w nocy

obstawiam trzydniówkę, przy niej tmp nie spada całkiem, ale lekarz wiadomo

poza tym nie wiesz jak gardło, bo raczej mała nie dała Ci zajrzeć, chyba, że się mylę

Gość temperatura9m-cy
wg mnie gardlo ok mala je bez grymaszenia wcale nie mniej ani gorzej

chyba, że jeszcze się coś wykluje, ale obserwuj małą i spróbuj do tego lekarzyny się udać

Gość temperatura9m-cy
dzwonilam w dwa miejsca w jednym prywatnie pediatra ma urlop a w panstwowej pani pediatra musiala wyjsc i nawet planowych pacjentow nie przyjmuje wiecej w mojej miejscowosci nie ma

ot i problem może do szpitala, tylko tam to dopiero bakterii mała sie nałyka

Gość W LABOLATORium
a w sasiedniej? a w szpitalu? jak to musiała pediatra wyjsc?:O

Gość temperatura9m-cy
wlasnie tego chcialabym uniknac pare miesiecy temu bylismy bo mala sie zakrztusila i poprostu chcialam sprawdzic czy wszystko ok a na drugi dzien temp biegunka wymioty i potem od malej my

Gość do W LABOLATORium
ile ty masz lat? 50 ? że takie gupoty piszesz ze trzeba rejstrowac rano :P ja ide o 17 i maja mi zarejstrowac i przyjac dziecko jak jest chore! jak nie ma mojego lekarza wyznaczonego to ma przyjąć inny jakiś musi być! a po 18 jest nocna opieka medyczna i tez muszą przyjąć i zbadać bez gadania.

Gość temperatura9m-cy
no tak mi powiedzieli ze spraa rodzinna i musiala wyjsc a ze zastepstwa nie ma to i swoich planowych nie przyjela szpital jest ale 20 km od miejsca zamieszkania a samochodem maz jezdzi do pracy takze tluc sie autobusem z temp w taka pogode to tez nie zbyt dobry pomysl a na taksi mnie nie stac bo zaplacilabym pewnie ze 200 zl

autorko, moze napisz lepiej ze ci sie nie chce z dzieckiem isc do tego lekarza-wymowka za wymowka..inna matka by rozpierduche w przychodni zrobila jakby jej dziecka z taka goraczka nikt nie chciał przyjac... no coz....:O

sama nie jedź, poczekaj na męża a może obserwuj narazie, może to rzeczywiscie zęby

no właśnie, ja od razu uderzyłabym do Dyrektora i niech mi da na piśmie, ze dziecka nikt nie zbada

Gość temperatura9m-cy
a co ja moge tam zrobic ja juz tej lekarki nie ma tyle ze przejde sie na darmo 2 km w deszczu z malym dzieckiem pokrzycze i dowiem sie ze nie ma mnie kto przyjac i wroce?! super rada

kobieto, wez za telefon, zadzwon i powiedz ze maja ci zarejestrowac dziecko chocby do lekarza pierwszego kontaktu! bedziesz jezdzic po nocy z dzieckiem, wspomnisz moje slowa:O

Gość W LABOLATORium
na prawie 50 :O jeszcze troche ale blizej jak dalej :D moze zamów wizyte domowa?

mojemu małemu zaczynał sie katar, a że mam pediatrę w rodzinie, to kazał obserwować i jeżeli gorączka pojawi sie powyżej 38 stopni, do lekarza

Gość W LABOLATORium
moze autorka zartuje sobie? siedzi non stop przed kompem :O zamiast przy dziecku i zamiast załatwiac lekarza

no i nie wierze, ze nie ma w twojej okolicy jakiegos lekarza pediatry przyjmujacego prywatnie, z ktorym gdyby CI SIE CHCIALO pogadac to na pewno by was przyjał....

Gość W LABOLATORium
dokładnie - nie masz "swojego" lekarza dla dziecka?

Gość franczeska niebieska
no ale jak temp. spadła, to może rzeczywiście trzydniówka, wtedy lepiej nie wychodzić na zewnątrz, żeby dodatkowo nie przeziębić

Gość W LABOLATORium
a ten mąz w pracy to po ile godzin pracuje? nie zawiezie was? było dzwonic do meza niech sie zwalnia z pracy i was zawozi

Skoro temperatura spadła to możesz spokojnie przemyśleć co dalej, ale ja wolałabym pokazać dziecko lekarzowi. Nawet jeżeli wszystko jest ok, to będziesz spokojniejsza, tym bardziej, że weekend na nosie. To, że je to nie znaczy niestety że nie ma infekcji... no i osłuchowo różnie bywa, czasami kaszel pojawia się później... Jednak diagnozy powinien stawiać lekarz, a u takiego maluszka szczególnie. U mnie w mieście nie ma takich sytuacji, jak mam problem to mogę zawsze do pediatry się dostać, a w weekendy i nocki jest pogotowie i pediatra na dyżurze. Ale zdarzało się, że mała zagorączkowała w święta to wezwałam prywatnie lekarkę, nie chciałam dziecka wyciągać żeby nic nie złapało dodatkowo/na pogotowiu często kolejka jest/. Może i Ty wezwij lekarkę do domu?

Gość cholera jasna CO ZA PRZYCHODNI
zgłoś to do nfz że nie chcieli cie przyjac i ze lekarka wyszła oni maja obowiazek miec lekarza nie moze być bez lekarza przychodnia! zadzwon do nfz nawet teraz niech ci powiedza gdzie masz isc! pozniej złoż skarge na piśmie.

Gość gość
Mój synek ostatnio miał wysoką gorączkę i nie mogłam jej nijak obniżyć. Podawałam paracetamol, ale nie pomógł. Dopiero jak dostał ibufen, to pomogło i przestał gorączkować