Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam w Niemczech

Niemcy dużo bogatsi od nas a oszczedniejsi i gospodarni

Polecane posty

Gość osobabezzrobotna
spulchnia - mnie sie oni kojarza wiecie z dzdzownica w kasku - nie wiem czemu. Ale wiecie... rozum tej dzdzwonicy a ich. Bo wiecie - mieliby na przyklad banki spermy i jakies tam myslenie ryby, ze sie trzeba mnozyc, a to zbok na zboku, a jak rodzina to w USA. No to kurde wiecie - czy oni sa normalni? Pozniej sa takimi cyborgami Z TEGO zboczenstwa. Bo to tez nie jest normalne tyle plastiku wymyslic czy tej techniki. Przeciez czlowiek potrzebuje lasu czasem, a Niemcy potrzebuja tylko walic sie w tylek na przerwie. No wybaczcie :(

Gość osobabezzrobotna
Roznie to tam bywa, ale jak juz gotuja to jest to najciezsza praca na swiecie. Kuchnia niemiecka - bo wiecie w Anglii ciezko, ale kuchnia niemiecka. Matko swieta wiecie - nie wiem. Frytki to sa i tyle jak dla mnie. Oni sa szalencami od tych wojen i tyle. Brrr... byle daleko od tych wariatow. A Slazaki to samo - oni sa jeszcze gorsi niz nasi w Holandii wiecie. Jeszcze gorsi. No tam zarobilam cos powiedza mi - ale bez Arabow raz, a dwa jak byl Arab to tez psychol i to taki koniec. No teraz to juz badziewie polskie ostatnie, ale... no pozyjemy zobaczymy - moze najgorzej nie bedzie. Moze byc jeszcze gorzej? Moze tak :(

Gość osobabezzrobotna
Wiecie tam po prostu trzeba byc jak BETON. Ja tylko przegralam MYSLE stalym adresem - BO CHCIALAM DALEJ a czyja to sprawa? Mieli papiery i nie umieli czytac. Kiedy to bylo mi powiedza - no wlasnie -miesiac nocek i sie nie dam - przykro mi. Dalej bezsens i OSZUSTWO - za to powinien byc normalnie wyrzut z pracy - przykro mi. Dalej tez bez sensu i 2 proby morderstwa - policja gdzie? - a to ostatnie - jedna zenada. Moze wreszcie cos zarobie? Oby :(

Gość osobabezzrobotna
Wiecie - napisze wam, ze po tych wszystkich moich chorych umyslowo jak dla mnie wycieczkach zamiast pieniedzy i planow na przyszlosc zostal mi jakis strach, przerazenie, poczucie bezsensu, ale kasy - ani grosza. No i 2 chorzy umyslowo bracia. Tego jednego jeszcze troche rozumiem. Winny byl jego ojciec, ktory mial rodowod a on? I wiecie - to sa trudne rzeczy. On tam nie mial niczego do powiedzenia, ja to wiem. Ale no coz... zostaje mu przyznac sie do ojca albo stac dalej o mnie to nic mu sie nie stanie, a kiedys zrozumie co sie stalo i czemu. Wszystko przez jego ojca biologicznego. Ja tez rozumiem czemu sie stalo jak stalo - ale to nie przez rodowod tylko klamstwa i to moja matka tym sterowala, ze tak a nie inaczej i tyle. I tez sie nie da tej osobie - szmata i tyle jej powie i koniec. I ma racje. Bo jak gwiazda to rodowod. No ma i nie ma racji. Drugiego brata tez moge zrozumiec tyle ile ale... no ... nie wiem. Ja tam nie pasuje. Jako policjantka sprawdzajaca czy wszystko gra i tyle. No a chamstwo wszedzie rowne. Tego mlodszego nawet rozumiem wiecie ale jego zachowanie choc mozna je zrozumiec to jednak tez chamskie i tyle. Choc no nie wiem - moze to czemus ma sluzyc, ale mimo wszystko ile mam lat - powinnam sie odwrocic i w ryja mu walnac. Jako Siostra Milosierdzia tego nie zrobie no ale... cos innego tu trzeba na niego. Wiecie , ale co ja mam o tym sadzic. Wielce kazdy wrazliwy, a ja nie. Ja moge dostac belka w glowe i wstane. - Po co sie dalam tak traktowac? I co - do dzis zapieprzam spita wiecie, schajcowana, lysa bo z Polski jestem. Juz Auschwitz byl lepszy. Tak nie mam nic i moge robic co chce. Z Niemiec bym tez mogla samolotem leciec jesli o to mi chodzi. Tak a co dalej? To 12 godzin spokoju a co dalej? Co po wyladowaniu rakiety? Czy oni w ogole maja olej w glowach ci Niemcy? Jak traktuje ich jak ryby. Oni lubia jesc ryby - to niech nimi sa. Jakim zwierzeciem sa dla mnie Niemcy - rybami - bo popieraja brygidki. Takie szmaciska ostatnie i zera. Jak cali Niemcy i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
Bo wiecie brygidki maja racje. One sa chore na leb. To powinno byc tak - Pan Jezus byl tak ubiczowany, ze one tak o krew z morderstw poowinny stac BICZOWANIEM i np woda i chleb w piatek. To sa zakonnice? One od ryb pojda - z nimi sie nie rozmawia tylko sie postepuje jak z rybami. I one musza byc w tych Niemczech. Kraj protestancki i oni musza miec brygidki wiecie. Glupszych zakonnic juz nie ma i tyle. A Bog byl czlowiekiem a nie ryba. Ta moja matka po 1 dniu miala trzasnac drzwiami i odejsc i tak by zrobila gdyby miala mieszkanie. Ach takie zycie, ale one mnie rozumu nie beda uczyc wiecie. One sa ryby. Dajcie spokoj :( I serca tez maja rybie - dzis akurat swieto NSPJ - a one maja swieto RYBY i jej serca. 1 przedsionek 1 komora - POL SERCA to jest ludzkiego. Jeszcze daleko im zeby byc ludzmi - one nawet patronki nie maja swojej. To w ogole one katoliczkami nie sa. To w ogole TRUDNO nazwac, zeby one katoliczkami byly - naprawde. Jedynie przez sakramenty. To najwazniejsze. A Rzym? Bo zakonnice? Jak one Rzym maja? Ja mam Rzym a one nie. I nawet jakbym byla zakonnica to NIGDY NIE BRYGIDKA. Nigdy. Z calym szacunkiem do ich patronki i tyle :( Jeszcze niemiecka - matko swiete. Moze francuskie sa lepsze choc watpie :(

Gość osobabezzrobotna
A jak one maja miec wiecie rodowod maryjny? Przeciez to niemozliwe. Jedynie z imienia -choc to najwazniesze. Ale ja bym je nazwala KARP, LOSOS, SZPROTA< SLEDZ< MAKRELA - MARIA niezle :(

Gość osobabezzrobotna
idzie siostra LOSOS albo siosra FLADRA, a SZMATA - jest ta ryba? SZMATA. Ta Brygida to jest RYBA PILA - a reszta? Bo ona chlala i taka byla a reszta? :( Miala za co to pila. Bo zimno bylo powie. To se ciuchow naszyc jej Bog powie, a nie chlac tyle i koniec. Ale ona jest od Maryji, a reszta? :( Matko Swieta i badz tu zakonnica bez rodziny z milionami. Sens zerowy. :(

Gość kiopelia
Owca to znowu ty!

Gość osobabezzrobotna
Wiecie jak one sie nie opamietaja te brygidki to bez zarcia zostana kiedys. Pan Jezus je wyrzuci na zbity pysk wszystkie jak nie przestana krzyza tyba w piatek ograja. Przeciez on jest straszny. Jedna kasa i jego krzyz. I tyle. Co one mu robia? Zobaczycie - jeszcze niejedno sie bedzie dzialo. A czytaja ten Dzienniczek, a tam zaczelo sie od biczowania wlasnie. I czemu? Zeby tej Faustyny nikt nie kropnal w tym zakonie - albo wlasnie na te brygidki bo pasuje mi IDEALNIE i tyle :( I korona cierniowa bo maja krzyze na glowie - sie smieja na pewno - a ze to jest ich korona cierniowa bo one sa cierniki - cos tam tak bredza - gra slow i tyle. Albo z Polski to maja, ze ta gra slow tak pasuje i jest znana i tyle. Daleko im do ciernikow im Bog powie, a ta korona cierniowa to zeby mialy wszystkie klepki na miejscu i tyle. Bo cos ostatnio krucho z tym. Zobaczycie a te co maja matke skrzywdzily, ze zarly ten obiad a ja gwalcili - to dostana od Apostolow lodzie i se same beda lowic - i zobaczymy co ulowia. I wtedy beda miec rodowody bibjijne bo one maja rodowody biblijne to nie po nich - no maja, ale wiecie to dopiero sie okaze czy maja te rodowody biblijne i jak jak beda lazic po ludziach i zebrac o chleb. Bog do tego nigdy nie dopusci - dopusci bo mialy stac o Faustyne i wiecie ona chyba chciala do niemieckich brygidek isc, a tu nic z tego -nie chcialy jej bo za biedna a ona napisala wiecie, ze jej rodzice nie pozwolili. Tam tylko wizje sie licza w tym dzienniczku. Akurat by sie rodzicami przejmowala jakby o nia staly brygiski niemieckie. Bo ona miala FAUSTA to mogla byc Niemka wiecie. FAUSTA miala Pan Jezus po glowie jej sie poklupie - to miala miec Goethego. A po co jej Goethe w zakonie. A po co jej to dziecko w zakonie jej powie. No i taka rozmowa - wielka gwiazda. Przez to trzymaja te brygidki, ale wszystko po cichu. Jest tyle porzadnych zakonow to wlasnie brygidki najwazniejsze :(

Gość osobabezzrobotna
I to wszystko jest od Boga - i ta Faustyna tez ma rodowody tylko przez sny. Maryjny ma z imienia - sen - wlasciwie stracila i tyle. Ona miala stac o ADAMA ona stala o dziecko. JAKIE powie jej Maryja. No to o dzieciatko Jezus, o Boze NArodzenie. O KAINA stala? Najstarsze dziecko Adama i Ewy bo sny tez sa prawdziwe, ale rodzina to jedno klamstwo jak kazda polska rodzina i tyle. Moja matka by wam powiedziala prawde. Biblia a to. A te wszystkie z rodowodami biblijnymi na nia. Jedno swinstwo jak w klasie mojego brata. A moze nie? Na nie sie idzie z Lucyferem i PO NICH. Ani me ani be zadna. Takie glupie pizdy. Kazda kogos kropnela i wielkie bohaterki. Bo one na mnie z siekiera. Co najwyzej noz kuchenny - na RYBE - na karpia. NA JAKA? NA KARPIA ja im na to. Na Boze Narodzenie :(

Gość osobabezzrobotna
One sa bardzo bogate i nikt nie rozumie czemu. Z DZIECI. Z rodowodow biblijnych - niezle sa. A Pan Jezus powie - tyle was moj krzyz obchodzi i patronka i ma je gdzies. Gdzies przy rzekach beda mieszkac i ryby lowic. Takie ryby to sa. Moze byc powiedza. A po ludziach chleb beda chodzic zbierac. Mogly piec chleb i tyle. Tam ludzie je znaja i mi sie nie dadza. Szmaty i koniec. W ogole o czym rozmawiac nie ma. Jedna gwalca, a te zra - przyjdzie to przyjdzie nie to nie, i tak nie ma rodowodu biblijnego i ...nie po niej. No ale Aniol - trzeba bylo zrobic rozeznanie. Ciekawe jak sie dowiem. ZNAK KRZYZA na przyklad - ale wiedzialy tylko , ze ryba sie to da ograc. No to wiecie. A krzyzem nie? i nie po niej. A tak po niej i tyle. BO NIE MIALA RODOWODU BIBLIJNEGO. I wiecie czemu nie miala? Bo miala robic ten Optalek - szamty , zera - tam sie z belka przychodzi i sie wali je po lebach. Kiedys tak bedzie - zobaczycie. Taki poziom tam jest intelektualny i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
One sa od sw. Jana Ewangelisty teraz bo mi uczen umarl PRZEZ NIE - ryba sie zrobil na nia karpiem i przezyla przez to. A ja mam 4 rodowody ewangeliczne i wojna. I co? 4 nie maja bo tak o dzieci stoja. Powinny miec 4 i tez wojna - jak sie dziecmi zajma jak nalezy to beda miec 4 rodowody ewangeliczne i tez na mnie i WTEDY wygraja. Czyli kiedy one na to? Nie wiem kiedy. Na to pytanie nie znam odpowiedzi. Kiedys i tyle. Albo nigdy. Tak o dzieci stoja - 1 rodowod ewangeliczny zamiast 4. To jest bardzo wazne i tyle. Jak ryby mi powiedza. istotnie - to maja dzieci ryby :(

Gość osobabezzrobotna
Nawet jak mam 3 rodowody eangeliczne to po nich - zadna mi nie podskoczy i mnie musza sluchac. Tak sie na dzieciach znaja. Jedynie porod i tyle. Zas troche krwi sie im powie - wczesniej matke kropnely albo ojca to za to porod i tyle. Bo ludzie nie rozumieja jak Bog mogl to zostawic. Tez wiedzial co robil, ale te rodowody to juz jest swinstwo i tyle. I bardzo duzo brygidek jest w piekle. One beda od Apostolow kiedys za gwalty? Nie za dzieci - ile tam jest dzieci pogwalconych przez ksiezy to pojecia nie macie. Jedna krzywda tam jest - dzieci i tyle. Tam nawet nadzor powinien byc - policyjny i tak miala odejsc moja matka. Te dzieci jej nie podobaly, ale sie na tym nie znala. Wielu sie bala po prostu i tyle. Prawda - to jest prawda - zakonnica nie da to dziecku wsadza i tyle. No i tak sie skonczylo i koniec :(

Gość osobabezzrobotna
Wiedie ja sobie nimi zawsze beda rzadzic bo tez jestem dzieckiem ksiedza i zakonnicy - bylych, ale tak i juz. I one mi nie podskocza nigdy bo z gwaltu i tyle. Najwyzej mnie moga zabic bo gwalcicic nie - bez sensu - teraz by mnie zabily, ale kiedys nie ma szans. Dostana tak po ryjach, ze beda mialy cala Droge Krzyzowa i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
No ale wiecie - jak dostane kase po matce to patrzcie tylko od Boga ze nikt racji nie ma - z morderczyniami wygralam dzieciatymi. Zostaja Polsce po mnie - niech se je zezra. Z rodowodem sw. Jana Apostola nie maja szans. Nawet z gejami by trzymaly , z kazdym byleby nie dostala ani grosza - taka swinia jeszcze je pomawia w Necie. A jak ona pracuje? A one? Dupa i tyle. Po co sa morderczyniami i tyle. No ale w banku ci Ewangelia nie starczy. Nie, nie - tam Lucyfer - od matki i tyle. OD MATKi bo od nich ani tyle i koniec :( RYBA od nich - no moze to cos da... ale komu :(

Gość osobabezzrobotna
:( :( :(

Gość zniesmaczony jestem
wypierdallajj !!!!!!!!!!!!! nikt nie czyta twoich wypocin zrozum tępaczko

Gość osobabezzrobotna
Nie wiem wiecie czy jest w Niemczech zakon bogtszy niz brygidki i wszystkie PORZADNE zakonnice zastanawiaja sie skad one maja te kase - bo dzieci to tak pasuje i nie pasuje...czyzby te dzieci? Naprawde? Bo wiecie - duzo robia i ludzie tak sobie o nie stoja, a te zawsze kase maja na pewno. No a tu rodzice mojej matki nie placili. Jak smieli. To niech sie przyznaja jak maja. Rodowody biblijne wiecie - wcale nawet nie ta ryba choc to jest jak kupczenie w swiatyni uczynek. Te rodowody biblijne jeszcze w tym i nie po nich, a tak po nich za rybe i tyle. Ale rodowody bibljne to im Pan Bog kiedys wytlumaczy. Apostoly bo Bog nawet na nie nie spojrzy. TAKIE PIEKNE - juz pomijajac wszystko. Juz predzej na te moja matke niz na nie wszystkie i tyle. Tak mysle bo jakas sprawiedliwosc musi byc i tyle :( Bo wiecie by mowili - tam u brygidek bys sie miala dobrze. Jak w USA - bez kupki nie zbizaj sie bo ryba smierdzisz i tyle. A reszta? Cicho sza :(

Gość osobabezzrobotna
Wiecie siostry maja szkoly, ucza, jak sie dowiedza jak one mialy o kase stac to one im zeby powybijaja i tyle. Wielkie brygidki wiecie - takie rzeczy robic - gwalty to na porzadku dziennym sa, ale wiecie oprocz tego ze w tej ciazy sa to juz nic. No to ryby rzeczywiscie i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
To i tak nie byl zakon dla Faustyny wiecie. Nie dosc ze za biedna to jeszcze nikogo nie zabila - pomysl beznadziejny. Brygidki zawsze musza byc bogate - ten ksiadz mojej matce tez mial odradzic brygidki. debil - jeszcze dostanie po ryju. Ile to kasy miala i koniec. A one beda lazic za mna - takie dziecko to lepiej wcale, dajcie spokoj i tyle :( Takie zycie i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
Bo za mna tez NIBY lazili zebym w Polsce uczyla w jakiejs LEPSZEJ szkole - jedna tylko jest patronka, ale bez sensu. NA zachodzie bym musiala od kogos szkolnego byc. Tu jeszcze pasuje jedna osoba, ale tez tak sobie. Zakonnica by to musiala ze szkolami albo ktos tam... a nie wiem kto, ale ZACHODNI i tyle. Bo ja nie mysle po polsku. Ja nie umiem. Zaraz do glowy dostaje. A teraz Polska i zawsze Rosja. Ja tylko Chiny rozumiem - po matce, troche Arabow. Ja jak ten Marco Polo i tyle. Ta Euroa w ogole sie mnie nie trzyma bo to wiem i tyle :( Jeszcze USA i koniec. Rosja - tam tez mam rodowod, ale zeby przezyc - mniej wiecej tyle. Zeby mnie nikt nie kropnal i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
Jest wiecie rodowod biblijny na szkoly. Jest taki rodowod. Jakbym go miala to bym poszla uczyc. To jest rodowod matki z Biblii - i to bardzo dobrej. Maryjny nie, Maryja nie lubila sie uczyc o czym swiadczy ze raz dwa dziecko miala i tyle. Ona byla bardzo dobra uczennica, ale rownie dobrze mogla owce pasc i w sumie - tego zalowala nawet bo kasy nie bylo i po co sie uczyc. Ale biblijny rodowod to kiepski na szkole. Ale jest taki rodowod wczesniej, niemniej mnie to nie pasuje bo dziecko bym musiala miec z tym rodowodem i tyle. A one jak beda grzeczne i nie beda mnie gnoic to im napisze ten rodowod - moze ktoras go bedzie miala i cos lepiej bedzie kiedys. Bo co beda robic? Ci Apostoly tez tacy uczeni jak one wiecie. W sumie - normalny wyczuwa, ale znaja te Biblie ze nawet tego nie wiedza. A wiecie w Niemczech nalezy je SKASOWAC za brak tego rodowodu bo w takim razie wszystkie po studiach, matki - to jest po prostu niestety zenada i tyle. Ale taki rodowod jest. Tez zenujacy bo to jest taka tradycja Zydow. Ale o to nikt nie stoi z chrzescijan. Bo ...sa glupi i tyle. Bo chrzscijanie - malo kto ma Maryje , ze ten kosciol i to sie tak zrobilo, ale ja to wiem i tego nie dam. I tak moge uczyc z rodowodem BEZ DZIECKA - zobaczcie - pasuje? Pasuje. W Polsce w szkole katolickiej. Ale nie moge powiedziec co to za rodowod i nie powiem bo jedno gnojenie i swinstwo wszedzie. Bo wiecie one tylko ze sa Niemkami moga uczyc w Polsce, a powinno to tak byc? Powinny miec z Biblii rodowod na szkole jakby byly cos warte wiecie. Nic nie sa warte. Kompletnie nic i tyle. Te ich rodowody to tylko ze nie po nich. A przeciez Pan Jezus byl nauczycielem i takie rodowody powinny i sa no i niech se szukaja. Jeszcze w Niemczech - straszne baby i zera i nie zmienie zdania. Co tu z tymi dziecmi robic - myslala moja matka, ale nie odwazyla sie nic zmienic. Przeciez to tak nie moze byc. I tak miala odejsc i by sie normalnie hajtnela i normalnie miala dzieci i studia miala robic pedagogiczne , byc przedszkolanka, pedagogiem w szkole. Ja te dzieci tak wkurzaly, ze pojecia nie macie. No ale robila studia i tak po niej. A jak juz miala to mieszkanie to miala spadac. Tak by za maz wyszla a inaczej nic z tego i tyle. A te dzieci? Bez rodowodow bo nie nie sluchaja do dzis bo wiem - bo jak lubie dzieci to mam tam isc. Zadne rodowodu i tyle -na pewno tak jest i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
Czemu ja to pisze wiecie. Wystarczyloby zeby o mnie staly. Kolezanka sie zabila - to jej dziecko. A SAME WSZYSTKO WYMYSLALY - zero wyrzutow sumienia. Poziom ryby i tyle :( Moze bylabym wtedy brygidka, ale co jest warta brygidka bez rodowodu na szkole biblijnego. Nic przeciez i tyle :( I wiecie - studia moglam miec inne, do dobrej szkoly isc uczyc katolickiej - NIC. No normalnie dlatego tak po nich jade. Przeciez dobrze sie uczylam. I tyle z tego. Takze wiecie ja mam powody, zeby po nich jechac zawsze. One jeszcze czyscic mi buty beda i tyle mnie obchodza i koniec. A o kasie to juz w ogole zapomnijcie. Grob zrobily matce i wystarczy. No jak na zakonnice matki ALE SIE POSTARALY :( - Ciesz sie mi powiedza, ze ciebie zaden ksiadz nie zgwalcil - ich biedne dzieci i koniec. No super nie, i tyle :(

Gość Niemcy? ciekawy kraj
i miłe obyczaje ma - tam wszyscy wszystkim się kłaniają i pozdrawiają z uśmiechem na gębie. Bogatsi? nie wiem, ale wiem jedno [ w Niemczech nikt za darmo zasiłku nie dostanie - musi stawić się za 1 euro/godz. Który Polak chciałby pracować za złotówkę?

Gość aaaaaaaaaaaaaaaasssi
..bo Niemcy to taki naród, który potrafi zrobić coś z niczego... :O

Gość Niemcy? ciekawy kraj
a co do tego mają Brygidki???? Jakieś przesądy?, pierdoły ?

Gość osobabezzrobotna
Brygidki to swinie. Mogly mi pomoc w zyciu - kasy by im sie dalo troche i by bylo. Ja tez bym miala pieniadze na start w zyciu. Tak jakby zawiscily rodziny. Nie wiem o co im poszlo. Jedze i tyle. O grob matki . A ja nawet nie wiem gdzie on jest. Teraz sobie go znajde sama O ILE no ale to maja zakonnice byc? Takie egoistki i tez glupie jak but. Tak sie interesowaly matka i jej rodzicami. Przeciez nikogo nie bylo. Czy one sa normalne? Bo poszlo o mieszkanie w Londynie. A ona miala konto w banku. To je nie interesowalo? Przeciez bylo dziecko. Jakie one sa? Od ryb. No to wariatki i tyle. Nie oplaca sie tam w nic wnikac, nie? Z jakimis rybami gadac. Morderczynie bez rodzin. Kompletne szury. Pierwsze co bym zrobila to sie zainteresowala z kim ona zyla? Gdzie rodzice? Nic. No kompletne zera bezmyslne - jak ryby :(

Gość jest w Niemczech
zakon Johanitów, odłam Kawalerów Maltańskich. Od 12 lat pracuję w tym ośrodku, zwiedziłam całą kulę ziemską, aczkolwiek nie w każdym kraju byłam.

Gość jest w Niemczech
w jego szeregach są osoby ze świecznika.

Gość osobabezzrobotna
Ale po co to piszesz? Ja pisze o tym, ze brygidki nie stoja o dzieci brygidek, ktore odchodza i o nie tez chyba. To nie wiem czy stoja czy nie o zakonnice , ktore odchodza. Matka tego nie wiedziala. Przez to sie zabila wiecie. A tak ogolnie - jakie ona miala szanse z rodowodami biblijnymi? Zadnych. A ten ojciec moj rodowod mial doradzony. - Daj jej rzymski - niech sie nie trzyma Biblii bo po matce. A tu co? Biblistka ja bylam dla siebie - nic tylko Biblia. I od razu nie mialy szans. Tak,ze caly czas mozna bylo stac o pieniadze. I tyle. Od dziecka biblistka i tyle. No wiecie - cale zycie zmarnowane. Kawalerowie maltanscy mnie nie interesuja. Takim dzieciom jak ja nie daje sie takiego rodowodu jaki mi daly RYBY i JASZCZURKA chyba jakas i tyle :( Takim dzieciom daje sie inny. Bo teraz wszyscy na mnie - jak ty moglas zmienic bratu rodowod - starszemu - od kogo on jest? Nie powiem bo po nim, a tak nie po nim. Kilku patronow ma i tyle :( On odzyska ten swoj rodowod kiedys, ale nadany go mial zle. To znaczy dobrze, ale matka zle stala o rodowod. On mial taki rodowod jaki ja mialam miec i on go ma, ale nie do konca mu potrzebny jest bo juz powinien wiedziec czyj jest i tyle. Ale musze zamienic ten rodowod bo nie moze tak byc bo przez to oszalal. On tego nie rozumie - troche rozumie na pewno, ale nie do konca. I pewnie znowu by sie zle skonczylo bo ta matka no nie wiem - cos tam - albo nie stoi o ten rodowod albo cos - o mnie stoi ta jego matka. Chyba sie boi, ze jej grob rozpieprzy i tyle. On nie jest taki wcale idealny Z TEGO RODOWODU i nieraz sie go bala ze jej wpieprzy. Ona wiedziala, ze ten rodowod to przesadzila ale czemu. Raz ze mial brata blizniaka - nikt o tym nie wiedzial. A dwa ze miala PO PROSTU korygowac te rodowody bo ona nadala go zle jakby wiecie - ten swoj potepila bo bez sensu, a tu taki bo... i zle myslala a rodowod jest zawsze w jednym celu. I dobrze myslala tez bo jej sie to dziecko nie podobalo bo mial brata blizniaka i cos jej nie gralo wiecie i wszystko sie zaburzylo. Ten brat jest bez rodowodu tak mniemam i co dalej? Hmmmm... no ale i tyle. No ja sie go nie boje, ale po prostu musze miec pieniadze, jezyka sie tam poucze - cos trzeba robic. Po angielsku sie dogadam. Najwyzej prosze powtorzyc i tyle. Niektorzy tak pieprza, ze ciezko ich zrozumiec i tyle. No i taki koniec. I pewnego dnia razem ci bracia beda miec ten pierwszy rodowod bo on jest trudny - on ma 2 czesci wiecie. I ona mu nadala zle ten rodowod z pierwszej czesci i tyle. Obecnie on jest na mnie ryba i tyle. A ogolnie - to samo co mlodszy - krawcem mial byc. I jeszcze daje mu 1 rodowod zeby mi nic nie zrobil przez mlodszego bo on jest taki wstretny , nie rozumie tego brata. On mysli, ze ja nie wiem co robie. On nie rozumie tego co robie i wiecie - on jest szurniety - niech zostawi tego mlodszego i mu nie miesza mu w glowie, on ma rzymski rodowod, on jest inny. Ten nie jest rzymianin. Nie musi. Moze nie musi. On musi byc rzymianinem totez mnie nie rozumie. Tylko tak moge mu pomoc, inaczej nie. On tego nie rozumie - przez to razem z nimi koniec. Dwa dekle i tyle. Jeszcze oni mnie zamiast, to ja im musze pomagac przez durnych Polakow i tyle :( Ja tez jestem durna mi powiedza bo stoje jak stoje w zyciu. A tam spadajcie i tyle. Z tego ojca mlodszego tez pasuje mi to co wiedzialam wczesniej ze za rok koniec. Z jego rodowodu - zobaczcie - do tego pasuje siostra Faustyna Kowalska, HRABA Sopocko - takie rzeczy. No to wiedzialam to wczesniej. Moja matka, OJCiEC (uhm uhm) i wiele innych - sw. Brygida Szwedzka, BITELS tez, nie? A ten Bitles... nawet Maryja tu pasuje tu pasuje. Pan Jezus tez sie zmiesci. Takie zycie i tyle - katoliki, ewangeliki, baptysci, zielone swiatki wszystko tu pasuje. RYBA tez i tyle :(