Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość byłam w Niemczech

Niemcy dużo bogatsi od nas a oszczedniejsi i gospodarni

Polecane posty

Gość osobabezzrobotna
Jakby ten Bitels nie byl maryjny juz to tez po nim przez czarna i cala zaloge kiedy... moze byc. I nikt nie rozumie czemu. Bo moralny. Tylko przez rodowod maryjny. On ma tez inne bo wie. Ale ten najgorszy? naj;lepszy - ten musi miec na zaloge bo by bylo na mnie ze wylecial. Ja mu dalam juz dawno ten rodowod, ale... i tyle. Ten araba od sw. Lukasza to wiecie tez raz jest, raz go nie ma - jak tam potrzebuje i tyle. A wiecej powie? Wiecej - jeszcze czego. To jest zeby przeze mnie nie wylecial bo by bylo na mnie, a racja tyle ile. 1% mi powie. No to ma rodowod i niech spada. Ale on nie jest katolik sie dowim. Ale tak NIEMCEM i nie po nim. Bo biuro ma rodowody i tak po nim. A swoja droga moze sie zainteresowac tym i smym. I wiecie - on mi papiery nie zrobi, po co mu rodowod. A niech se zrobi i biuro go wywali. On juz o mnie musi stac - i po co sie zadawal z wariatem. Teraz sie boi tego rodowodu. TO jest zeby byl NIEMCEM. Tak jest Niemcem - wiare moze miec swoja i zeby go rodowodowe biuro nie wywalilo bo oni sa Niemcami na wlasciciela - oni w ogole sa Niemcami. No to on tez. To tyle. Co oni robia? I tyle. I teraz bedzie myslal od kogo i POWINIEN sie domyslic choc wiecie - daleko mu do idealu, a nie powinien sie ugadywac z wariatami i tyle. Jednym. Moj brat drugi - on nie jest taki najgorszy i tyle. To jest wariat - on miesza religiami - ON!!! - moj brat na islam nie przeszedl. Dlatego az rodowod, ale glownie na biuro i tyle. I teraz powie jeee co on zrobil i bym byla glupia i po wlascicielu. I teraz - jak on jest Niemcem bez rodowodu. Moze ma - nie wiem. Nie musi miec. On musi. Bo ... i tak dalej. Bo to juz jest przeze mnie, ale to tam jestt skomplikowane. Ja mu wiary nie zanieszczyam. To jest na narodowosc i zeby z pracy nie wyleciec wiecie, a nie musialby go miec - ale stoi o wariata - niech sie go zapyta co on robi ZE ONI NIE WYLECIELI po prostu. I akurat mu powie. Dzieckiem juz manipuluje przed wlascicielem. Na mnie, zebym sie poddala wiecie. Jak ja sie mu poddam to dragiem w ryj dostanie - tak sie poddam i tyle :( I niech na to nie liczy. Az rodowod ewangeliczny na kolege przez niego. Bo niech sobie pomysli na trzezwo =- choc nie wiem jak laski stoja z niemiecki - powinny byc wyzej jak niemieckie papiery. Nie - nizej. Czyli o co chodzi? To powinien wiedziec. Ale od tego by nie oszalal. I o to chodzi? I niech mu powie co on zrobil i jak teraz z tego wyjsc. Ja sie w to nie mieszam. A slusznie mnie wyrzucil? Powie ze nie - a tamten tez - ale to mnie nie obchodzi - po co dzieckiem zagrywa. Czemu on laski nie ma - chocby zeby sie zemscic. Niech sobie to wszystko przemysli. Ale patrzcie - zostawi tego swira z ogrodnictwa i wszystko gra. I czemu on taki jest? Bo sie posluguje katolicyzmem w pracy a nie jest katolikiem. Przez to ten w paprykach ma rodowod i jak sie od niego odczepi - jeden od drugiego to nie ma rodowodu, a tak ma na niego bo mnie juz nic nie zrobi a caly czas bedzie medzil bo przeciez nie da mi spokoju. Skad ja wiem ze on chcial byc lekarzem? Co mnie to obchodzi. No bo wiecie ci Arabowie nie sa zonaci. A powinni. On sie posluguje juz DZIECKIEM. No to zalezy mu na rodzinie? Ja nie sadze. I wiecie zeby nic nie bylo na mnie. To nie moje pieklo i tyle. I zeby nikt nie pomawial ze ja wiara manipule - tyle co inni, zeby przeze mnie nikt nie wylecial. Ale zostawia sie nawzajem i zero sw. Lukasza a beda stali i jest bo biuro ma rodowody, jak zyje z wlascicielem - nie wiem, plus nasi... i tyle. Po prostu niech go zostawi i jest jak bylo - a swoja droga po co mu on? Czyzby o reli chcieli pogadac. O medycynie sie dowiem - no to nie trzeba rodowodu i do widzenia. Zeby nie bylo, ze np. taki ciol a ma rodowod ewangeliczny i Arab. To jest zeby z pracy nie wylecial sam przez swoje swinienie i zmowy i zaraz jak nic na mnie to rodowodu nie ma i tyle. Zostaje mu ewangelia - czytac chyba umie i Kosciol i tak dalej. I zas rela z tym drugim i ten rodowod jest, a tak to nie i tyle.

Gość osobabezzrobotna
wiecie co - jak oni mogli pozwa-lic zeby Arab rzadzi. Mna nie bedzie rzadzi. Ja sie musze z nimi dogadywac - zawsze bede musiala , ale oni mna nigdy nie beda rzadzic i tyle. Dla mnie to jest UWLACZAJACY jak rzadzi Arab - zreszta znowu od Araba wylecialam. A wczesniej byl uklad o malzenstwo NA KTORY NIE BYLO SZANS - jakies iluzje wszyscy mieli, zrobila sie nienawisc straszna. Co teraz mozna zrobic nie wiem - znowu wylecialam - musze miec prace i tyle. Nic mnie to nie obchodzi. firme POLSKA chyba chcieli przejac. Za duzo chleja - ale to jest STRASZNE. Ten wlasciciel sie mnie wystraszyl przez tego brata. Nie - byl obojetny. Bo w sumie jestem to jestem nie to nie. No ale... a zreszta nie wiem. Glupia firma i tyle. ZENUJACA taka prawda. Bo tak i juz. Ludzie zenujacy. Ostatnio tez. To ogrodnictwo tez. Jedna zenada i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
Wiecie co - to jest tak - jakis czas cte blizniaki mialy byc razem ale 1 rodowod - INNY i teraz chyba razem juz maja ten co mieli miec kiedys, a kiedys chca odzyskac ten pierwszy i zeby byli razem i tyle. Wy tego nie rozumiecie. Moze jednak nie bedzie tak moze zostawia te OBECNE rodowody. Nie wiadomo wiecie i tyle :( Pozyjemy zobaczymy co bedzie dalej choc mnie oni razem wala i tyle. No ten mlodszy tez, ale niech bedzie ze ten Szekspir taki wazny. A ja mam swoje zajecia jak zawsze i tyle. Ojciec sie znalazl to matka tez matka tez moze robic i o ksiazke nie musi stac na glupie brygidki RYBY. Bo to na nie ksiazka byla. Z sensem czy nie cos tam robila. Ksiazke wezma siostry i beda tak swoje robic - RAZEM. I tyle. I koniec historii. A ja bede sama. Moze ten mlodszy tez ze mna, a moze z matka. Nie wiem. Z ojcem na pewno bo szlag go trafi od kogo byl ojciec. I jeszcze mu wpierdzieli, ze mial miec rodowod, ale wiecie - eee z taka pieprzyc. Dlatego oddali dziecko, ta do Holandii i tyle. I pewnie tez zycie zlamane bo ojciec biologiczny rodowodowy cos nie pasowal. Czemu dziecka mial ten rezyser? Bo sie zachowywal z tym rodowodem. Inni to tam byle co robili. On tez nie byl swiety, ale zrobil co nalezy i TYLE Z TEGO mi powie. I cale zycie zrabane. Wielkiej kariery nie zrobil zadnej. Nic. Dlatego potepienie dla bachledy. Czy wieczne? Nie wiem. Zalezy jak tam stoi z wiara. W USA tak - zwlaszcza jesli tam siedzi. Nie powinna przebywac na terytorium USA bo potepienie wieczne, a tak to nie i tyle. W irlandii moze siedziec, byle gdzie, ale jak w USA to po niej. No chyba nie za te Figure - o ile to jest prawda, ale ta Figura zmierza prosto w dol za milczenie. Bo ona powie wszystko ale prawdy nie. No bez przesady i tyle. A zajechala cale USA Polsce. Takich jak ona jest pelno, wszystko do pieca i tyle. Po co komu jej aktorstwo i tyle :(

Gość osobabezzrobotna
Wiecie ta moja matka to sie tak przejechala na tych brygidkach - zamozne, kulturalne, mucha nie siada...a prawda? Bo moja matka to tylko PRAWDA - skad ten zakon. TO JEST PRAWDA wam powie. Mile, kulturalne RYBY to byly . RYBY na nia. A prawda jest bardzo skomplikowane. Za rodowody biblijne nie wroci. Rybe to tam smolic, ale za to w zyciu. I gdyby wiecie chyba dzieci nie mialy rodowodow to by wrocila, ale nawet dzieci sa rodowodowe, zalezy ktore - wszystkie lataly - po co ty sie uczysz? Tak bylo. A Pan Jezus jej sie nie dal bo miala wiedziec, ze kolezanki wymyslily, ze ojciec ma ja zgwalcic i dziecko zrobic bo w szkole bez dzieci uczyla. No a one maja rodowod na szkole biblijny. Nie no jakby to wiedziala, ze tak o nia staly A NIE POWINNY bo nie stoi sie o zakonnice, ktora odeszla - to by OSZALA po prostu OSZALA. Wy tego nie rozumiecie zupelnie. Do PSYCHIATRYKA by musiala isc i tyle. I koniec :( Taki spisek i ... jest, jest w ciazy. A dalej co? :(

Gość henk1
Ej ty ,,Byłam w Niemczech. Niemcy to Rasiści i na polaków mówią "ty polska świnio" Oczywiście są i dobrzy niemcy,ale trzeba ich spotkać a są bo miałemprzyjemność i nie było nawet myślenia o nienawiści.Niemcy są oszczędni, ponieważ ceny są straszne ( były ) .Teraz u nas jest drożej. Niemcy niestety nadal poleją po kieliszku i reszte do lodówki (bo drogie),ale jak są u nas to palcem wymuskuja z boków szklanki,pojemnika palcem resztki smakowitwj ŚMIETANY (bo u nas takiej nie ma-w Niemczech ). Gospodarność polega na tym,że zmuszeni są do dużo większych opłat więc liczą non stop no i charują.My zamiast po 8-smiu godz dalej gdzieś nafuchę to my do baru, .ALE ogólnie mówiąc możemy się szczyciś bo jako nacja stoimi na 3 miejscu jako najinteligentniejszy naród na ziemi i przykładem w Europie.

Przecież to wiadomo od lat...to pokłosie reformacji. Żadna nowość.