Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość adasmiko20lat

ANGINA? chore migdały? prosze o pomoc

Polecane posty

Gość adasmiko20lat

Witam, Od kilku dni bolało mnie gardło, ssałam strepsils i bagatelizowałam ciąglę narastający problem. Nabrzmiał mi prawy migdał a języczek skierował się w strone lewego. Najpierw przeszkadzał mi w jedzeniu, potem piciu aż w końcu w przełykaniu śliny. Lekarz zapisał mi antybiotyk SUMAMED w 3 tabletkach każdego dnia jedna, ponieważ choroba nie była mocno zaawansowana. Lekarz sam sie zdziwił, że nie mam w ogóle gorączki, draszczy, nawet odrobine nie boli mnie głowa. Jedyne co to ból zajął mi prawe ucho. wczoraj wziełam pierwszą tabletke i miałam skutki uboczne, wymioty, biegunka. Na szczescie lek zdążył wchłonąć. Mimo to dzisiaj było dużo gorzej, nie przełykam już prawie śliny tylko ją wypluwam a jedyne co zjadłam to gorącą zmiksowaną zupe i to z wielkim bólem. Na migdale zauważyłam rope, którą ściągnęłam bagietką (nic przyjemnego). Zna ktoś z Państwa sposoby, które mogłyby mi pomóc? Bardzo mi zależy na szybkiej kuracji gdyż za 4 dni wylatuje na wakacje na 2 tygodnie, jeśli zdrowie pozwoli. Bardzo prosze o pomoc, pozdrawiam adasmiko 20

Gość adasmiko20lat
nikt nie pomoże?

Gość jedyne co mi przychodzi do
głowy, to płukanie co pół godziny gardła sodą. W pół szklanki ciepłej wody rozpuścić sodę oczyszczoną i płukac jak najdlużej. To zlikwiduje stan zapalny i zmniejszy migdały

Gość jedyne co mi przychodzi do
aha tej sody ma być 1 łyzeczka do herbaty