Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona9

pierścionek :(

Polecane posty

Gość zaskoczona9

Musze się wyzalić Wczoraj przeglądałąm historię na komp mojego chłopaka (pewnie mnie za chwile zjedziecie, ale to było z ciekawości i 1 raz), a więc przeglądał on strony allegro z pierścionkami zaręczynowymi, chodzi o to że miał zaznaczoną opcię do 300zł. Wiem, że poleją się komentarze, ale na swoją obronę mam tyle, że jesteśmy 9 lat ze sobą i myślałam o pierścionku takim za 500zł góra 700zł. I tak jakoś mi się przykro zrobiło :( Tye lat ze sobą, po różnych przejściach.... nie wiem poprostu smutno mi

Gość muklukowa
a w jakiej sytuacji finansowej jest Twój chłopak? może nie stać go na droższy a może ma inne wydatki?

Gość Hehheh
Heh...ja jestem 5 lat z moim facetem i wprost marze o tym żeby mi się oświadczył!!! Nie rozmawiamy już nawet na ten temat bo on się denerwuje jak tylko o tym słyszy. Chciałabym mieć taki problem jak Ty ;/

Gość dxczczxczx
daj spokoj ,tyle sie dziennie wydaje na zabawe oj podly skapiec:( 9lat to szok ty wiesz co uciekaj do niego ile masz lat?

Gość dxczczxczx
skretyniałe albo to wyzej to pryszcz-prawiczek i marzy................

Gość zaskoczona9
Troszke mnie nie było, ale neta nie miałam. Wiem że ma kase, dużo tego nie ma ale jest, odkłada na wesele. Jest oszczędny to wiem i czasami przesadza, ja też jestem oszczędna ale dla najbliższych zawsze chce kupić wszystko najlepsze. Napewno bym nie chciała żeby przez allegro kupował mi pierścionek mam nadzieje, że tylko oglądał.

Gość zaskoczona9
Hehheh - ja o pierścionku już wcześniej marzyłam, teraz to już nie wiem czy się bede cieszyć z tego pierścionka. Od pewnego czasu jakieś pół roku cały czas rozmawiamy o weselu, widze że wypytuje się wszystkich jakie są koszty itp. dxczczxczx - na codzień to wszystko mi fundje tzn taki drobne rzeczy, nawet wczasy mi fundował 2 razy, ale musze przyznać że jest oszczędny i to akurat u niego cenie, tylko nie rozumiem czemu na pierścionku tak oszczędza, tym bardziej że ja nie chce takigo za 1 tys czy 2 tys.

Gość zaskoczona9
jest ktoś jeszcze??????

Gość Malinowa Pomarańcza
oj, ciągle to samo prowo.:o oczekuję ciekawszej rozrywki.

Gość zaskoczona9
To nie prowo. Dziś juz troche mi przeszło, zobaczymy co to będzie, ale przez zakup pierścionka w tej cenie, będe miała wrażenie że mnie nie docenia - już mam a jeszcze nie kupił :(

Czyli potrafisz się wycenić? Za 500-700zł zgodzisz się dalej z nim być,ale za 300zł nie. Teraz jesteś w ogóle bez pierścionka (od 9lat) i jakoś jest dobrze. Daj spokój kobieto - pierścionek jest tylko symbolem.Jaka to różnica ile on kosztował? Ważne,żeby był dany ze szczerego serca i z płomiennym uczuciem,a nie z metką.

Gość zaskoczona9
Nie wyceniam się tylko chodzi mi o fakt że po tylu latach mógłby się troche wysilić. Ostatnio znajomy mi powiedział że dziewczyna chce pierścionek za 2 - 4 tys., co dla mnie jest marnowaniem kasy bo można np na wczasy jechać. Chodzi mi o podejście mój jak byliśmy w aparcie i tylo pokazywałam jakie mi się podobają to wyszczelił że to za drogo jak był jeden za 600zł, a dla tego znajomego nie jest problemem wydać 4 tys. sam tak powiedział. I najzwyczajniej w świecie smutno mi się zrobiło, bo miałam nadzieje że coś zrozumie.

zaskoczona9 czy Ty naprawdę masz taki problem czy to kolejna prowokacja??? Na co Ci taki drogi pierścionek? Żebyś mogła go swoim "psiapsiółką" pokazać i się pochwalić jak to Cię Twój men "lova"? :o ŻAŁOSNA JESTEŚ.

Gość zaskoczona9
mammita:) - jasne prowo, dzieciaki sobie robia jaja z różnych rzeczy i jak ktoś napisze żeby się wygadać to jest juz prowo - lepiej popisać na tematy: "co o mnie myślicie, fajnie wyglądam w tej bluzce czy fajne mam nogi? itp" Rzadko tu zaglądam i może 3 raz tutaj pisze, żeby się wygadać i poznać opinie innych.

Gość jesli to nie jest prowo
to jestes durna materialistka i zycze chlopakowi zeby w pore to zauwazyl

Gość zaskoczona9
ok, dla mnie ten pierścionek jest pewnego rodzaju oddania i świadczonych uczuć wobec mnie. Mamy trudny okres za sobą i myślałąm że on będzie takim dopełnieniem gwarancji jego uczuć i że zwyczajnie się postara! Szczerze jak by się oświadczył 3 - 4 lata temu to by mógł z kapslem od Tymbarka przyść, bo była bym pewna że tego chce.

Gość zaskoczona9
mammita:) - dzięki za opinie :) nie dla koleżanek, dla siebie, poczucia się kimś wyjątkowym - wcześniej pisałam że i tak nie wiem czy ten pierścionek mi radość sprawi (bo prostym i logicznym jest że po 9 latach się go moge spodziewać, zresztą rozmawialiśmy na ten temat z mom chłopakiem), nie wiem czy sie nie wypaliłyam, dużo rzeczy na to się składa i z tym pierścionkiem nie jest tak prosto jak Wy piszecie. Można wiedzieć czy macie męża, żone i po jakim czasie były zaręczyny?

Ja mam męża, po 4,5 roku związku zaręczyny a pół roku później ślub :D Teraz jesteśmy dwa lata po ślubie. A jeśli chodzi o pierścionek to dał mi taki, który dostał od mamy (teściowej), który z kolei dostała od swojej teściowej

Gość zaskoczona9
mammita:) - i tu ym mogła się rozpisać, omnie za mnie to ja bym i bez tego pierścionka i bez ślubu mogła żyć, a tu jest probem bo on bez zaręczyn nie zamieszka razem (tak wychowany), więc jak to jest jego decyzja to niech troche się postara, a nie idzie na łatwizne i jeszcze może przez allegro będzie zamawiał!

Bo widać tak Mu łatwiej, na allegro :o choć ja bym wolała u jubilera kupić.

Chyba cię nie zrozumiem.Jak partner szukał pierścionka przed zaręczynami i pytał czy mam jakieś życzenia to stwierdziłam,że może być srebrny ze szklanym oczkiem.Ważne dla mnie było,że jest od niego,że chce mi go podarować i spędzić ze mną życie. To,że dostałam diament nic nie zmieniło,nie wpłynęło na siłę uczucia,nie poczułam się bardziej dowartościowana.

Gość zaskoczona9
mammita:) - o i widzisz 4,5 roku, a ja 9 lat i on wcześniej żadnych planów nie miał wobec mnie (moje odczucia), wpierw studia, a ile to par na studiach zakłada rodzine. Denerwuje mnie bo już myśłałam ze pójdziemy do przodu, a ja właśnie prace straciłam to pewnie dalej w miejscu będziemy stać!

Gość rwhswrj
"jesteśmy 9 lat ze sobą i myślałam o pierścionku takim za 500zł góra 700zł. I tak jakoś mi się przykro zrobiło" To sobie taki kup, bedzie Ci weselej :P