Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ohstajlo

Co na porost wlosow? strasznie wolna rosna mi wlosy :(

Polecane posty

Gość ohstajlo

Bardzo wolno rosna mi wlosy,a chcialabym miec takie dluugie. Co mi polecacie na szybki porost wlosow?

Gość kitka psitka
pij pokrzywe

Gość ohstajlo
A cos jeszcze?

Gość ohstajlo
up

Gość ohstajlo
No tak,ale ja bym musiala bardzo dluugo czekac :classic_cool:

Gość kukkla
najstarszy sposób to kurze gówno+miód i to jest taki sposób że migiem będziesz owłosiona

Gość ohstajlo
a skad ja wezme kurze gowno? :classic_cool: mam tak do obojczyka,troche krotsze.

Gość ja mam tak ssamo..
moje wlosy praktycznie wcale nie rosna. W tej chwili, mam niemal identyczna dlugosc jaka mialam 3, 4 lata temu, chociaz dbam o wlosy, podcinam koncowki kiedy sa juz zniszczone (ale oczywiescie nie tak ze ciagle do tej samej dlugosci). Uzywam roznych maseczek, robie regularnie masaze skory glowy i nic.......Tymczasem, widze swoje kolezanki, z ktorych jedna miala wlosy zgolone na palke 2 lata temu, a dzis ma do lopatek............Zalamka.....

no to sobie poczekasz :classic_cool: choć nie wiem też jak długie chcesz?

Gość kitka psitka
może olejek rycynowy do tego? nafta kosmetyczna?

Gość kitka psitka
a może pij drożdże i włosy zaczną rosnąc jak na drożdżach

Gość ja mam tak ssamo..
dodatkowo, pare lat temu, moje wlosy urosly tak troche za obojczy i przestaly....powaznie, pozniej, przez kilka lat nic prawie nie urosly. Nigdy w zyciu nie mialam dlugich wlosow bo w moim przypadku jest to po prostu niemozliwe. Zastanawiam sie, czy jest mozliwe zeby bylo to w jakis sposob uwarunkowane genetycznie czy jakos inaczej, ze wlosy moga osiagnac pewna maksymalna dlugosc i dalej nie rosnac.

Gość kukkla
idź na wieś tam ci go pod dostatek.

Moje też szybko rosły z krótkich, a jak mam tak jak teraz to nie widzę różnicy. Ostatnio lekko podcięłam pół roku temu, rosnąć niby rosną bo farbuje to widzę po odrostach ale qrwa w długości jakoś tego nie widzę :O

Gość ohstajlo
chcialabym miec za cycki :classic_cool:

Gość hy
dermena zestaw: szampon, żel odżywka, do tego maska z zółtka z naftą i olejem rycynowym. 2x dziennie napar z pokrzywy i skrzypu i dużo, dużo cebuli. Pomaga !!!

Gość ohstajlo
Sprobuje tego olejku,wyczytalam w necie,ze daaje efekty,ale czy duze? Ja mialam dlugie wlosy kiedys..scielam je na krotko,sadzilam ze mi szybko odrosna (teoretycznie powinny) jednak pratycznie wcale tak szybko nie urosly,rosna i rosna i norlamnie z 3 cm w pol roku..

Gość ohstajlo
Dziekuje wszystkim za rady,napenwo skorzystam :)

Gość ja mam tak ssamo..
Mala Blondynka, no tego juz nie napisalam, z obawy przed uszczypliwymi komentarzami, ale tez kiedys farbowalam i po odroscie widze ze wlosy rosna, ale, co dziwne, przyrost w dlugosci odrostow nijak sie ma do przyrostu dlugosci wlosow....I kiedys mialam bardzo krotka fryzure, ale z niej zrezygnowalam i postanowilam zapuszczac, bo wlosy rosly mi na tyle szybko, ze co miesiac musialam chodzic do fryzjera zeby fryzure utrzymac. Ale jak juz wlosy osiagnely pewna dlugos to nic dalej nie chca rosnac. I ja uzywam od roku, regularnie maski: olejek rycynowy+nafta kosmetyczna+zoltko+cytryna, i nie widze poprawy.....

Ja też miałam kiedyś krótkie baaardzo długo i tak samo, ciągle przycinałam. W sumie pół roku temu jak ścięłam to zrobiłam sobie grzywkę do brwi, a teraz sięga mi do ust więc coś jest. Patrze właśnie na zdjęcia i hmmm może to jednak takie wrażenie tylko że nie rosną bo nie mam punktu zaczepienia żeby mierzyć ;) Kiedyś było wiadomo że pierw do ucha później do brody, później zakryły szyje... i jak opadły na ramiona tak może tylko nam się wydaje? Zaraz wrzucę fotkę to mniej więcej zobaczysz jak to u mnie wygląda, może coś stwierdzić czy rosną czy nie ;)

Gość ja mam tak ssamo..
...bo zamyka luski wlosa i sa pozniej bardziej lsniace i takie "sypkie".

Gość ja mam tak ssamo..
u mnie to jest tak, ze gdyby wlosy rosly mi teraz w takim samym tempie, jak wtedy, kiedy mialam krotkie, to powinnam miec conajmniej do lopatek. Tymczasem, od kiedy osiagnely ta dlugosc, ktora maja teraz, to odrost baaardzo wolno sie wydluza.