Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mari59

ile na prezent

Polecane posty

Jaką kwotę przeznaczyć na ślub chrześnicy? Wesele jest dwudniowe

Gość Prezent Na ślub :)
to zależy od miejsca zamieszkania.. najlepiej po prostu kupić większy prezent np. takie piękne cudo.. http://gadzeteo.pl/pl/p/Globus-Barek/86 i dodatkowo dać symboliczne pare złotych aby za miejsce sie zwróciło.. :)

Gość Ja dałam tysiąc
w sobotę byłam na ślubie mojej chrześnicy. Dałam jej 1000zł byłam z mężem i 3 letnim synkiem. Wesele było jednodniowe.

"...aby za miejsce sie zwróciło.. " - a po jaka cholerę ma sie za miejsce zwracać?? Co to, wesele to źródło zarobku czy dobra zabawa?? ja myślę, że od pary 1000-1500zł

Gość na moim w 2009
chrzestna dali jedni -2 osoby - 1000zl a chrzestny 1200zl - 5 osoby

Gość Prezent Na ślub :)
Pani EDYCIAK .. załóżmy ze Pani robi wesele (przy założeniu ze liczy sie każdy grosz..) i liczy Pani ze wesele sie zwróci z prezentów w postaci pieniędzy, a tu ku zdziwieniu goście przychodzą i dają same prezenty bez pieniędzy.. i co wtedy? wtedy uups! trzeba brac kredyt..! dlatego zdanie " aby sie miejsce zwróciło" .. oczywiście.. dobra zabawa przede wszystkim.. ale jest jeszcze druga strona.. :) ------------- Prezent na Ślub ! PRESTIŻOWA RAMKA CYFROWA PEŁNA FUNKCJI http://gadzeteo.pl/pl/p/Ramka-5-cali-Coby-Pre stige/90

Dzięki za podpowiedzi, ja planowałam dać 1500 zł/za dwie osoby

---->Prezent na ślub Z całym szacunkiem,ale jak ktoś nie ma kasy to nie robi wesela lub organizuje skromne, a nie liczy że mu się zwróci.Stara zasada - nie masz kasy to siedź na doopie. ---->mari59 Z reguły od chrzestnych wymaga się większej kwoty w kopercie.Ale jest to uzleżnione również twoim stanem finansów.Myślę,że wspomniany wcześniej przedział 1000-1500zł jest ok.

Gość hej dziewczyny ...
a co mnie obchodzi ile mlodzi zaplacili??? jak ide na impreze urodzinowa czy chrzciny lub Komunie, ktora ktos organizuje w knajpie to mam mu dac koperte z kasa aby sie za talerzyk zwrocilo??? no prosze Was!!! jak ktos zaprasza to za to placi, to znaczy, ze go stac na to i nie powinien sie spodziewac zwrotu kosztow z kasy gosci!!!

jeśli ktoś liczy na to, że mu się zwróci to lepiej wcale niech nie robi takiej imprezy bo co jak się przeliczy? fakt taka zasada generalnie panuje, że należy "zwrócić" za jedzenie plus coś ekstra dać ale jak ktoś nie ma to co? ma nie iść czy się zapożyczyć?