Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fiedmannn

Czy sa jeszcze takie kobiety?

Polecane posty

Gość człowiek wierzący
nie pisze o zasadach tylko się nimi kieruje, nie zwracając uwagi na zdanie innych

No to jeśli jesteś wierzący szukaj w środowisku podobnych sobie osób. Są nawet fora dla osób o takich przekonaniach, dla katolików i innych wyznań. Statystycznie "z ulicy" nie trafisz na taką dziewczynę, bo rewolucja seksualna się już dokonała i nastąpiła trwała zmiana obyczajów. A dziewic jest od cholery i trochę. Z pewnością mniej niż kiedyś, ale więcej niż się powszechnie wydaje.

zgadzam sie z przekletymi pragnieniami. sa rozne ruchy chrzescijanskie, portale dla osob mocno wierzacych - byc moze wlasnie tam odnajdziesz swa milosc. Tylko mimo wszystko zastanawia mnie taki zwiazek... na ile dopuszcza sie fizycznosci, czulosci i w jakim wydaniu?

Gość fiedmannn
Na tyle ile pozwala Kosciol Katolicki w tym zakresie

Gość abec
macie odpowiedź :)

Gość człowiek wierzący
kościół np. nie pozwala na używanie prezerwatyw i co nie złamiesz tej zasady? a czy w kościele zasada celibatu nie jets powszechnie łamana?

Gość człowiek wierzący
jaką odpowiedż piczko, jak chcesz poderwać małego wacka to ruszaj i do dzieła, może tobie ulegnie

Pomijam juz fakt, ze Kosciol udziela przeciez slubu parom, gdzie kobieta do oltarza podaza z wieeeelkim juz brzuchem. Smiech na sali. Mysle, ze niektorzy ksieza w naszym kraju sa mniej restrykcyjni niz Ty Autorze. Mam znajomych Swiadkow Jehowy, sa mocno ortodoksyjni. Przed slubem jednie niewinne calusy i trzymanie sie za raczke. Ale w tych parach decyzja o slubu zapada stosunkowo szybko ( wiadomo dlaczego). Moze gdybys Ty tyle nie czekal nie wiadomo na co ( rok to nie tak krotki czas, by poznac kogos, a prawda jest taka, ze znajac kogos i 20lat mozesz sie na nim przyjechac), to ktorys z Twoich zwiazkow wypalilby i teraz bylibyscie szczesliwi.

Gość fiedmannn
Ale ja chce robic, tylko ze po slubie. Oczywiscie ze prezerwatywy odpadaja.

Gość Guziczek933
Również jestem za tym aby poczekać z sexem. Nie rozumiem osób które są ze sobą zaledwie 4 miesiące a dziewczyna jest już w ciąży, po co się śpieszyć. Jak kocha to poczeka. ;)

Mozna robic tak, zeby nie byc w ciazy po 4 miesiacach... Mysle, ze tych 2 roznych swiatopogladow nie da sie pogodzic. I warto, abys na poczatku znajomosci uprzedzil kobiete o tym - po co marnowac swoj i czyjs cenny czas.

Odpowiadając na pytanie czy są takie kobiety - są kobiety, które sie zarzekają, że seks po ślubie. Ale gdy sie naprawdę zakochją, gdy czują że to "ten", nei chcą czekac 2 lata czy więcej do ślubu, odkrywają swoje ukryte do tej pory potrzeby.

Gość Klausia95
Ja mam dopiero 17 lat, a koleżanki patrzą na mnie jak na wariatkę ponieważ jeszcze nawet się nia całowałam. Niektóre znajome w moim wieku mają już dzieci i puszczają się z kim popadnie. Mnie to osobiście przeraża;P

Gość ferrminna
fiedmanie -chyba ojciec załozyciel zrył ci beret moherowy-zalozmy ze doczekasz ze swym prawiczym wiankiem do slubu i co dalej-Kk nakazuje wielodzietnosc ostatnio pewien biskup lub arcy biskup potepil ludzi ,, ktorzy ulegn apokusie jedno dziecko.. metody naturalne sa bardzo zawodne - baby je stosujace to kobiety ktore najczesciej dokonuja aborcji-bo wpadka byla-dochowasz sie stada dzieci - i zgnijesz , utoniesz w biedzie z nimi przy całkowietej obojetnosci twych religijnych autorytetow nakazujacych rozmnazanie - bo kaplani i politycy w ogole nie pomagaja biednym wielodzietnym rodzinom , tylko nakazuja wielodzietnosc -najlepiej co ro to prorok-zacznij myslec to co glosza religie na temat seksu kobiet i malzenstwa -to gleboka starozytnosc-ja jestem ateistka

Miałam podobnie o tyle, że mnie tez żaden nie wierzył, gdy mówiłam, że jestem kawał cholery i nie da się ze mną na dłuższą metę wytrzymać 😴

Gość bfdns
ja tez mam takie zasady. tylko faceta nie umiem znalezc

Gość Kaitana
Oto jestem

@fiedmannn masz zasady i się ich trzymaj! Nie daj się zbałamucić kobietom, dla których seks jest celem związku. Widocznie te twoje 3 partnerki nie były Ciebie godne. I dobrze. Lepiej poczekać i mieć kogoś na całe życie, niż po kilku latach wyrywać sobie włosy z głowy, bo żona znalazła sobie kochanka ;) Moja żona była pierwszą moją partnerką, z którą poszedłem do łóżka, i to było właśnie po ślubie. Mogą Cię nazywać ciemnogrodem, moherem etc. Po prostu nie zawracaj sobie takimi osobami głowy, najlepiej z nimi nie wchodź w polemikę. Pozdrawiam

Gość ferrminna
żonaty-a ile dziecio sie juz doczekales/czy twoja zona stosuje metody naturalne ? i chce rodzic co roku? coz Kk nie sypie groszem politycy tez nie -i tak religijn ewielodzietne rodziny tona w biedzie (ok 95 % rodzin wielodzietnych zyje w biedzie) a ich religijne autorytety maja ich w dupie -smutna prawda

Gość ferrminna
wedlug Kk mąz katolik maltretujący zone i dzeci nie robi nic zlego-wrecz trza go pochwalic i poglaskac po glowce-a jesli para zyje przez wiele lat w konkubinacie , kochaja sie , dzieci maja -to straszny grzech wg Kk popelnija-pedofilow, gwlacicieli, Kk i jego polityczne marionetki nie potepiaja ale szczesliwe kkonkubinaty i seks bez zobowiązan -tak

Gość kochimbinna
religijni ludzie chca mordowac i torturowac niereligijnych tak bylo jest i bedzie

Gość kochimbinna
99% polek to religijne ciemniaczki-bo tak im wbijano do glow od urodzenia

nie prawda co piszecie, poczytajcie Mąż głową żony, żona sercem W społeczności domowej, wzmocnionej węzłem miłości, powinien kwitnąć jeden jeszcze czynnik, nazwany przez św. Augustyna porządkiem miłości. Porządek ten obejmuje tak pierwszeństwo męża przed żoną i dziećmi, jak i podporządkowanie się skore, chętne i posłuszne żony, które poleca Apostoł temi słowy: Żony niechaj będą poddane mężom swym, jako Panu. Albowiem mąż jest głową żony, jako Chrystus jest głową Kościoła31 . Posłuszeństwo to nie zaprzecza bynajmniej i nie znosi wolności, która słusznie przysługuje kobiecie na podstawie człowieczej jej godności i szczytnych obowiązków małżonki, matki i towarzyszki; nie nakazuje też posłuszeństwa wobec jakichkolwiek zachcianek męża, mniej zgodnych może z rozsądkiem i kobiecą jej godnością; nie stawia jej też wkońcu narówni z osobami, nazwanemi w prawie małoletniemi, którym dla braku dojrzałego sądu i doświadczenia życiowego odmawia się wolnego wykonywania praw osobistych. Posłuszeństwo to przeciwstawia się raczej tylko rozwydrzonej wolności, nie dbającej o dobro rodziny, zabrania w ciele rodziny serce odrywać od głowy z szkodą niepowetowaną dla ciała i z niebezpieczeństwem bliskiej jego zagłady. Gdy bowiem mąż jest głową, żona jest sercem i jak mąż posiada pierwszeństwo rządów, tak żona może i powinna kierować się we wszystkiem przywilejem miłości. Stopień i sposób podporządkowania się żony wobec męża może być różny, zależnie od okoliczności w stosunku do osób, miejsc i czasu. Jeżeli mąż zaniedbuje obowiązki swoje, jest nawet obowiązkiem żony, zastąpić go w rządzie rodziny. Nigdy jednak i nigdzie nie wolno obalić lub naruszyć budowy zasadniczej rodziny i prawa jej podstawowego, od Boga postanowionego i zatwierdzonego. Z przedziwną mądrością naucza ś. p. poprzednik Nasz Leon XIII o stosunku i porządku pomiędzy mężem a żoną w wspomnianej już Encyklice swej o małżeństwie chrześcijańskiem: Mąż jest panem rodziny i głową niewiasty, która, ponieważ jest ciałem z ciała jego i kością z kości jego, ma być posłuszną mężowi, nie na sposób jednak służebnicy, lecz towarzyszki, tak by posłuszeństwu nie zabrakło ani uczciwości ani godności. W tym jednak, który rozkazuje, oraz w tej, która słucha, ponieważ oboje mają przedstawiać obraz, on Chrystusa, ona Kościoła, niech miłość Boża będzie na zawsze kierowniczką obowiązków32 . To są więc czynniki, które składają się na pojęcie wierności małżeńskiej; jedność, czystość, miłość, uczciwe i szlachetne posłuszeństwo. Ile nazw, tyle źródeł błogosławieństwa dla małżonków i małżeństwa, przez które zapewnia się i pomnaża spokój, godność, i szczęśliwość małżeństw. Dlatego dziwić się nie możemy, że wierność małżeńską zaliczano zawsze do największych dóbr, właściwych małżeństwu.

jak chcecie krytykować Kosiol to najpierw poznajcie jego zalozenia i czego naucza, bo nic nie wiecie

Gość kochimbinna
to czemu przez stulecia bylo tak ze facet mogl szalec przed slubem -a nawet tatus prowadzil dorastajacego syna do burdla-a kobieta ktora stracila cnote przed slubem -byla szykanowana , miala znikome szanse na zamązpojcie, , byla przegrana spolecznie , towarzysko itp-a facet mogl se byc rozpustnikiem do slubu-coz religie sprzyjaja tylko facetom

Gość kochimbinna
jasne -religie zakazuja seksu przedmalzenskiego i nakazuja wiernosc obu płciom -ale zawsze bylo tak ze facet mogl szalec przed slubem, zdradzac zone a kobieta za za to samo byla totalnie potepiona i ponosila dotkliwe kary

Gość Kaitana
ffaustyna - co to za bzdety?