Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 fiedmannn

Czy sa jeszcze takie kobiety?

Polecane posty

Mozna na to spojrzec w ten sposob - jesli ludzie uprawiali seks dla otrzymania potomstwa i powiedzmy 'dla zachety' teoretycznie pojawila sie przyjemnosc - skoro juz sie pojawila i ma to cel - 'zachete' to nalezy z tego korzystac (; No dokadnie o to chodzi. A teraz wspolczesnie podkresla sie przede wszystkim, ze seks ma s艂uzyc przyjemnosci:) A tak naprawde przewrotnie rzecz ujmuj膮c to ograzm gwarantuje przetrwanie gatunku. prawodopodobnie delfiny, z pewnoscia bonobo :)

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Evilucifer
fawila - o delfinach te偶 czyta艂em, ale w takim magazynie, 偶e nie odwa偶y艂bym si臋 podac danych w 偶adnej dyskusji ( no chyba 偶e w pubie po paru piwach ) friedman - taki z ciebie miszczu i zn贸w podajesz wikipedi臋 :D te wy偶sze szko艂y powinno si臋 zamkn膮c

Udost臋pnij ten post

Moderacja na tym forum po prostu ssie...偶eby nawet numer贸w IP nie chcia艂o si臋 modom sprawdza膰 i blokowa膰 ludzi u偶ywaj膮cych wi臋cej ni偶 jednego nicku w tym samym temacie.

Udost臋pnij ten post

bonobo! o to mi chodzilo, dziekuje ;) a co do tego jeszcze to tak mowi sie teraz o seksie dla przyjemnosci, ale ja powiedzialam akurat wczesniej ze seks uprawia sie TAKZE dla przyjemnosci :P (no dobra nie czepiam sie tego bo znow bedzie zadyma :P) ogolnie rozumiem o co ci chodzi :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
Mozesz podac liste przedmiotow uznawanych za przedmioty naukowe? Chetnie sie zapoznam....

Udost臋pnij ten post

Evil - psychologia i psychiatria to dwa r贸偶ne zaj臋cia, nie ma co por贸wnywa膰. Co do socjologii, zbiera dane i tworzy teorie, ale wi臋kszo艣ci nie da si臋 zbada膰.

Udost臋pnij ten post

fiedmannn jeste艣 tak za艣lepiony seksem po 艣lubie, 偶e nie widzisz, 偶e to naprawd臋 ma艂o istotne. To czy ludzie si臋 szanuj膮 ma spory wp艂yw na sex, ale 偶eby sexem wymusza膰 szacunek - to juz nie wyjdzie.... Ja straci艂am dziewictwo z m臋偶em i jakos tez nie wysz艂o ma艂偶e艅stwo( ale z innych powod贸w). Nie to 偶ebym by艂a jakos wyj膮tkowo pruderyjna, ale jako艣 maniaczk膮 seksu nigdy nie by艂am. Musicie ch艂opcy zrozumie膰, 偶e nie wa偶ne kiedy sex, nie wa偶ne ile czasu, nie wa偶na dlugo艣膰 siurka, wa偶ne JAK.

Udost臋pnij ten post

Fied- naukowe, po angielsku cz臋sto nazywane 'natural science" to takie kt贸re podaj膮 przyczyn臋 i skutek, np. fizyka, biologia. Psychologi臋 te偶 si臋 do nich cz臋艣ciowo zalicza (tylko t膮 biologiczn膮). Z samych statystyk nie mo偶esz powiedzie膰, 偶e "a powoduje b".

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
To osoby ktore chca sie koniecznie kochac przed slubem wymuszaja seksem "szacunek". Jesli mnie kochasz to mi pojdziesz ze mna do lozka, jako dowod milosci itd.....

Udost臋pnij ten post

tu ma racj臋...nie powinno si臋 nikogo zmusza膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
Czekam na cala liste. Jesli tak rozumiemy przedmioty naukowe to jest tylko de facto jeden taki - fizyka. Nawet biologia sie do nich nie zalicza, juz nie mowiac o matematyce.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majka291
jeste艣 艣lepcem to ty wyznajesz pusty szacunek i wymy艣lasz, 偶e jest on powi膮zany w seksem po 艣lubie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Evilucifer
" A teraz wspolczesnie podkresla sie przede wszystkim, ze seks ma s艂uzyc przyjemnosci A tak naprawde przewrotnie rzecz ujmuj膮c to ograzm gwarantuje przetrwanie gatunku." to jest z艂o偶ona sprawa i ci臋偶ko to ocenic. pozw贸l , 偶e przytocz臋 historyjk臋 - kiedy艣 spiera艂em si臋 z jedn膮 znajom膮 wegetariank膮 czy cz艂owiek jest z natury ro艣lino偶erny czy wszystko偶erny. ona oczywi艣cie twierdzi艂a to pierwsze podaj膮c, 偶e przecie偶 cz艂owiek nie ma ani z臋b贸w/pazur贸w pazwalaj膮cych polowac, ani podobnego drapie偶nikom 偶o艂膮dka. spyta艂em - czemu wi臋c natura da艂a cz艂owiekowi zdolnosc u偶ywania do polowan narz臋dzi oraz czemu cz艂owiek jako jedyne zwierz臋 wpad艂 na pomys艂 traktowania surowego mi臋cha ogniem. mam nadziej臋, 偶e rozumiesz co mam na my艣li. skoro seks mia艂 byc tylko do prokreacji, jak to si臋 sta艂o, 偶e cz艂owiek tak bardzo chcia艂 go uprawiac bez dzieci, 偶e kombinowa艂 z antykoncepcj膮? sorry 偶e tak d艂ugo, kto doczyta艂 do ko艅ca zas艂u偶y艂 na herbatnika

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majka291
nie gadajcie z tym debilem dla niego nie ma nadzieji

Udost臋pnij ten post

Psychologia jest nauka jesli do znalezienia jakiegos efektu uzywasz metody deduktywnej. Takze wszystko co mozesz 'wydobyc' z prawd ogolnych metoda proby i bledu. Przynajmniej tak nas ucza. To sie nie tyczy tylko biologii (typu badania mozgu i badan efektow roznych substancji na zachowaniu), ale i zachowan ludzkich ogolnie rzecz biorac.

Udost臋pnij ten post

wybacz, 偶e nie znam idealnego t艂umaczenia - chodzi艂o mi o natural sciences.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
Oczywicie ze seks ma wiele wspolnego z szacunkiem. Jesli kboieta nie che sie kochac przed slubem a facet chce koniecznie i gorzi odejsciem to jego postawa nie ma nic wspolnego z szacunkiem do tej kobiety!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Evilucifer
" Jesli mnie kochasz to mi pojdziesz ze mna do lozka, jako dowod milosci itd....." - kto艣 tu si臋 chyba zatrzyma艂 na etapie "late podstaw贸wa"

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
To myslimy o troche innym podziale. Czytalas Kuhna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
Jesli mnie kochasz to mi pojdziesz ze mna do lozka, jako dowod milosci itd....." - kto艣 tu si臋 chyba zatrzyma艂 na etapie "late podstaw贸wa" Przeciez porzucanie faceta ktory nei chce sie kocahc przed slubem jest wlasnie takim dowodem milosci!!!

Udost臋pnij ten post

jestes fiedmanie niereformowalny, kto艣 ci w 艂epku namiesza艂, a ty nie umiesz zmieni膰 zdania. To jest tak, 偶e je艣li ludzie sie szanuj膮 to i szybki 艣lub i szybki sex wchodzi w gr臋, a je艣li si臋 nie szanuj膮 to sex jest bez sensu i przed i po 艣lubie. sex tu nie jest 偶adnym wyznaczniczkiem, a wynikiem relacji.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Evilucifer
"Jesli kboieta nie che sie kochac przed slubem a facet chce koniecznie i gorzi odejsciem to jego postawa nie ma nic wspolnego z szacunkiem do tej kobiety!" takie to w艂a艣nie poj臋cie prawik贸w o seksie. seksu chc膮 tylko faceci, a kobiety 偶eby si臋 bzykac musz膮 si臋 przemuc, zacisn膮c z臋by i my艣lec o Anglii. a czy w tych twoich trzech przypadkach to nie by艂o akurat na odwr贸t?

Udost臋pnij ten post

Rozwodka - zgadzam sie Autorze: moze to jednak jest tak, ze one nie szanowaly Twojego pogladu na temat seksu, a Ty ich pogladow ;) Dlatego nie pasowales do zadnej z tych kobiet. Jesli nie chcesz uprawiac seksu przed slubem to nie rob tego, Twoja sprawa co robisz w lozku (albo czego nie robisz :P), ale nie probuj wmawiac innym ludziom, ze nie wiedza nic o seksie skoro sam nigdy go nie doswiadczyles (;

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
BYlo odwrotnie ale napisalem tak by latwiej bylo zrozumiec to chore myslenie!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
Seks jest wyznacznikiem szanowania sie! Jesli ktos idz na do lozka na 1 randce to o jakim szacunku to moze byc mowa!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Majka291
szacunek to jest podstawa w zwi膮zku nie ma on nic wsp贸lnego z seksem nie mo偶na uto偶samia膰 seksu z szacunkiem, bo to jest chore

Udost臋pnij ten post

"Seks jest wyznacznikiem szanowania" No ku藕wa to skoro szanuj臋 szefa to musz臋 si臋 jednak z nim przespa膰, a mysla艂am, 偶e to mit!!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 fiedmannn
Nie utozsamiam,ale jest te dwa pojecia sie powiazane ze soba. Nie mozna mowic o szacunku do osoby jesli jedna osoba w lozku jest egoista i ma daleko gdzies druga osobe! Nie mozna mowic o szacnunku jestli jedna osoba bedac w zwiazku zdradza ja z dwoma innymi! Seks i szacunek sa ze soba powiazane!

Udost臋pnij ten post